banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 13:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 280  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Okt 2013, 15:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
NenadV je napisao:
apokalipto je napisao:
Ime se vjerovatno nece promjeniti,ako se dobro sjecam prije par mjeseci jedna skola u RS-u je promjenila ime cini mi se da se zvala P.P Njegos pa je promjenila ime jer eto vecinski u tu skolu idu Bosnjaci pa bla bla...

Čitao sam da ovi što kampuju ispred OHR-a traže da škola u Konjević Polju takođe promijeni naziv. Smeta im Petar Kočić!

Oni što kampuju ispred OHR traže da se djeci omogući nastava na bosanskom jeziku, što je ustavom zagarantovano pravo i ne bi trebalo biti nikakve diskusije o tome. Za zahtjev o promjeni imena škole nisam čuo, možda sam nedovoljno informisan.
http://www.slobodnaevropa.org/content/r ... 36695.html

http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 14997.html

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2013, 17:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Ја колико знам родитељима је понуђено довођење 2 наставника муслимана који би предавали ђацима муслиманима предмете тзв. "националне групе предмета" и от је првобитно било и прихваћено, али потом од стране родитеља и одбијено. Биће да ту има и политике изгледа.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2013, 18:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Bio bi fazon,i puknuti kontru, i putem socijalnih sluzbi pokrenuti postupak oduzimanja dijece od tih roditelja,jer ocigledno namjerno uskracuju obrazovanje svog potomstva

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2013, 18:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Ја колико знам родитељима је понуђено довођење 2 наставника муслимана који би предавали ђацима муслиманима предмете тзв. "националне групе предмета" и от је првобитно било и прихваћено, али потом од стране родитеља и одбијено. Биће да ту има и политике изгледа.

Ne znam šta ima da se nudi/ne nudi, prihvata/odbija.
Da postoje pretpostavke za izvođenje nastave u ustavom predviđenim okvirima, ne bi bilo mjesta protestima i cijela priča ne bi dospjela u štampu.
A politike ima, na žalost lomi se preko leđa djece.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2013, 18:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
Bio bi fazon,i puknuti kontru, i putem socijalnih sluzbi pokrenuti postupak oduzimanja dijece od tih roditelja,jer ocigledno namjerno uskracuju obrazovanje svog potomstva

Bilo bi kontraproduktivno i samo još veća blamaža za dotičnu opštinu, politička šteta bi bila još veća jer bi svima bilo očigledno da se loš potez pokušava opravdati još gorim. Roditelji ne brane djeci pravo na obrazovanje, već zahtijevaju ono obrazovanje koje smatraju da im pripada. Sve u okviru prava.
Sve u svemu, u ovoj priči neće biti pobjednika, već samo gubitnici.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2013, 18:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Roditeljima je ponudjena alternativa, da dva bosnjacka profesora drze casove kao vannastavnu aktivnost,koju su ovi odbili.dakle izaslo im se u susret, a ovi odbili.naravno da bi oduzimanje potomstva izazvalo buru,ali bi i poslalo poruku - nema tolerancije za politicki motivisane manipulacije.ljudi bi napokon shvatili da politicarima nije stalo do njih.a nek mi neko dokaze da nije politicki motivisano,nakon sto su se roditelji sastali s "majkama srebrenice"

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2013, 18:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Zasto ljudi dopustaju da se manipulise njima tako providno, pa zar ih nije blam bar malo sto su kao telad :-?

