Džontra je napisao:
Pazi, neki će reći da je pogrešno dovoditi djecu ne ona njihova večernja okupljnja, da je to iskorištavanje, bla bla. Realno jebe mi se, nek ih dovode, nije moj problem.
Ali uklanjanje onog s Trga je započela policija, a reakcija na to je ajmo na Trg gdje se sranje dešava, i ajmo djecu povesti. To je nenormalna reakcija.
A opet nisam gledao te snimke šta je bilo tamo, ali stvarno ne mogu da vjerujem da je bilo neko iživljavanje na narodu, pogotovo kad se gledaju raznorazni snimci kad policija razbija demonstrante, ništa krvavi ljudi, ništa suzavci, vodeni topovi, o kakvoj sili onda pričamo, o kakvoj diktaturi, nakon 300tinjak dana nelegalnog okupljanja. A ko je uhapšen? Ljudi koji su ometali rad policije, nisu čak ni one likove što šutiraju policajca pohapsili.
A na kraju krajeva ako je iko kriv, kriv je Davor, koji se namjerno nije odazvao na poziv (iako je odma nakon razgovora pušten), njegov advokat koji je njemu rekao da bježi, a medijima rekao da je Davoru slomljena ruka, da nije bilo poziva, što se normalno ispostavila kao laž.
realno, ti ljudi nisu nikome prijetnja, jesu tamo to u neku vrstu "svetista" pa mozemo reci i turisticke "atrakcije" pretvorili, jer ko god dodje sa strane odmah se ide prvo na trg gledati itd.
Sama ideja u glavama da djecu ne treba dovoditi na proteste je pogresna, jer protest kao protest ne treba da znaci sranje, vec izraz nezadovoljstva, medjutim kod nas protest = nasilje, a pri tome nije obavezno uopste da "rulja" bude nasilna , vec se zna kada dodje jzp da ce biti sranja, e to je kont u nasim glavama.
Opet se vracam na pitanje, kako zaustaviti egomanijake koji mladim porodicnim ljudima naredjuju da tuku goloruke ljude. Da ne pricam da recimo izlome neke navijace, to je opste pohvalno pa cak i pozeljno jer ih se treba nauciti "pameti" (nisu ni ovi ni goloruko ni cvijece ali ...)
Pricati o sutiranju policajca, gdje ga neki dedica papanski udario , a ne pitati se uopste sta je dovelo do eksalacije je bjezanje od istine.
Kome odgovara sada kada je grad pun turista da se jzp setka ispred boske, da nam grad lici kao ratno stanj ... Zimzograd preseljen, koncert ispred krasa ...znaci cemu u ovome trentku na najvece praznike sranja u gradu? zasto nije odradjeno poslije izbora odmah ili cekaj da prodje "sveti" januar?!
Ovo Davor je kriv, opet neka tipicno okretanje cinjenica, jer na taj nacin mozemo reci da nije covjek izgubio sina na takav nacin ne bi tu ni bio niti to sve radio.
Citiraj:
Ja neznam ko bi normalan isturio sestogodisnjaka ispred sebe na policiju.
ja sigurno ne bi, buduci da mi je dobro poznat mentalni sklop istih, sto se i pokazalo.
Opet se vracam ,
ta ista policija se finansira iz budzeta svih nas, utopija da treba sluziti narodu je smijesna iako je narod finansira da sluzi njemu i garantuje sigurnost. Policija je kao i sve kod nas politizovana i sluzi ne narodu vec onome ko je na vlasti tj ko im postavlja kadrove.
Deskalacija sukoba, prica, identifikacija, kazne, mirnoća, 1000 načina da rješiš takve stvari, pendreci panciri palice tesko da su put kojim se treba ici ...