nepokoreni je napisao:
Citiraj:
Nepokoreni bas smo dugo bili 4. "svjetska" sila cak citavih 50 godina joj sto imas komentare za plakati..koliko je ta drzava i sila bila odrziva i pametna pokazalo se..
Nismo bili 4 svjetska nego 4 evropska sila, a ti trčiš pred rudu.
Citiraj:
Нигде ми нисмо стали. Стала је Југославија и комуњара Тито. Срба у тој причи нема.
То као прво.
ne bi mi stali nego Rusi ne čitaš napisano i ti trčiš pred rudu! A ko je bio Konstantin Koča Popović? Mađar?
Citiraj:
Много пишете а мало познајете ситуацију.
Ajde nas uputite malo...nego hoće li neko od vas rusofila da nabroji TRI RUSKE FIRME????
Citiraj:
Земљаче, јеси ли ти некада имао увид у руску привредно-трговинску стратегију?
Jesam. Imaju u azijskom djelu bar pet-deset napuštenih gradova, pazi gradova od par hiljada stanovnika od devedesetih, a smanjio se priraštaj i standard. Pusti Moskvu i Peterburg nisu oni jedini u Rusiji.
Ти си написао да смо ми стали Русима на жуљ а ја кажем да ми нисмо стали никоме на жуљ, већ су стали СФРЈ и комуњаре.
Коча Поповић није био Србин, већ комуниста (једно друго искључује још од пре другог светског рата када је КПЈ као примарни циљ ставила борбу против српског хегемонизма и национализма а КП Србије то потврдила 1945 године на свом сабору. О томе шта су урадили "свом" народу по Србији, Херцеговини и Црној Гори не бих сада овде наводио, није тема).
Три руске фирме? Ево ја ћу. Газпром, Лукоил и Њефт Росиј.
То су три руске фирме.
Citiraj:
Imaju u azijskom djelu bar pet-deset napuštenih gradova, pazi gradova od par hiljada stanovnika od devedesetih, a smanjio se priraštaj i standard. Pusti Moskvu i Peterburg nisu oni jedini u Rusiji.
Јел читаш ти уопште шта ја пишем?
Њихова стратегије економског развоја је управо таква да се ради на дизању азијског дела земље. Примарно им је улагање сопственог капитала у своју земљу а не около (ти постављаш питање зашто руских фирми нема овде, а ово је одговор).
Запад, за разлику од РФ, је скоро већ максимално искористио своје шансе у мартичним земљама и сада се шири наравно на нова тржишта.
Вероватно ће и РФ за можда 50-100 година, уколико одржи раст привреде, да почне да улаже у остатак света.
И ту ће јој вероватно на првом месту бити Балкан, Централна Азија, Кина и Индија (већ постоје планови за гасовод ка Индији и Кини-> огромно тржиште).
И да не дужимо даље дискусију у недоглед, написаћу и ово. Овде је дискусија била стала али је настављена након што сам ја поставио вест о руској помоћи Краљеву и након што је Александар поставио вест о донацији од два милиона долара, опет се јавило пар појединаца којима би очигледно најдраже било да није било ове донације (јер кажу перу паре) и овде помоћи Краљеву (јербо напољу је зима а то што се народ смрзава, ко га беје што су правили куће у Краљеву).
Жалосно је то. Јако жалосно.