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2013, 19:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
Roditeljima je ponudjena alternativa, da dva bosnjacka profesora drze casove kao vannastavnu aktivnost,koju su ovi odbili.dakle izaslo im se u susret, a ovi odbili.naravno da bi oduzimanje potomstva izazvalo buru,ali bi i poslalo poruku - nema tolerancije za politicki motivisane manipulacije.ljudi bi napokon shvatili da politicarima nije stalo do njih.a nek mi neko dokaze da nije politicki motivisano,nakon sto su se roditelji sastali s "majkama srebrenice"

Nastava maternjeg jezika u BiH nije vannastavna aktivnost, bez obzira u kom entitetu ili na kom jeziku se izvodila, tako da je to već politizacija od samog početka.
Još jednom kažem, sasvim nepotrebno, ako slučaj dođe do ustavnog suda, ne sumnjam u ishod, blamaža za sve umiješane, gubitak školske godine za djecu (ako ih ne prebace u neku školu koja ima ovaj tip nastave), još gori međunacionalni odnosi (ukoliko uopšte mogu da budu gori).
Očigledno, izbori se bliže, pošto ni jedna strana ne može da ponudi ekonomski prosperitet i bude omiljena od strane glasača, vrijeme je za stari oprobani recept "mi" vs. "oni". Odgovara svima, kao distrakcija plebsu koji ne zna za bolje.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2013, 21:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
skeva je napisao:
Zasto ljudi dopustaju da se manipulise njima tako providno, pa zar ih nije blam bar malo sto su kao telad :-?

"Као" је ту вишак...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2013, 14:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Kakva definicija :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xfhUwhJxqlM[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2013, 15:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
STRATOKASTEL je napisao:
Džontra je napisao:

Nastava maternjeg jezika u BiH nije vannastavna aktivnost, bez obzira u kom entitetu ili na kom jeziku se izvodila, tako da je to već politizacija od samog početka.
Još jednom kažem, sasvim nepotrebno, ako slučaj dođe do ustavnog suda, ne sumnjam u ishod, blamaža za sve umiješane, gubitak školske godine za djecu (ako ih ne prebace u neku školu koja ima ovaj tip nastave), još gori međunacionalni odnosi (ukoliko uopšte mogu da budu gori).

Upravo tako. Sto samo pokazuje da su i sa srpske strane obicne gluperde koje nemaju pojma kako da izadju na kraj sa ovim problemom. A da pri tom ne ugroze neki njihov privid srpskog nacionalnog interesa :D

Kvaran hajvan poput mene, a da razmislja u tom pravcu, bi doveo Hajru iz Donjih Pripizdica sa stilom i ponasanjem GRAND kafanske pjevaljke.

Jel Bosnjakinja? Jest.
Jel ima diplomu? Ima.
Jel predaje bosanski? Molim lijepo.

Forma ispostovana. Kvalitet nebitan.
Pa bi se roditelji ekspresno ostavili politike i kojekakvih dusebriznickih udruzenja pijavica.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 00:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pUVA_F66SHI[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 06:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Bosnjacima se ne smije ponuditi rijesavanje problema u okviru entiteta.Dosadasnja politika rijesavanja pitanja Bosnjaka samo u RS-u a ne na nivou cijele BiH stavlja omcu oko vrata Srbima iz Federacije,bilo kakvo davanje prava Bosnajcima u RS-u a pritom zmireci na jedno oko i negledajuci Srbe iz Federacije stvara se nepovoljan polozaj za Srbe na prostoru cijele BiH.Dakle Bosnjacima se ne smije ispuniti niti jedan uslov na nivou entiteta nego samo i uvijek na nivou cijele drzave i sva tri konstitutivna naroda.Dosadasnja politika koju vodi RS ponizavanja Srba iz Federacije i podilazenja Bosnjacima iz RS-a je u potpunosti pogresna i ako je BL u cilju da ostane nesto Srba u Federaciji ona se mora prekinuti.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 08:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:
Nastava maternjeg jezika u BiH nije vannastavna aktivnost,

jeste,kad ne postoje uslovi da bude drugacije. Treba biti minimum oko 18 djaka,dok u ovom slucaju ima oko 12,cime se ne ispunjavaju uslovi. I alternativa je po svim kriterijumima ok. Nego vele na TV-u, da se treba pokrenuti neki postupak protiv roditelja.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 13:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:
Džontra je napisao:

Bilo bi kontraproduktivno i samo još veća blamaža za dotičnu opštinu, politička šteta bi bila još veća jer bi svima bilo očigledno da se loš potez pokušava opravdati još gorim. Roditelji ne brane djeci pravo na obrazovanje, već zahtijevaju ono obrazovanje koje smatraju da im pripada. Sve u okviru prava.

