banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 17:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 946 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 48  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Dec 2010, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
nepokoreni je napisao:
Citiraj:
Nepokoreni bas smo dugo bili 4. "svjetska" sila cak citavih 50 godina joj sto imas komentare za plakati..koliko je ta drzava i sila bila odrziva i pametna pokazalo se..

Nismo bili 4 svjetska nego 4 evropska sila, a ti trčiš pred rudu.
Citiraj:
Нигде ми нисмо стали. Стала је Југославија и комуњара Тито. Срба у тој причи нема.
То као прво.

ne bi mi stali nego Rusi ne čitaš napisano i ti trčiš pred rudu! A ko je bio Konstantin Koča Popović? Mađar?
Citiraj:
Много пишете а мало познајете ситуацију.

Ajde nas uputite malo...nego hoće li neko od vas rusofila da nabroji TRI RUSKE FIRME????
Citiraj:
Земљаче, јеси ли ти некада имао увид у руску привредно-трговинску стратегију?

Jesam. Imaju u azijskom djelu bar pet-deset napuštenih gradova, pazi gradova od par hiljada stanovnika od devedesetih, a smanjio se priraštaj i standard. Pusti Moskvu i Peterburg nisu oni jedini u Rusiji.

Ти си написао да смо ми стали Русима на жуљ а ја кажем да ми нисмо стали никоме на жуљ, већ су стали СФРЈ и комуњаре.
Коча Поповић није био Србин, већ комуниста (једно друго искључује још од пре другог светског рата када је КПЈ као примарни циљ ставила борбу против српског хегемонизма и национализма а КП Србије то потврдила 1945 године на свом сабору. О томе шта су урадили "свом" народу по Србији, Херцеговини и Црној Гори не бих сада овде наводио, није тема).
Три руске фирме? Ево ја ћу. Газпром, Лукоил и Њефт Росиј.
То су три руске фирме.

Citiraj:
Imaju u azijskom djelu bar pet-deset napuštenih gradova, pazi gradova od par hiljada stanovnika od devedesetih, a smanjio se priraštaj i standard. Pusti Moskvu i Peterburg nisu oni jedini u Rusiji.

Јел читаш ти уопште шта ја пишем?
Њихова стратегије економског развоја је управо таква да се ради на дизању азијског дела земље. Примарно им је улагање сопственог капитала у своју земљу а не около (ти постављаш питање зашто руских фирми нема овде, а ово је одговор).
Запад, за разлику од РФ, је скоро већ максимално искористио своје шансе у мартичним земљама и сада се шири наравно на нова тржишта.
Вероватно ће и РФ за можда 50-100 година, уколико одржи раст привреде, да почне да улаже у остатак света.
И ту ће јој вероватно на првом месту бити Балкан, Централна Азија, Кина и Индија (већ постоје планови за гасовод ка Индији и Кини-> огромно тржиште).

И да не дужимо даље дискусију у недоглед, написаћу и ово. Овде је дискусија била стала али је настављена након што сам ја поставио вест о руској помоћи Краљеву и након што је Александар поставио вест о донацији од два милиона долара, опет се јавило пар појединаца којима би очигледно најдраже било да није било ове донације (јер кажу перу паре) и овде помоћи Краљеву (јербо напољу је зима а то што се народ смрзава, ко га беје што су правили куће у Краљеву).
Жалосно је то. Јако жалосно.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Silvio Dante je napisao:
И да не дужимо даље дискусију у недоглед, написаћу и ово. Овде је дискусија била стала али је настављена након што сам ја поставио вест о руској помоћи Краљеву и након што је Александар поставио вест о донацији од два милиона долара, опет се јавило пар појединаца којима би очигледно најдраже било да није било ове донације (јер кажу перу паре) и овде помоћи Краљеву (јербо напољу је зима а то што се народ смрзава, ко га беје што су правили куће у Краљеву).
Жалосно је то. Јако жалосно.

Управо тако!
Овде штагод да се напише о Русији у позитивном светлу, одмах се јави тих 5 - 6 пљувача који одмах оплету. Ову тему треба преименовати у "Пљуни по Русији и Русима".

Наравно да је веома много негативног код њих (па брате мили Словени су :) ), али није наодмет написати и нешто позитивно.
И колико год ви пљували морате да знате да увијек кад је Русија била јака, била је јака и Србија.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Sinny je napisao:
морате да знате да увијек кад је Русија била јака, била је јака и Србија.

Na čemu si ti, nemoj me nasmijavati :lol:
Srbija je bila najjača 1918, a gdje je tad bila Rusija i čime se bavila?
Rusija je bila jaka nakon WW2, a gdje je tad bila Srbija?
imala je svoga vožda Jožu i ubijala svoje patriote

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 19:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

eugene of savoy je napisao:
Sinny je napisao:
морате да знате да увијек кад је Русија била јака, била је јака и Србија.

