apokalipto je napisao:
Brale001 je napisao:
Ili da okrenemo to tvoje.
Hocu da kazem da se ne moze stvorit protiv uticaja stranog faktora.
Taj strani faktor je dobro prisutan i aktivan. Nema vise nikakve slucajnosti ili desavanja od sebe. Ni u Srbiji ni u BiH to je realnost
Znaci ako bas tako pitas, sta god da se desava on je umijesan.... i odlucujuci je.

Ovo gore je tacno,naravno taj strani faktor je neprijateljski nastrojen.Prijateljski nastrojeni strani faktori izostaju ili u najmanju ruku nisu aktivni onoliko koliko bi trebali biti sto je zabrinjavajuce,ali u neku ruku i dobro jer teska vremena uvijek iskristalisu u jednom narodu i one najbolje i one najgore.Moje licno misljenje je da je moguce pomrsiti racune zapadu i bez icije pomoci ali za to je potrebna politicna zrelost i velika odgovornost isto tako a mozda i najbitniji faktor su mozda ljudi koje je jako tesko ucjenjivati ljudi koji nemaju mrlju na svome imenu.A takvih je danas jako malo u politici.
Apokalipto, sumnjiv si mi.
Kad smo vec u tom tvome diskursu.
Intreresantno je nesto, cini mi se da je i Petrovic spomenuo to nesto kao, parafraziram : Sve revolucije su uvezene, eto i Oktobarska je projektovna i donjeta , nije iznikla iz Ruske realnosti tako nesto...
Znaci ti govoris o nekim radikalnim promjenama u Srbiji ne o friziranju o promjenanama koje bi iznikle iz domaceg sjemena.
Govoris o promjenama koje bi uzdrmale temelje tj rusile temelje.
O necemu gdje se nebi radilo o rusenju jedne garniture i dovodjenju druge(postenije, moralnije, iskrenije i ne korumpirane).
I pitas se da li je takvo nesto moguce da se nesmetano javi, da se razvije i uspije u jednoj sadasnoj Srbiji. U ovom okruzenju i ovoj realnosti.
Lijepo to zvuci brale ali ode ti dalje od mladog Bazarova ka .....sir Thomas More.

To su Petroviceve rijeci mada zaista nisam obratio preveliku paznju na taj dio.Sto se temelja tice mislim da je tamo malo sta ostalo za srusiti,temelj koji cini jednu drzavu je tamo blago receno veoma uzdrman.Da ne kuckam opsirno sto se tice postenije i moralnije garniture ona je moguca ako bi se postivali zakoni drzave a kada se isti gaze imamo to sto imamo i u Srbiji i u RS-u.Sto se tice promjena i koji bi faktori to mogli da izvedu to ce biti i unutrasnj i i vanjski a koji ce otigrati vazniju ulogu to ce vrijeme da pokaze.