Ako se Bosnjacima dopusti da mijenjaju nastavnike,profesore imena skolama ili uvode nacionalne grupe predmeta tamo gdje su manjina u RS-oj u okviru redovnog skolovanja a da pritom sve to bude uskraceno Srbima u Federaciji politicka steta po Srbe bi bila ogromna,jer bi u tom slucaju znacilo da su Bosnjaci konstitutivni na teritoriji cijele BiH a Srbi samo tamo gdje su vecina.Republika Srpska mora dokazati da suvereno vlada nad svojom teritorijom bez pritiska vanjskog faktora ako to ne uradi krenut ce hajka na Srbe na teritoriji cijele BiH gdje god to bude Bosnjacima moguce.Rijesiti problem da ali ne na lokalnom ili nivou entiteta nego na nivou cijele BiH ako Bosnjackom djetetu nacionalne predmete u RS-oj predaju Bosnjaci onda bi Srpskoj djeci gdje smo manjina nacionalne predmete trebali predavati Srbi.A sto se tice roditelja to sve treba na sud izvesti jer ovo sto rade djeci 100 % spada u krivicno djelo.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
apokalipto je napisao:
STRATOKASTEL je napisao:
Džontra je napisao:

Ako se Bosnjacima dopusti da mijenjaju nastavnike,profesore imena skolama ili uvode nacionalne grupe predmeta tamo gdje su manjina u RS-oj u okviru redovnog skolovanja a da pritom sve to bude uskraceno Srbima u Federaciji politicka steta po Srbe bi bila ogromna,jer bi u tom slucaju znacilo da su Bosnjaci konstitutivni na teritoriji cijele BiH a Srbi samo tamo gdje su vecina.Republika Srpska mora dokazati da suvereno vlada nad svojom teritorijom bez pritiska vanjskog faktora ako to ne uradi krenut ce hajka na Srbe na teritoriji cijele BiH gdje god to bude Bosnjacima moguce.Rijesiti problem da ali ne na lokalnom ili nivou entiteta nego na nivou cijele BiH ako Bosnjackom djetetu nacionalne predmete u RS-oj predaju Bosnjaci onda bi Srpskoj djeci gdje smo manjina nacionalne predmete trebali predavati Srbi.A sto se tice roditelja to sve treba na sud izvesti jer ovo sto rade djeci 100 % spada u krivicno djelo.

Djeca se koriste da se da emotivna tezina i izazove reakcija javnosti ovje a i sire.
Mogli su roditelji protestvovat i bez djece ali nisu. :wink:
Ovako je ubacen i taj faktor suosjecanja prema djeci koji se vjesto koristi, sa pricicama i slicno.
Svaka cast, manipulacija na profesionalnom nivou, ovo treba u udzbenike psihologije, pedagogije i naravno psihiatrije obavezno.

Naravno da roditelji trebaju da odgovaraju za ovakvo iskoristavanje djece, to je kriminal. Ali to smo mi.
Gines nas je pun a tek koliko cemo jos bisera tamo ugurat......
Jad, Tuga, Sramota....

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2013, 10:16 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Zanimljivo kako se niko u FBiH ali ni u Srpskoj ni najmanje ne potresa zbog toga što 95% srpske djece u Bosanskom Grahovu uče da im je glavni grad Zagreb a himna Lijepa Naša! Tražili su i oni uvođenje nacionalne grupe predmeta i takodje im ne daju. Situacija je ista u Drvaru gdje Srbi ne mogu promijeniti ni naziv škole. Sadašnji naziv je Ivan Merz. U školi u Konjević Polju procenat bošnjačke djece je oko 60%. Zašto se niko iz Republike Srpske ne javlja povodom situacije u Drvaru i Bosanskom Grahovu? Ako se bude donosio zakon na nivou BiH treba svim etničkim grupama izaći u susret u ovakvim slučajevima.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2013, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cisto zato sto ne postoje mehanizmi unutar BiH da se Srbi zastite tamo gdje su manjina kao sto to cine Bosnjaci kroz raznorazne nevladine organizacije,pogledaj polozaj Bosnjaka u RS-u i Srba u Federaciji i sve ti je jasno...

