nepokoreni je napisao:
Praktičniji su i ekonomičniji - nema montiranih procesa i javne lakrdije...metak u vugla na licu mjesta

Kazes Prakticniji...
Izvinjavam se, zaboravio sam gore starog dobro generalisimusa Franka u Spaniji.
Nije tema odosmo na Egipat ali je stara sema o ispiranju mozga i ovdje prisutna.
A kad mi neko ispira mozak ne volim to bas puno ….ode mi i ono malo sto je ostalo ….
Sjecam se kako je Americka aministracijam mislim da je tad bila Klintonka ako se ne varam, koja je upozoravala svaki dan i drzala na telefonu Mubaraka kad je pocelo “Egipatsko proljece”.
Stalno su isticali da ga drze direktno odgovornim I da ce mu biti sudjeno za zlocine pogine li par civila.
Tadasnji director CIA je upozoravo i davao intervijue o tome kako je zaprijetio komadantu Egipatske vojske da ne pomislja da uporebi siliu protiv civila jer ce biti isto direkno- poimenicno prozvan i odmah optuzen pred medjunarodnim sudom.
Javno je govori da Egipatska vojska nece dobiti place jer ih oni u stvari placaju iz Americke vojne pomoci.
Kako to da je sad ubijanje civila recimo neprijata epizoda, posledica “nemira” , pobune islamista protiv ne vojne hunte (u zapadim medijima malo ih ko naziva tako ovu sto je u Egiptu sad). Zovu ih ”vlada” koja je organizovana od vojske.
Nije svaka hunta losa ima naprednih i progresivnih u odnosu na civilnu vladu.
Samo nam treba malo to razotkriti i prikazati njene vrline …..eto ti civili ti islamisti pale crkve a vojska to neda, ti civili islamisti ubijaju i siluju ne islamsko stanovnistvo a vojska to neda i tako dalje.
Pa naravno da su generali bolji….