Besparica je napisao:
Ne kontam zasto se oni predstavljaju kao narod... To je omanja skupina sektasa, kretena i stranackih poslusnika ciji sefovi ne zele sportski da priznaju poraz.
ja imam intuitivni otklon od bilo čega što se u ovakvim situacijama pojavi na RTRS - njihova "analitika" je da se krstiš i lijevom i desnom - ali kako i pokvaren sat u jednom momentu pokaže tačno vrijeme tako nam se sada nekako njihova propaganda i moja procjena približavaju: ja zaista mislim da se od jučerašnjeg dana u događaje uključila ozbiljnija - što će reći, profesionalna - logistika. to se lijepo može vidjeti baš na primjeru malog Stanivukovića: prekjuče je on bio potpuno pometen u izrazu, trabunjao je i zapetljavao se dok je davao kratke nebulozne izjave ("nisam sklepan, imam i ja tatu...", voimjaoca); juče sam ga, međutim, pomno poslušao na Aldžaziri i iznenađeno primijetio da je to jedan sasvim drugi Stanivuković, precizan, koncentrisan, ispeglane dikcije, puca raznovrsnom municijom koja je kombinacija očiglednih laži za uši koje su baš toga željne (tukli su ga po svim dijelovima tijela, ne zaboravlja u nabrajalicu turiti genitalije), precizne satanizacije policije za koju je - pravilno - procijenjeno da je glavna prepreka za ostvarenje zacrtanog (tukli su do smrti dede i babe od 77 godina i malu dječicu od 7 godina), revolucionarne patetike (mi nismo ovce za klanje, mi smo slobodni ljudi) i motivacionih mantri (nema stajanja, nema predaje, moramo da se oslobodimo, počinju veliki protesti...).
treba, zato, biti oprezan sa potcjenjivanjima čiji je glavni argument (malo)brojnost: ono što njima objektivno trenutno nedostaje to je čista slika krvoliptanja koja bi obišla planetu i moja je procjena da - ukoliko žele da se iz ovoga izrodi nešto ozbiljnije (a naravno da žele) - oni to hitno moraju prozvesti. zato, rođaci, već do novogodišnje noći, potpuno sam uvjeren - iako bih volio da griješim - možemo očekivati ozbiljnije nasrtaje na kordone i širok dijapazon diverzija kupljenih sa nedavnih pariskih pijaca a koji uključuje vatru, molovljeve bućkuriše, srču i te munje.
zbog toga, između ostalog, ja ću se držate Prijedora, tim prije što se ionako saplićem na banjalučkom ravnom asfaltu.