Atanasije: Srpska djeca u Livnu nose hrvatska imena, u tijeku pokatoličavanje pravoslavaca

Vladika bihaćko–petrovački Atanasije izjavio je danas u Beogradu da ima informacije da je u livanjskom kraju u tijeku pokatoličavanje preostalih Srba.

Govoreći na okruglom stolu "Srpska kulturna i duhovna baština u Livnu, nastanak, stanje i zaštita", vladika Atanasije najavio je da će uskoro posjetiti Livno i sam se uvjeriti kako žive vjernici i u kakvom su stanju pravoslavne bogomolje. Rekao je da je možda bolje da se Srbi "izmjeste", nego da postanu ono što nisu.
"Žao mi je što sam to saznao. Čujem da se djeca rođena u zadnje vrijeme tamo već zovu nekim imenima, koja nisu imali njihovi preci. Za to sam u dilemi je li dobro ostati", rekao je Atanasije.
On je naveo da u Livnu više gotovo da nema pravoslavnih Srba, ali da tu i dalje žive Srbi, ali oni koji su se davno "prepravili" i "otuđili" od svoje vjere.
"Ukoliko preostali Srbi otuđe svoj identitet, desiti će se sa njima ono što se desilo njihoviim prethodnicima, koji su dozvolili da se udalje od svog biološkog materijala. Neće više biti pravoslavci", upozorio je vladika Atanasije.
Akademik Vasilije Krestić rekao je da su livanjski Srbi i Udruga "Ognjena Marija Livanjska" sazvali skup u Beogradu da upozore da su korijeni mržnje Hrvata prema Srbima, koji su učinili da Livno ostane bez srpskog stanovništva, stari stoljećima i da su živi i danas.
"Da Hrvatska trenutačno nema te kočnice kao što je EU, ona bi bila još bezobzirnija prema Srbima. Ona svoju državotvornu ideju od samih početaka gradi na srpskim žrtvama", ocijenio je Krestić.
Zamjenik ministra za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske Drago Vuleta rekao je da je trenutačna sigurnosna situacija u livanjskom kraju na zadovoljavajućoj razini, ali da i najmanji incident oživljava strah u ljudima da bi im se mogle dogoditi "ružne stvari iz prošlosti".
Upravo to je, kako kaže, uvjetovalo gotovo zanemariv povratak livanjskih Srba na svoja prijeratna ognjišta.
Ipak, Vuleta se nada da će stvari mijenjati nabolje, te da će se vratiti neke od 105 obitelji iz Livanjskog polja i obnoviti svoje domove uz pomoć projekta Vijeća Europe. "U isto vrijeme očekuje da se u okviru Regionalnog projekta povratka u Livno iz Srbije vrati 189 obitelji, jer su aplicirale za obnovu imovine", dodao je Vuleta. (Izvor: Srna)

http://www.republikainfo.com/index.php/ ... avoslavaca

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
apokalipto je napisao:
Cisto zato sto ne postoje mehanizmi unutar BiH da se Srbi zastite tamo gdje su manjina kao sto to cine Bosnjaci kroz raznorazne nevladine organizacije,pogledaj polozaj Bosnjaka u RS-u i Srba u Federaciji i sve ti je jasno...

Atanasije: Srpska djeca u Livnu nose hrvatska imena, u tijeku pokatoličavanje pravoslavaca

Vladika bihaćko–petrovački Atanasije izjavio je danas u Beogradu da ima informacije da je u livanjskom kraju u tijeku pokatoličavanje preostalih Srba.

