banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 22:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 933  Sledeća

Kome vise vjerujete u vezi smrti Davida Dragicevica
Institucijama 66%  66%  [ 89 ]
Grupi Pravda za Davida 34%  34%  [ 46 ]
Ukupno glasova : 135
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Apr 2018, 06:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
X ili Z?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 06:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Nemam pojma, tako je izgledalo, a možda je i fiskalni račun, onako đuture, što bi objasnilo onda to "ne štampanje" računa...

P.S. Nađoh sad jedan račun. Umjesto Maloprodajni fiskalni račun piše Izv. Artikli. Šta je to?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 06:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Apr 2018, 11:01
Meni je tačno žao Davidovih roditelja i šta sve ljudi pokušavaju da riješe preko njihove muke, tj. smrti njihovog djeteta.

Onog momenta kad je Davorov otac dobio šansu da promijeni tok istrage i da sam bude dio iste, trebale su sve FB grupe, okupljanja, blogovi i TV emisije da budu - završene.

Sad smo došli do toga da se fiskalni računi rješavaju preko Davida. Još malo će ljudi izlaziti na trg i govoriti - "Ljudiii, ugasili su mi struju jer sam na trgu!" (a čova je nije platio 2 godine).

U Banjaluci se desila tragedija prije par dana, gdje je jedan otac u jednom danu izgubio i malog sina i ženu... mislim da sve te tetke perse iz Australija ni ne znaju za to. Pita li se iko kako je tom čovjeku i treba li njemu pomoć? Ne! Hajmo opet svi na trg rješavati svoje probleme. Fiskalni računi... zašto bi ih izdavali... pa to je kriminal tražiti račun!

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 06:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
munja.alex je napisao:
X ili Z?
Ni jedan ni drugi. Samo financijski presjek se vidi na izvještaju.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 06:59 
Administrator
Korisnikov avatar

icobh je napisao:
Nemam pojma, tako je izgledalo, a možda je i fiskalni račun, onako đuture, što bi objasnilo onda to "ne štampanje" računa...

P.S. Nađoh sad jedan račun. Umjesto Maloprodajni fiskalni račun piše Izv. Artikli. Šta je to?

To nije dnevni izvještaj nego izvještaj iz nekog od POS programa koji ne mora biti vezan za fiskalnu. Na fiskalnim isječcima se vide samo cifre. Ukupan promet, storno i sl. Ako ne piše "maloprodajni fiskalni račun" i nema na dnu onaj kvadratić u kome piše PURS onda je to muljanje sa fiskalnim računima koji imaju jedinstvenu formu na svim fisk. kasama. De uslikaj taj račun i postavi ovde ako nije problem.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 07:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Našao sam samo tu jednu sliku, ali ne mogu okačiti, kaže da je forum došao do limita. Kad budem na poslu, upload-ovaću negdje...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 07:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Apr 2018, 18:24
https://scontent.fbeg4-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5B9A6E5D
To je ovo, nije fiskalni racun sto ne znaci da ih nisu izdavali, to su okacili informativno da se vidi koliko je kafa popijeno u kaficu 1. aprila.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 07:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Nema ni datuma, ni imena firme.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 07:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ima na FB negdje na grupi, komplet slika, ovo je samo isječak, a ima gore adresa. To je ta adresa. Inače ta slika je informativnog karaktera, jer su toliko uplatili Davoru. Takođe, ima još jedna ista ovakva sa 700 i kusur kafa. Inače, ja sam bio par puta i dobio sam račun...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 07:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Zoka, ima ta opcija na fiskalnim, napraviš presjek prodanih artikala, bez zaključivanja kase, pa pise: Kafa 1x 75, Sok flašica 2,5 x 43, Pivo Jelen 0,33 2 x 756... Nije to ništa nelegalno, ali dnevni izvještaj na kraju smjene/dana kad zaključuješ kasu je ono što se pika, ovo je sporedna stvar. Ako kucaš 100% prometa onda ti ovo olakšava vođenje knjiga.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 08:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Skontah i ja po izgledu isječka da bi mogao to biti ipak iz fiskalne neki izvještaj....

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 09:48 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Feb 2018, 23:11
Izgleda da na ovome forumu dosta ljudi zivi u diznilendu, pa ne shvata sta se desava oko njih.
Ljudi su bijesni sa razlogom (ne samo po pitanju Davida), jer korupcija je na svakome koraku u ovome gradu drzavi regiji.

Pricati da je policija "traljavo" odradila posao je smijesno i za neuke ljude, prije će biti da je policija "smisljeno" traljavo odradila posao. Pratim čitam sve ne komentarišem ,ima pretjerivanja sa svih strana, ali osudjivati ljudi što su bijesni, što je David bila kap koja je prelila čašu i što su pokrenuli borbu za pravdu za Davida, ali tražeći u tom utjehu ili nadu da će naći i pravdu za sebe, je idiotizam.

Samo ljudi koji se nisu susretali sa problemima inspekcije, administracije i sličnih stvari mogu vjerovati u ove "slučajne" inspekcije ili tkz "akcijske" inspekcije baš tog kafića itd. Kao što kada je u pitanju bilo šta, vrši se pritisak na ljude, na inspektore od "višeg" "jačeg" . To je je kalup kompletnog sistema kod nas, da ti pritisak vrši neko viši, ako se suprostaviš pritisku tj "nepravdi" dovodiš u pitanje egzistenciju ne samo sebe već i svoje porodice.

