banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 14:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 280  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Nov 2013, 16:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Silvio Dante je napisao:
Па и јесу уз сарадњу са Совјетима, Енглезима и Србима

Da nije bilo Rusa i zime na istočnom frontu šipak bi Ameri i Englezi skupa sa Srbima išta napravili....

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2013, 18:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Misliš da bi Adolf preživio sledeći atentat

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2013, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Tople bunde i tople cizme, to je to.

Otiso si na -40 sa sinjelom iz Pariza i tankom kozom cizmom....ehe brale moj. :roll:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2013, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
skeva je napisao:
Sto bi opet znacilo da je prosjecni Bosnjak retardiran, sto vjerujem da nije tacno. U ovo niko ne vjeruje, mislim niko normalan, a vjerujem da je 80% ljudi u BIH normalno. Mislim, prije ce biti da se inate jer je to sad kul da kontriramo jedni drugima, ali slabo ko u to vjeruje, moras biti bas na niskom mentalnom nivou da ti prolaze ovakve price.

Ici ce na fazon kao sa "agresijom na BiH" svako ko ima gram i po mozga u glavi vidi da to nije bio slucaj ali ta prica se maksimalno forsira...tako ce vjerovatno teci i ova prica...za razliku od tebe ja u njihov mentalni sklop ne sumnjam :lol: imas i komentare ispod pa procitaj :evil3:

Vidjenje istog dogadjaja iz drugog ugla...

Наше ће сенке ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу
„Млада Босна“ није била само организација атентатора, то је била идеја која траје и дан данас, „хода по Бечу, лута по двору и плаши господу“.
http://www.dverisrpske.com/sr/za-dveri- ... -becu.html

Филип Живановић

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2013, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A i za ovaj Zivanovicev tekst da ne idem u detalje, skoro da je bolje reci iz druge krajnosti ne iz drugog ugla. :roll:

I Filip ga je ovde izlijepio dosta.

Cuj,nisu mlado bosanci bili politicki i ideoloski motivisani. Kaze, M.B. nije bila ni organizacija.
Po njemu su bili oraganizovani na bazi kulturno umjetnickog drustva.

Mlada Bosna i njeni pripadnici nisu bili nacionalisti - romatnicari kako ih on naziva vec prvo revolucionari.

Ne gurati ovdje ispred njih ideju slobode i praviti maglu.
I kako god zvuci cudno to ime, da li ono nekom smeta, Mlada Bosna je postojala kao grupa vrlo dobro organizovanih ljudi.
Koji su zivjeli, djelovali u svome vremenu i nosili ima Mlada Bosna. Ne treba zaboravljati ove hrabre mladice.

Ideja slobode je postojala od pamtivjeka i u Spaniji, Rusiji, Grckoj, Francuskoj, Srbiji i u Bosni.

Ali Mlada Bosna i njeni clanovi nisu.

Svaka cast ideji slobode i Zivanovicevom "duhu" ali kapa dolje Mladoj Bosni i Gavrilu.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2013, 21:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koliko se skotova nakotilo u ovim Dverima,da ne povjeruješ.Princip ,kao i "Mlada Bosna" je u prvom redu panslavistička a ne nacionalistička srpska organizacija.To je potvrdio i psihijatar koji je sa njim vodio razgovore u zatvoru.Iz tih razgovora može se zaključiti da je Princip, kao i ostali pripadnici organizacije "Mlada Bosna", pružao otpor okupatoru boreći se za „zajedničku stvar" i ideju panslavizma.
Sam panslavizam svi nacionalisti spinuju na svoj način i kako je njima volja.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 04:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno da Gavrilo Princip nije nikad bio nacionalista.
Gavrilo nije nacionalan on je internacionalan.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 15:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Silvio Dante je napisao:
просто ми нико други не пада на памет од осталих народа да је било шта покушао у том обиму као Срби

Poljaci - Armija Krajowa.
_зока je napisao:
Da nije bilo Rusa i zime na istočnom frontu šipak bi Ameri i Englezi skupa sa Srbima išta napravili....

Tačno. Da je zapadni bedem bio u ful sastavu sa divizijama, pomlatili bi ih u Normandiji ko plovke na vodi...

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
nepokoreni je napisao:
Silvio Dante je napisao:
просто ми нико други не пада на памет од осталих народа да је било шта покушао у том обиму као Срби

_зока je napisao:

Tačno. Da je zapadni bedem bio u ful sastavu sa divizijama, pomlatili bi ih u Normandiji ko plovke na vodi...

Истина, Пољаци су пружали отпор али ни приближно као Срби.