Na čemu si ti, nemoj me nasmijavati :lol:
Srbija je bila najjača 1918, a gdje je tad bila Rusija i čime se bavila?
Rusija je bila jaka nakon WW2, a gdje je tad bila Srbija?
imala je svoga vožda Jožu i ubijala svoje patriote

На ономе на чему ти ниси очигледно.
Зашто спомињеш 1918. годину, а не 1914?????
Рат је почео 1914. године нападом Аустрије на Србију. Шта је тада урадила Русија?
Када се Русија повукла из рата и зашто?

Е сине сине, један од најсветлијих тренутака када руски цар без обзира на све проблеме у Русији аутоматски ступа у рат ради одбране словенске браће!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Русија након WW2 није постојала, а постојао је Совјетски Савез који је водио своју ИБ политику, чији је члан био и Јожа. Зна Јожа веома добро шта је све договорио са својим шефом у Москви 30'-тих година, и нек он одговара зашто га је на крају рата преварио и окренуо се западу.

И да, одлично питање пљувачи! На чему сте?

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 19:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.srpska.ru/article.php?nid=13422&sq=&crypt=

Мало историје за све пљуваче.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:
Зашто спомињеш 1918. годину, а не 1914?????

Eto dotaknimo se i te 14', šta su nam Rusi pomogli? Možda da pređemo preko Albanije ili su nas oni dočekali na Krfu i S. africi, možda su nam oni dali oružje i pripremili nas za trijunfalan povratak u otadžbinu?
Zaključak, kad nam Rusija ne pomaže nama je dobro, Svaka čast Rusima kao narodu, ali Rusija je karina od države koja ne može ni sebi pomoći, a kamoli nekom drugom.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 20:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Što vi braćo draga, izuzev tebe sinny, lijepo ne idete u Rusiju umjesto u recimo Austriju, ili što ne studirate u Moskvi a ne u beču i Gracu i gdje već, što ganjate šljaku na trulom zapadu a ne u Rusiji.....i nisam dobio odgovor za one tri ruske firme!
E ja ću dati odgovor NEMA IH!

До свидания мои дорогие друзья ...

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 20:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Koje tri austrijske firme imaju u BL da se bave proizvodnjom?

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 20:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Network u Derventi, Štrabag, i jedna drvna ja mislim firma prije Prijedora nemogu da se sjetim imena a stalno prolazim tuda...

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 21:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Štrabag?Šta oni proizvode?Cestu?

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 21:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Cestu da, koliko ljudi ti radi na izgradji ceste sve sa asfaltnom bazom. A tu je i Bau centar je mislim da je i on iz Austrije...

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 21:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Непокорени

Није ми јасно шта си ти запео за те 3 фирме.
Имаш Привредну комору па тамо налази које фирме су регистроване и одакле су. Силвио ти је набројао те 3 фирме, ал ти није довољно.
Извалио си да фирме са запада долазе код нас да запошљавају наше људе. Мој одговор је био да фирме долазе да инвестирају и остваре профит.
Почео си да набрајаш аустријске фирме.
Чисто информативно Штрабаг је власништво двојице наших људи, нисам сигуран један је чини ми се из Србије а други из Босне. Муљали су и овдје по Русији, док их ти ужасни и одвратни Руси нису истјерали. Надам се да неће ништа почети у РС! За наше добро!

Продужавајте са пљувањем, чини ми се да друго ништа не знате.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 21:37 
Administrator
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Cestu da, koliko ljudi ti radi na izgradji ceste sve sa asfaltnom bazom. A tu je i Bau centar je mislim da je i on iz Austrije...

Buraz,prave cestu da u svojim skupim kolima lakše izvoze iz Bosne ovo malo naše bijede što nam je ostalo....A nama će da naplate putarinu od koje će ti se uši zacrveniti....Austrijanci treba džaba da nam naprave mrežu autoputeva,koliko su bogatstva ovde kupili za šaku evra.....E,moj Gavrilo,sve je džaba bilo....

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 00:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:

Извини мајсторе, коју цесту је Штрабаг направио у РС? Живо ме занима.

Citiraj:
.i nisam dobio odgovor za one tri ruske firme!
E ja ću dati odgovor NEMA IH!

Kako нема ако је "Зарубежњефт" већински власник рафинерије у Броду.
Па имаш Лукоил рецимо. Уколико се и тај Јужни Ток довуче до РС (мада тренутно није у плану) имаћеш и Газпром.

Аустријанци имају много више од три фирме. имају неколико банака овде (то су такође фирме).

Citiraj:
Eto dotaknimo se i te 14', šta su nam Rusi pomogli? Možda da pređemo preko Albanije ili su nas oni dočekali na Krfu i S. africi, možda su nam oni dali oružje i pripremili nas za trijunfalan povratak u otadžbinu?
Zaključak, kad nam Rusija ne pomaže nama je dobro, Svaka čast Rusima kao narodu, ali Rusija je karina od države koja ne može ni sebi pomoći, a kamoli nekom drugom.