Taj korumpirani sistem, kojem nema kraja (čija bahatost ne poznaje granice) sam sebe više ne može korigovati. Problem je što promjenom vlasti, sistem će ostati isti, a drugi ljudi korisiti iste metode "starog" sistema.
Ovo PRKNO u kojem ljudi su pobjesnjeli se mora rjesavati radikalno, hapšenjima masu političara, dolaskom neiksvarenih mladih ljudi ( opet problem ih je naći, kada vidiš da ovi današnji studenti sjede sa najvećim lopovima i uče od njih, kako se vodi studentski savez , umjesto da bude u prvim redovima na ulicama).

Ne znam istinu šta se desilo, ali vjerujem u sve vrste opstrukcije da se sakrije istina, jer to ne bi bilo prvi puta. Roditelji koji svaki dan još uvijek traže pravdu za neke slučajeve koje mi svi znamo kako su se desili, nisu nikada dobili pravdu, a "krivci" ne samo sto su na funkcijama, vec si uzimaju pravo jos da moralisu ...

RESTART POTPUNI!

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 10:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Restart Srpska?!

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 10:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Postoji neka priča, ne znam koliko je istinita, za Češku i njihovu logiku nakon pada komunizma.
Navodno, odlučili su otpustiti sve policajce koji su radili u starom sistemu, ubrzano školovali nove itd. Na argumentaciju da će se država raspasti bez policije, odgovor je bio - bolje 4 godine bez ikakve policije, nego samo jedna sa ovakvom. :D

Ovo sa Davidovom smrću je, vjerujem, za neke "službe" odličan training ground, jer se vidi da se narod može motivisati na bunt, okupljanje i slične akcije, samo treba udariti na emocije i empatiju.
Jasno se vidi kako se "narod" pretvara u razularenu rulju kad se sakriju iza anonimnosti na FB grupi (koja ne postoji by the way) i kako se iskonska ljubav prema vješalima budi i buja u masi . . .

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 10:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Meni više liči na KP 40-ih.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 10:12 
Pripravnik
Pripravnik

ipareijare, onda trebamo stvari nazvati pravim imenom - da ovaj skup nema veze sa Davidom, već da tamo svako traži nešto svoje. I iskreno, zbog toga mi je veoma žao Davidovih roditelja.

A na drugu stranu, tražiti pomoć od države, i dobiti na kraju obećanja, a pri tome imati grupu koja sve institucije te države pljuje i blati... pa šta za očekivati? Kontraefekat! I sam bih tako reagovao da me neko proziva - što lično, što preko nekih tamo grupa, punih tetki Persi iz Australije.

Na početku smo svi bili da se otkrije šta se sa Davidom desilo, ali ne za ono u šta se sve ovo sad pretvorilo. U cirkus.

Banjaluka je siguran grad, pričajte vi šta god hoćete. Sigurnija je od bilo kog drugog grada na svijetu, gdje se ubistva dešavaju svakodnevno.

Mene vrijeđa da se naša omladina naziva narkomanima i prostitutkama, kad ja recimo znam djecu koja idu na takmičenja, ne druže se sa čudnim grupama ljudi, vrhunski su matematičari, sportisti i slično.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 10:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
ipareijare je napisao:
Pricati da je policija "traljavo" odradila posao je smijesno i za neuke ljude, prije će biti da je policija "smisljeno" traljavo odradila posao.

Шта кажеш, смијешно да је Полиција траљаво одрадила посао?!?

Ево ти баналан примјер. Враћали се жена и ја из БГ бусом редовном линијом прије још мало па мјесец дана, и дошли у Добој, наравно кофер испарио из бункера. Шта, куд, како, одемо у Полицију да пријавимо крађу.

Прими нас дежурни (10 навече је), каже сачекајте мало сад ће командир. Након мало долази командир, објасни му се шта се десило, и каже лик мртав ладан "госпођо, нема Полиција ништа с тим, није вама кофер нико отео из руку".

Послије од Окружног тужилаштва до адвоката сви помињу Бога кад им се каже шта је лик рекао и "остао жив". Ето то ти је Полиција.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 10:50 
Pripravnik
Pripravnik

Krađa kofera...

Meni se desila slična stvar, samo obrnuta, prije desetak godina. Sa parkinga u Beogradu mi je nestala torba. I šta? Zvao sam tog autoprevoznika, zvao vlasnika parkinga, zvao čak i neki odjel za izgubljene stvari u Beogradu - niko ništa nije znao.

I koga sam mogao prijaviti policiji?!

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 10:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
https://www.nezavisne.com/novosti/hroni ... nje/475645

Magistar pravnih nauka.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2018, 11:00 
Administrator
Korisnikov avatar

ipareijare je napisao:
ali osudjivati ljudi što su bijesni, što je David bila kap koja je prelila čašu i što su pokrenuli borbu za pravdu za Davida, ali tražeći u tom utjehu ili nadu da će naći i pravdu za sebe, je idiotizam.

!

Niko ne osuđuje ljude što su bijesni i frustrirani. Osuđuje se mentalitet rulje koja je spremna da linčuje svakog ko kaže nešto kontra njihovog stava, koja nije spremna da sasluša ni jedan argument, koja vidi zavjere u svemu, koja optužuje ljude bez ijednog dokaza i bez obzira na posljedice po te osobe.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18654 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 933  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]