banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 22:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 933  Sledeća

Kome vise vjerujete u vezi smrti Davida Dragicevica
Institucijama 66%  66%  [ 89 ]
Grupi Pravda za Davida 34%  34%  [ 46 ]
Ukupno glasova : 135
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Apr 2018, 11:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Apr 2018, 18:24
_зока je napisao:
Niko ne osuđuje ljude što su bijesni i frustrirani. Osuđuje se mentalitet rulje koja je spremna da linčuje svakog ko kaže nešto kontra njihovog stava, koja nije spremna da sasluša ni jedan argument, koja vidi zavjere u svemu, koja optužuje ljude bez ijednog dokaza i bez obzira na posljedice po te osobe.

Bogami, ovde se vise puta pisalo da treba rastjerati ljude koji se okupljaju na trgu...kome oni smetaju? Osim sto smetaju vlastima, jer okupljanja ne idu njima u prilog.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 11:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Apr 2018, 11:01
_зока je napisao:
ipareijare je napisao:
ali osudjivati ljudi što su bijesni, što je David bila kap koja je prelila čašu i što su pokrenuli borbu za pravdu za Davida, ali tražeći u tom utjehu ili nadu da će naći i pravdu za sebe, je idiotizam.

!

Niko ne osuđuje ljude što su bijesni i frustrirani. Osuđuje se mentalitet rulje koja je spremna da linčuje svakog ko kaže nešto kontra njihovog stava, koja nije spremna da sasluša ni jedan argument, koja vidi zavjere u svemu, koja optužuje ljude bez ijednog dokaza i bez obzira na posljedice po te osobe.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

+1

Hajde dobro je da je još ostao poneko trezven u BL...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 11:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2005, 14:34
Smetaju razvoju turizma,sto ne protestvuju na lausu,svejedno ce ih mediji snimiti?
Smetaju komunalcima jer nece ciste smece
Ako su dosli u centar da budu vidjeni bolje im je da predju u nasilne proteste jer ispadaju ovce ovako

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 11:36 
Pripravnik
Pripravnik

Protesti imaju smisla, kada traju do 3 dana. Protesti izguraju svoje.

Ali OVO... ?!

Ja se pitam imaju li oni ljudi kuće, porodice, svoje lične probleme, u svojoj porodici ili okolini bolesnu osobu kojoj treba pomoć... imaju li kuću u kojoj treba skuhati ručak, očistiti je, baviti se sa nečim, stvarati nešto...

S obzirom na količinu mržnje koju prosipaju, na kraju će se među sobom sukobiti.

I one svijeće na trgu... može me oprosti, kao da je tu ubijen...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 11:38 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Feb 2018, 23:11
Citiraj:
Restart Srpska?!

restart u fazonu, oboris sistem pa dignes novi...

Citiraj:
ipareijare, onda trebamo stvari nazvati pravim imenom - da ovaj skup nema veze sa Davidom, već da tamo svako traži nešto svoje. I iskreno, zbog toga mi je veoma žao Davidovih roditelja.
A na drugu stranu, tražiti pomoć od države, i dobiti na kraju obećanja, a pri tome imati grupu koja sve institucije te države....

Citiraj:
Шта кажеш, смијешно да је Полиција траљаво одрадила посао?!?

ovo je vec vrijedjanje inteligencije.

Naravno da je za Davida, jer je to kap koja je prelila casu ...ljudi su napusteni, prevareni, ostavljeni da se sami bore sa vjetrenjacama, ucjenjeni ...sve to trpi covjek, ostalo je jos samo da se pobiju, tj. strah za zivot. A to se upravo desilo, da je mlad zivot ugasen ...

Citiraj:

los je ovo i nejak argument.

Sa jedne strane ugasen mlad zivot jednom od nakoruptivnijih sistema na svijetu, a sa druge strane mentalitet rulje ...
Isto tako ta rulja smeta ocigledno mnogima (iako nisu JOS nasilni), u toj rulji se isto vide zavjere, rulju se optuzuje a vecina motiva je iskrena i na kraju krajeva koliko ja pratim nema mozda ta rulja sigurne dokaze ali nema ih ni policija.

Proporcionalno situaciji nema se mjesta osudjivati rulju naspram ugasenog mladog zivota, dok se ne sazna 100% istina, a ako cu biti bezobrazan ako se sjetimo dvije situacije u kojima porodica je legalnim i legitimnim putem trazila pravdu a politika je blokirala i do dana danasnjeg pravda nije dostignuta, onda tek sam misljenja da se rulju ni po kojoj osnovi ne treba osudjivati uprkos ovome sto ti pises.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 11:45 
Početnik
Početnik