Не треба заборавити да су Амери и Енглези прво начели фронт са јужне стране па онда ишли даље. Значи створили су рупу пре Нормандије.

Приде, дизати Совјете у небеса није добро, јер се ради о једном тоталитарном режиму сличном нацистичком који се у борбу против нацизма укључио тек онда кад је и сам био нападнут, Значи могли су ладно пре тога све да покољу, они не би мрднули прстом. После су стали равноправно раме уз раме са другима и наравно имају велике заслуге са рушење Хитлера али није све у војној сили има нешто и у етици и моралу.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 17:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Приде, дизати Совјете у небеса није добро, јер се ради о једном тоталитарном режиму сличном нацистичком који се у борбу против нацизма укључио тек онда кад је и сам био нападнут

25 miliona Rusa je dalo život u ratu....kakve to veze ima sa totalitanim režimom? A Poljaci istina nisu u obimu kao Srbi ali su se daleko žešće borili samo u Varšavskom ustanku je izginulo preko 100k Poljaka, a 85% Varšave je uništeno.
Citiraj:
После су стали равноправно раме уз раме са другима и наравно имају велике заслуге са рушење Хитлера али није све у војној сили има нешто и у етици и моралу.

Mislim da u Drang nacht Osten politici i rasnoj podjeli nacista nema puno mjesta o etici i moralu.....šta su radili dobro su i prošli poslije rata.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 17:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prvo nije stradalo 25 miliona Rusa već Sovjeta
drugo ne vezati nacističke i rasističke ideologije za narode ili nacije a ne za njihove vođe je notorna glupost.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 18:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Te su vođe svom narodu jako lijepo isprale mozak....a Njemačka omladina je lijepo to sprovodila u djelo po istoku, nije Hitler išao na čelu ili ih šutao u guzicu pa ih tjerao.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 20:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ispiranje mozga i jednoumlje idu ruku pod ruku.Ovaj video shvati kao fiziku totalitarizma i njegovog uspostavljanja.Sve što ti je potrebno za društvenu "sinhronizaciju" je trusna i elastična podloga(ekonomska kriza),nikako tvrda i stabilna.Fenomen. :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JWToUATLGzs[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 20:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
De bolan, meni ovo komplikovano ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 20:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol:
kad god ovo gledam mene je strah
PS
ja sam onaj drugi u zadnjem redu :)

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 22:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Onaj sto zadnji skonta? Taj sam ja vidis. :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2013, 00:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
nepokoreni je napisao:
Silvio Dante je napisao:

_зока je napisao:

Истина, Пољаци су пружали отпор али ни приближно као Срби.

Не треба заборавити да су Амери и Енглези прво начели фронт са јужне стране па онда ишли даље. Значи створили су рупу пре Нормандије.

Приде, дизати Совјете у небеса није добро, јер се ради о једном тоталитарном режиму сличном нацистичком који се у борбу против нацизма укључио тек онда кад је и сам био нападнут, Значи могли су ладно пре тога све да покољу, они не би мрднули прстом. После су стали равноправно раме уз раме са другима и наравно имају велике заслуге са рушење Хитлера али није све у војној сили има нешто и у етици и моралу.

O kojoj etici o kojem moralu ti pricas.

Kad je Franko u Spaniji ufuravano fasizam na siroka vrata a Hitler, Musolini vjezbali svoju Avijaciju(Guernica) za predstojece dogadjaje Englezi, Francuzi i Amerikanci su mu se zestoko suprostavili jel... malo sutra.
Da nisu slucajno Englezi, Francuzi,Ameri poslali i podrzali materijalno ili vojno Spansku vladu protiv Franka .... :roll:
Da nisu mozda Rusi bili uz Franka cijelo vrijeme. :roll:

Pa Hitler je napao Cehoslovacku, pa Englezi i Francuzi nisu mrdnuli prstom, bili su duzni ne moralno ili eticki da ju brane vec po ugovoru ali nisu.

Rusi su slomili kicmu Hitleru to je sam Cercil morao priznat i on je to javno rekao.
Znaci, ne imaju velike zasluge kako ti kazes vec bez njih bi ti sad zivio u Njemackoj... a kako situacija ide i hoces brzo....

Staljin sta je radio svom narodu to je druga prica...
I nije Staljin pobjedio Hitlera vec Ruski narodi i vojska Rusije.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2013, 03:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Није руски народ и Русија већ Совјетски савез јер је руски народ поражен још 1921. и дефинитивно. Од тог периода можемо да причамо само о СССР, све до слома истог.