Govoreći na okruglom stolu "Srpska kulturna i duhovna baština u Livnu, nastanak, stanje i zaštita", vladika Atanasije najavio je da će uskoro posjetiti Livno i sam se uvjeriti kako žive vjernici i u kakvom su stanju pravoslavne bogomolje. Rekao je da je možda bolje da se Srbi "izmjeste", nego da postanu ono što nisu.
"Žao mi je što sam to saznao. Čujem da se djeca rođena u zadnje vrijeme tamo već zovu nekim imenima, koja nisu imali njihovi preci. Za to sam u dilemi je li dobro ostati", rekao je Atanasije.
On je naveo da u Livnu više gotovo da nema pravoslavnih Srba, ali da tu i dalje žive Srbi, ali oni koji su se davno "prepravili" i "otuđili" od svoje vjere.
"Ukoliko preostali Srbi otuđe svoj identitet, desiti će se sa njima ono što se desilo njihoviim prethodnicima, koji su dozvolili da se udalje od svog biološkog materijala. Neće više biti pravoslavci", upozorio je vladika Atanasije.
Akademik Vasilije Krestić rekao je da su livanjski Srbi i Udruga "Ognjena Marija Livanjska" sazvali skup u Beogradu da upozore da su korijeni mržnje Hrvata prema Srbima, koji su učinili da Livno ostane bez srpskog stanovništva, stari stoljećima i da su živi i danas.
"Da Hrvatska trenutačno nema te kočnice kao što je EU, ona bi bila još bezobzirnija prema Srbima. Ona svoju državotvornu ideju od samih početaka gradi na srpskim žrtvama", ocijenio je Krestić.
Zamjenik ministra za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske Drago Vuleta rekao je da je trenutačna sigurnosna situacija u livanjskom kraju na zadovoljavajućoj razini, ali da i najmanji incident oživljava strah u ljudima da bi im se mogle dogoditi "ružne stvari iz prošlosti".
Upravo to je, kako kaže, uvjetovalo gotovo zanemariv povratak livanjskih Srba na svoja prijeratna ognjišta.
Ipak, Vuleta se nada da će stvari mijenjati nabolje, te da će se vratiti neke od 105 obitelji iz Livanjskog polja i obnoviti svoje domove uz pomoć projekta Vijeća Europe. "U isto vrijeme očekuje da se u okviru Regionalnog projekta povratka u Livno iz Srbije vrati 189 obitelji, jer su aplicirale za obnovu imovine", dodao je Vuleta. (Izvor: Srna)

http://www.republikainfo.com/index.php/ ... avoslavaca

Za ovakve komentare samo reci, eee moj Atanasije ne vjeruj sve sto cujes a i sve sto kazes!!!
Brine se o identitetu....u Beogradu.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 18:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

NenadV je napisao:
Zanimljivo kako se niko u FBiH ali ni u Srpskoj ni najmanje ne potresa zbog toga što 95% srpske djece u Bosanskom Grahovu uče da im je glavni grad Zagreb a himna Lijepa Naša! Tražili su i oni uvođenje nacionalne grupe predmeta i takodje im ne daju. Situacija je ista u Drvaru gdje Srbi ne mogu promijeniti ni naziv škole. Sadašnji naziv je Ivan Merz. U školi u Konjević Polju procenat bošnjačke djece je oko 60%. Zašto se niko iz Republike Srpske ne javlja povodom situacije u Drvaru i Bosanskom Grahovu? Ako se bude donosio zakon na nivou BiH treba svim etničkim grupama izaći u susret u ovakvim slučajevima.

Brani li im neko da razapnu šator pored ekipe iz Konjević Polja? Dobiće medijsku pažnju, u stvari podijeliće je, a vjerovatno bar udvostručiti jer onda to više nije entitetski već državni problem.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 280  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]