Mozda se na ovaj nacin nece nista postici, ali da se nista ne desava slucaj bi bio zakljucen jos 24. marta onako kako su rekli...recimo da nema nikakve pozadine, da je policija lose odradila posao, da svi vide zavjere u svemu...ZASTO onda istraga jos traje nakon 33 dana? Osudjuje se citav taj pokret zbog budala na fb kojih ima proporcionalno broju clanova na svakoj fb stranici i u svakoj diskusiji, grupa ima oko 100 000 clanova, ne ocekujete valjda da se javljaju iskljucivo filozofi? Evo i na ovoj temi na kojoj pise 20ak ucesnika ima onih koji su ostrasceni za i protiv ove price, neki i vrijedjaju...a na tako malom uzorku. Sta onda ocekivati od 100 000 ljudi na stranici koji dnevno ostave po nekoliko hiljada postova?
Ko su oni paranoici koji su tvrdili da strane tajne sluzbe organizuju proteste i da je to skup terorista iz citave BiH?

Poslednji put menjao Dejo. dana 26 Apr 2018, 11:53, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 11:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Slatko je kad neko dode na forum i misli da svojim mišljenjem može nešto da projeni...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 11:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Dejo. je napisao:
Ko su oni paranoici koji su tvrdili da strane tajne sluzbe organizuju proteste i da je to skup terorista iz citave BiH?

Немој ми рећи да мислиш да стране службе заболе нека ствар за овим демоснтрацијама и да пажљиво не прате шта се дешава?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 12:02 
Pripravnik
Pripravnik

Dejo. je napisao:
Mozda se na ovaj nacin nece nista postici, ali da se nista ne desava slucaj bi bio zakljucen jos 24. marta onako kako su rekli...recimo da nema nikakve pozadine, da je policija lose odradila posao, da svi vide zavjere u svemu...ZASTO onda istraga jos traje nakon 33 dana?

Zato što nije tako jednostavna stvar... nema dokaza, nema svjedoka... nema ničega. Imaju dva video snimka na kojima oba izgleda kao da je to David (čak je na oba njegov "specifični hod"), a po vremenu snimanja ispada da nije.

Šta ako je neko platio rulju huligana, vođa raznoraznih navijača, da momka istuku - oni pretjerali i on podlegao? Šta ako je nesrećnim slučajem umro?

Kako sve to dokazadi u 10 dana, bez i jednog svjedoka i bez i jednog dokaza?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 12:04 
Početnik
Početnik

Ne, ne, ovde se tvrdilo da se sprema nekakav haos u Banjaluci:

http://www.alo.rs/tajne-sluzbe-spremaju ... uci/159884

Mirat je napisao:
Zato što nije tako jednostavna stvar... nema dokaza, nema svjedoka... nema ničega. Imaju dva video snimka na kojima oba izgleda kao da je to David (čak je na oba njegov "specifični hod"), a po vremenu snimanja ispada da nije.

Šta ako je neko platio rulju huligana, vođa raznoraznih navijača, da momka istuku - oni pretjerali i on podlegao? Šta ako je nesrećnim slučajem umro?

Kako sve to dokazadi u 10 dana, bez i jednog svjedoka i bez i jednog dokaza?

Pa u tome i jeste caka, oni su htjeli odmah da zatvore taj slucaj ali nakon pritiska javnosti nisu, da nije bilo toga zvanicno bi vec odavno bilo da se David utopio jer jer pao u vodu pijan i drogiran nakon sto je opljackao kucu.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 12:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

И шта ти је необично ту?

У Словачкој сад скоро "професионално" смакну неког истраживачког новинара и дјевојку му, послије тога настају демонстрације због лоше вођене истраге, послије тога неку политичари поднесу оставке.
У Јерменији неке демонстрације, нисам упратио због чега, премијер поднио оставку, демонстрације трају и даље.
Заједнички садржилац тренутних власти у Словачкој, Јерменији и Српској је... ?

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 12:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Rocker je napisao:
https://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Konstantin-Savic-prijavljen-Tuzilastvu-za-falsifikovanje/475645

Magistar pravnih nauka.

Jedna prljava laz i neistina, podmetanje Konstantinovih politickih protivnika koji se boje njegove stvarne snage na predstojecim izborima.
Svaki posten covjek da je ovo jedan naruceni clanak placen od strane vladajucih struktura.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 12:11 
Početnik
Početnik

sinip je napisao:
И шта ти је необично ту?

У Словачкој сад скоро "професионално" смакну неког истраживачког новинара и дјевојку му, послије тога настају демонстрације због лоше вођене истраге, послије тога неку политичари поднесу оставке.
У Јерменији неке демонстрације, нисам упратио због чега, премијер поднио оставку, демонстрације трају и даље.
Заједнички садржилац тренутних власти у Словачкој, Јерменији и Српској је... ?

Pobogu, kakav je to bio haos u Banjaluci, ljudi se najmirnije okupljaju ? Spominju se teroristi i haos u Banjaluci, gdje su?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 12:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Тешко ли је направити хаос у маси људи ако некоме буде у интересу...

Ниси ми одговорио шта је заједничко за те три власти у овом тренутку?