Види овако, објавили су рат Немцима и тако нас оставили да се боримо само са Аустријанцима. Да је било другачије борили би се и ја Немцима и са Аустријанцима истовремено а знамо да је први такав заједнички напад завршио освајањем Србије.
Да нису објавили рат Немцима не би се у рат укључили ни Французи ни Енглези (који у тај рат сигурно нису ушли због Србије, него због претходног договора са Русијом, уговор их је обавезивао на укључење).
Значи, да Руси нису стали на нашу страну, нас би Аустријанци и Немци прегазили и питање је када би повратили своју самосталност (и да ли би је некада и повратили).

Апропо, Крфа и Северне Африке. Ни тамо не би стигли да није било Руса, јер би нас Енглези и Франзуци оставили да поцркамо на обали Албаније.

Мало знаш а много лупаш.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 00:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
нас би Аустријанци и Немци прегазили и питање је када би повратили своју самосталност (и да ли би је некада и повратили).

Pa zar nas nisu svakako pregazili i zar nismo svoju samostalnost povratili, ali ne uz pomoć Rusa već uz pomoć Francuza i Engleza?

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 01:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
to je trenutak , zapravo, pocetka obracuna izmedju ostatka civilizacije (Rusija, Kina) i osovina zla (USA,Izrael, Britanija)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
oplakah

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 04:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
нас би Аустријанци и Немци прегазили и питање је када би повратили своју самосталност (и да ли би је некада и повратили).

Pa zar nas nisu svakako pregazili i zar nismo svoju samostalnost povratili, ali ne uz pomoć Rusa već uz pomoć Francuza i Engleza?

Јесу али из трећег покушаја.
Да су нас прегазили из првог не би било никакве потребе да нам помаже било ко. То гажење би био и крај рата тј. до светског рата не би ни дошло.

А поменути Франзуци и Енглези нису помагала нама зато што су хтели, већ искључиво зато што су уговором били обавезни да се прикључе Русији у случају рата (силе Антанте).

Да појасним још једаред: Да Русија није објавила рат Немцима, не би исто урадиле ни Француска ни Енглеска. А да оне то нису урадиле, не би дошло до Првог светског рата, ми би остали препуштени сами себи, не би могли да се носимо са вишеструко јачим непријатељем и можда би и данас били део Немачке (Аустрије).
Ето, могао си у том случају да се заистину зовеш Еуген.

Питање једно за ове "дежурне пљуваче Русије": Шта би Русија могла (требала или морала) да уради па да ви кажете: "Екстра, свака част"?

http://www.nspm.rs/hronika/patrijarh-ki ... amova.html

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 07:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://rutube.ru/tracks/1593520.html?v=b1bb85ae018ba4ebf9cfdeaf3e5f5178&autoStart=true&bmstart=107926

http://www.youtube.com/watch?v=CjBlzvZmmUU

За све пљуваче :wink:

И мало историјских чињеница:
http://www.youtube.com/watch?v=OYHZUWRQhlg

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 07:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Питање једно за ове "дежурне пљуваче Русије": Шта би Русија могла (требала или морала) да уради па да ви кажете: "Екстра, свака част"?

Bolje je pitanje; šta je trebala uraditi?
Po meni Rusija je trebala da u Srbiji instalira par vojnih baza, da postavi nekoliko strateških sistema, ako smo mi Srbi strateški saveznik Rusiji onda je jebena Rusija trebala da uradi ono što Ameri rade u zemljama koje su njima strateški saveznik, ali mi Rusiji nismo ništa i zato oni ništa nisu ni uradili, a niti će.
Dakle, Ameri imaju svoje baze i sisteme skoro na ruskoj granici i čik neka neko napadne koju od tih zemalja strateških saveznika amera, a Srbi sutra da krenu da oslobode KiM lupo bi nas ko stigne, a jebena Rusija kurcom ne bi makla, već bi samo ušićarili neki svoj hajr, a nas ko jebe, u to sam siguran, a to se već i desilo.

Poslednji put menjao old fashion men dana 05 Dec 2010, 08:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 07:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:

Bolje je pitanje; šta je trebala uraditi?
Po meni Rusija je trebala da u Srbiji instalira par vojnih baza, da postavi nekoliko strateških sistema, ako smo mi Srbi strateški saveznik Rusiji onda je jebena Rusija trebala da uradi ono što Ameri rade u zemljama koje su njima strateški saveznik, ali mi Rusiji nismo ništa i zato oni ništa nisu ni uradili, a niti će.
Dakle, Ameri imaju svoje baze i sisteme skoro na ruskoj granici i čik neka neko napadne koju od tih zemalja strateških saveznika amera, a Srbi sutra da krenu da oslobode KiM lupo bi nas ko stigne, a jebeni Rusija kurcom ne bi makla, već bi samo ušićarili neki svoj hajr, a nas ko jebe, u to sam siguran, a to se već i desilo.

Ајде ти нама реци када је Србија то тражила од Русије??????
Кад су узимали Косово јаукали су у Москви ПОМАГАЈТЕ а истовремено подносили захтјев за чланство у НАТО. Мораш да схватиш да није до Русије већ до Србије!!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 946 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 48  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]