The_new_Statesman je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
Narod je donji, kako god. Al ko ga jebe

Ne uvijek. Mislim da nakon Borenovica i Vukote ovde ne bi bilo vise ziva stvora. Samo zato jer su njih dvojica ozbiljno ograniceni likovi. Obojica su na razvojnom nivou filozofa i vlade rusa. Tu negdje, izmedju.
Nije Mile sjajan, ali je melem za ranu spram ovih.
Sudbina
Imamo s jedne strane beskrupulozne politicare koji pljackaju drzavnu imovinu i narod, bez ikakve odgovornosti, s korumpiranim sudstvom i zakonom koji nije jednak za sve, imamo katastroficnu gradsku vlast koja misli da su svi retardirani i neupuceni u malverzacije, a kada se i otkrije nesto - nikom nista, ugl sprega politike, bankara i privatnog interesa. Narod koji pusi njihovu pricu ima jedan tradicionalisticki vrijednosni sistem i svaki drugi izbor je za njih kobniji od i ovakvog kakav jeste.
S druge strane imamo opoziciju i NVO sektor koji takodje beskrupulozno grabi grantove i donacije, znam ih i viđam po instagramu na gleceru, u Wengenu, u Stolkholmu i Barceloni, trosi se nemilice i zivi se jos opustenije nego sto zive oni prvi, jer za izreceno nema bas nikakve odgovornosti, a za obecanja nikakve garancije. Dobar njih ne vidi dalje od sutra i uplate od USAIDa. Narod koji pusi njihovu pricu pripada kvazintelektualnoj i kvaziliberalnoj populaciji u vecini, jer je zapravo njihov vrijednosni sistem buckuris prouzrokovan neimastinom ili kompleksom vise vrijednosti - a kada si gladan nisi svoj. Ugl, rijesenja za prvu i drugu grupu naroda nema, a sta god se desi opet ce pusiti kurcinu zato sto se politicka elita bavi svojim saldom a NVO svojim. Vecina politicara i vecina NVO sektora nije u životu imala pošten posao i smisao njihove egzistencije je manipulacija. Bilo da se radi o kliki oko vlasti ili kliki oko NVO - to je sve go neradnik i uhljeb s tendencijom da misli kako je nezamjenjiv.
Zato ovde nema rjesenja i nece ga nikada biti, jer mi kojima je orva iluzija draza znamo u sustini da je to iluzija, a ovi kojima je draza druga iluzija ne gledaju istim ocima one koji vode njih i suprotni tabor