Ја овде скрећем пажњу на једну ствар, а то је да између нацизма и (овде глорификованог) комунизма (који је спасао Европу од Хитлера) разлике нема.
Ради се о два тоталитарна режима са врло сличним конструкцијама, методама и резултатима.

Није Стаљин спасао Европу зато што је то учинио из хуманих побуда, него зато што је сам био нападнут. Не треба заборавити да је СССР заједно са Немачком напао Пољску и вршио ликвидације по Пољској. Па на крају крајева имамо и оне слике НКВД-а и Гестапао из заједничких наступа 1939/40 године.

Што се шпанског рата тиче, мени колико је познато тамо се Енглеска и Француска нису мешале али јесу Италија и Немачка на страни Франка, односно СССР на страни тзв. "републиканаца". Зашто је по теби ово друго оправдано, а ово прво није?

Citiraj:

Не може никако да буде друга прича, јер је човек човек. Или не?

Не може терор над сопственим становништвом да буде мање ужасан и вреднован од терора над страним становништвом?

На крају крајева, Стаљинов народ је етнички гледано грузијски, а нису патили само Грузијци него сви на територији СССР-а.

И да разјаснимо, не спорим ја огромне заслуге СССР-а у победи над Хитлером, него указујем на чињеницу да је захваљујући том учешћу на страни победника комунизам неоправдано добио легитимацију и хвалоспеве иако је сам допринео почетку Другог св. рата нападом на Пољску и потпуним неактивизмом до напада Немачке на СССР. И приде није Стаљин поразио Хитлера из сажаљења са осталим народима, већ ради проширења своје територије и утицаја. Где је ту разлика у односу на оно што је радио Хилтер?

Једно добро дело (у овом случају уништење нацистичке Немачке) не може и не сме да буде алиби за сва она лоша која урадите.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2013, 06:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Није руски народ и Русија већ Совјетски савез јер је руски народ поражен још 1921. и дефинитивно. Од тог периода можемо да причамо само о СССР, све до слома истог.

Ја овде скрећем пажњу на једну ствар, а то је да између нацизма и (овде глорификованог) комунизма (који је спасао Европу од Хитлера) разлике нема.
Ради се о два тоталитарна режима са врло сличним конструкцијама, методама и резултатима.

Није Стаљин спасао Европу зато што је то учинио из хуманих побуда, него зато што је сам био нападнут. Не треба заборавити да је СССР заједно са Немачком напао Пољску и вршио ликвидације по Пољској. Па на крају крајева имамо и оне слике НКВД-а и Гестапао из заједничких наступа 1939/40 године.

Што се шпанског рата тиче, мени колико је познато тамо се Енглеска и Француска нису мешале али јесу Италија и Немачка на страни Франка, односно СССР на страни тзв. "републиканаца". Зашто је по теби ово друго оправдано, а ово прво није?

Citiraj:

Не може никако да буде друга прича, јер је човек човек. Или не?

Не може терор над сопственим становништвом да буде мање ужасан и вреднован од терора над страним становништвом?

На крају крајева, Стаљинов народ је етнички гледано грузијски, а нису патили само Грузијци него сви на територији СССР-а.

И да разјаснимо, не спорим ја огромне заслуге СССР-а у победи над Хитлером, него указујем на чињеницу да је захваљујући том учешћу на страни победника комунизам неоправдано добио легитимацију и хвалоспеве иако је сам допринео почетку Другог св. рата нападом на Пољску и потпуним неактивизмом до напада Немачке на СССР. И приде није Стаљин поразио Хитлера из сажаљења са осталим народима, већ ради проширења своје територије и утицаја. Где је ту разлика у односу на оно што је радио Хилтер?

Једно добро дело (у овом случају уништење нацистичке Немачке) не може и не сме да буде алиби за сва она лоша која урадите.

:D Silvio, Silvio.
Nije tema komunizam.

Jedino sto bi se slozio sa tobom u pravu si, trebao sam reci narodi SSSR-a, na to sam i mislio kad sam rekao "Ruski narodi".
Mislio sam na cijeli SSSR(Ruse, Ukrajince, Bjeloruse ..itd.) ne samo na Ruse.
Ostalo ne bi komentarisao.

Ocito ovde nesto mjesas.
Ne mislim se raspravljat sa tobom ali bez ljutnje, jos nisi rascistio sa osnovama.

Komunizam nigdje nije postojao. Sistem koji je bio u SSSR u vrijeme Staljina i poslije njega nije komunizam, to treba da znas.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2013, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
I Obradovic se javio da kaze koju o Principu i Mladoj Bosni....

http://www.dverisrpske.com/sr/za-dveri- ... ograd.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 280  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]