Е да, заборавих притисак на Орбана у Мађарској. Значи иде и Мађарска власт у горње питање.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Ne mogu sve ispratiti, stancate samo tako. :)

Ali osvrnucu se na ovo:
Dejo. je napisao:
ZASTO onda istraga jos traje nakon 33 dana??

Zasto ti je ovo cudno?
Ako je neko ubijen postoji pravilo da se ubica mora pronaci u roku odmah ili sta?
Neko mozda ponekad gleda onaj kanal ID, ubistva i slicno. Pa tamo se vuku slucajevi stari 5, 10, 15 godina a ubica u komsiluku, pa cak i u manjim gradovima od BL.
I to sve u SAD-u, a necemo porediti njihovu policiju i ove nase. :D

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 12:23 
Početnik
Početnik

Zaista ne znam, ne pratim politicku situaciju u Jermeniji i Slovackoj. Jedino vjerujem da ovde sta god da se desi niko nece sam podnijeti ostavku.
A to je vec sta bi bilo kad bi bilo...osudjuju se ljudi koji se okupljaju zbog Davida zbog paranoje, a ova druga strana je jos i vise paranoicna i pisu se jos vece budalastine.
Oni su uz sve moguce represivne metode, prijetnje otkazima i gonjenja na skup, dovlacenjem autobusa iz svih sela i opstina van banjaluke gdje imaju clanove - kontramiting opoziciji od prije dvije godine uspjeli sakupiti manje ljudi na trgu nego sto ih je bilo u subotu, 21., logicno da im smeta, i ja bih se isfurao :) Jos su ih ljudi - njihovi clanovi masovno odjebavali, oni koji su mogli, kao fol uplacivali odmore za taj vikend i krili se po kucama da ih niko ne vidi.

Simpatizer je napisao:
ZASTO onda istraga jos traje nakon 33 dana??
Zasto ti je ovo cudno?
Ako je neko ubijen postoji pravilo da se ubica mora pronaci u roku odmah ili sta?
Neko mozda ponekad gleda onaj kanal ID, ubistva i slicno. Pa tamo se vuku slucajevi stari 5, 10, 15 godina a ubica u komsiluku, pa cak i u manjim gradovima od BL.
I to sve u SAD-u, a necemo porediti njihovu policiju i ove nase. :D

Nije mi to cudno, vec mi je cudno sto su odmah izasli sa zvanicnom verzijom da se David pijan i drogiran okliznuo i upao u vodu i udavio se, nakon sto je opljackao kucu, dakle oni su to odmah zakljucili, a istraga jos uvijek traje. Znaci mozda ipak nece biti tako kako su rekli. Kako sad pa to? U tim slucajevima koji traju godinama se ne kaze odmah da se covjek okliznuo i pao na sopstveni pistolj vec se zna da je neko ubijen i onda se traze ubice.

Poslednji put menjao Dejo. dana 26 Apr 2018, 12:29, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 12:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Све те набројане власти (и тренутна мађарска), нису довољно или ни мало анти-руске.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 12:28 
Pripravnik
Pripravnik

U svemu treba znati mjeru u životu, pa tako i u ovome. Ok je što su se roditelji pobunili, ok je što se i narod pobunio zbog nedovršenog posla, ok su bili i protesti, ALI. Sve je prešlo granicu.

Ne znam kako advokati ne posavjetuju roditelje da se manu raznoraznih grupa po fejzbucima i skupova protiv svega i svačega, da se manu prozivanja ljudi za koje nije utvrđeno jesu li krivi, da se manu blaćenja mtela i ganjanja toga ko je izdao fiskalni račun a ko nije i da ne iznose javno baš svaki detalj dokaza do koga se dođe - jer - sve ovo oko Davidove smrti ne bi trebala biti javna stvar.

Bar ne sad, kad su dobili priliku da novi tim, sa novim ljudima, učestvuje u rješavanju slučaja.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 12:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
@ Dejo

Rekao bih da ti ovo zadnje nije tacno. Pogledam taj kanal ponekad navece i bilo je slucajeva gdje je na pocetku istrage policija zeznula stvar. To su tzv. cold cases...pa onda predmet nakon nekoliko godina preuzme neko drugi, prodje detaljno kroz njega i istraga ode u drugom pravcu.

Pa jel ono prije par mjeseci neki crnac izasao a robijao neduzan 19 godina...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 12:36 
Početnik
Početnik

Moguce je da je policija zeznula stvar, ali zasto trce pred rudu i odmah daju detaljan opis sta se desilo? Ako se ovaj slucaj ne rijesi u roku od mjesec-dva, nece se nikad ni rijesiti, taman posla da ce neko poslije par godina uzeti da cacka. Mi u BL imamo oko 20-30 slucajeva nerazjasnjenih ubistava poslije rata, ko ce to cackati i izvlaciti iz arhive, da li je ijedan takav slucaj naknadno rijesen?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 933  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]