Milanko Djeric je napisao:
ja ne mogu da vjerujem da ima jos srba koji se raduju ovome??? mislim, nakon sto je oric pusten iz haga, nakon sto slobodno seta po sarajevu u kojem mu je priredjen i DOCEK, gdje su izjavljivali da je njegovo pustanje iz haga VELIKA POBJEDA BOSNE, neko se jos veseli ovome? zbog toga sto ce oni sto su sljegli u sarajevo, i kojima je oric heroj, sad da nas, kao veliki evropejci i demokrate, potapsu po ramenu i kazu "dobro, djeco, niste losi, popravljate se".
i nek mi niko ne sere da "treba prvo pocistiti svoje dvoriste, pa onda gledati u tudje". jer je tako nesto moguce samo ako i sa druge strane postoji spremnost za tako nesto, sto u ovom slucaju ocigledno ne vazi. licno, radovana uopste ne volim, ne smatram ga nikakvim srbinom, ali mi se povraca od tog ulizivanja "komsijama" i evropi koja oslobadja orice i ostale, i tog prihvatanja teze da su jedino srbi ovde cinili zlocine i da jedino oni treba da odgovaraju.
izvinjavam se ako sam ikad ista rekao protiv zorana djindjica, on je cetnicki vojvoda u odnosu na ovu prodanu bagru koja sad vlada srbijom.
a, mozda se svi raduju zato sto je ovo "presudan korak priblizavanju evropskoj uniji"???
pogledajte samo primjer poltronske drzave hrvatske, koja ispunjava sve zahtjeve evropske unije,
svira kako im oni diktiraju, i opet su im francuzi juce rekli "ulazak u evropsku uniju? mozda 2012, a mozda ni tad".
sve zemlje balkana ce u paketu da udju u evropsku uniju onda kada to evropi bude odgovaralo, bez obzira kako se ponasale, koga budu izrucivale.
ili je, mozda, rumunija usla u evropsku uniju zato sto su se ti cigani jedno jutro probudili kao potpuno novi, moderni, demokratski narod?
ne, ipak ce biti da su usli zato sto je to evropi odgovaralo. bio sam tamo 2001 godine, i nakon bukuresta mi se ono teheransko sarajevo ucinilo kao london.
poenta je da ovo nije nikakav korak ka evropskoj uniji,
jer zaboli evropu i za karadzica i za srbiju, bosnu, hrvatsku i sve ostale jadne i cemerne tvorevine ovog supka evrope (kako to amerikanci kazu),
primace u EU one za koje budu postojali politicki razlozi da budu primljeni.
Управо тако.