banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 00:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 160 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Apr 2013, 15:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ma ne,Milenko.Amerikanci kad nekog bombarduju oni to čine iz humanih razloga,kad okupiraju Irak nije bitan povod i priča o atomskoj bombi.Bitno je da uvedu demokratiju u taj divlji narod.Za nas da ne pričam.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
I nijednom nije pala berza, niti jednom, prije nego sto su oni usli u rat.
I kada krenu u sirenje demokratije, ne poveca se "nacionalni ponos" ljudi, ne kupuju vojne obveznice, ne vracaju se pare u banke.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 16:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
nijednom nije pala berza, niti jednom, prije nego sto su oni usli u rat.
I kada krenu u sirenje demokratije, ne poveca se "nacionalni ponos" ljudi, ne kupuju vojne obveznice, ne vracaju se pare u banke.

pa kazem ti, sami sebe uvijek ubijaju.
pravi, dobri, cestiti srbin ce iste sekunde kad se neki napad dogodi ZNATI da su to uradili amerikanci sami sebi, i iste sekunde ce da krene u potragu za "dokazima" za to, pa ekonomska kriza, pa berza, pa bombardovanje, pa nacionalni ponos, i "naivan je svako ko iste sekunde u to ne povjeruje". u njegovom mozgu ne postoji ni zrnce sumnje da bi, jebiga, mozda nekad, bar nekad, bar jednom, nesto moglo da bude i drugacije.

sta ja znam, lupam, evo recimo da se desi neki napad u, bezveze, bostonu, recimo na ciljnoj liniji maratona ili tako nesto i da se, hipoteticki, ispostavi da su, slucajno, napad izvela dva rusa. cestiti srbin odmah zna da je to samo ujdurma protiv rusa, vjerovatno se ameri spremaju da bombarduju rusiju ili tako nesto?

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 16:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nidje veze.

Ali ako se neko koristio svime i svacime da opravda ulazak u razne ratove "diljem" svijeta, onda su to SAD.
Tako da nije ni cudo sto ljudima nije tesko povjerovati u ove "teorije" ili sta vec.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nidje veze.
Tako da nije ni cudo sto ljudima nije tesko povjerovati u ove "teorije" ili sta vec.

"nidje veze" i onda potvrdjuje :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 16:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
sinip je napisao:
...Иначе за Стратокастела, нису студирали на МИТ-у, старији је био на неком дрогом колеџу (Банкер нешто...) али је кажу узео годину слободно да се посвети боксу и борилачким вјештинама. А што се тиче контрадикције, па муслимани су, то одма' објасни "љубав" према лАмерима. :)

Znači, po definiciji su svi muslimani bombaši? Pogotovo oni sa Kavkaza više mrze Ameriku nego Rusiju? How Yes No.

Milanko Djeric je napisao:
naravno, amerikanci uvijek sami sebe ubijaju, samo zato da bi mogli da bombarduju druge. svako ko misli drugacije je potpuno naivan.
ja, recimo, sa sigurnoscu znam da je i onaj napad na pearl harbour 1941. ustvari isceniran od strane samih amerikanaca, da su njihovi avioni ustvari bombardovali svoju bazu, samo da bi poslije mogli da napadnu japan. od tada je sve pocelo...

Ne treba karikirati stvari do ove mjere. Recimo samo da Amerikanci ne učine uvijek sve što je u njihovoj moći da spriječe neki događaj sa teškim posljedicama po američku imovinu i građane, ako će od tog događaja dugoročno imati mnogo veću stratešku korist. Konkretno, za napad na Perl Harbor su bili upozoreni od strane Duška Popova (dupli agent u službi njemačke i britanske tajne službe) koji je informaciju prenio direktno Huveru, šefu FBI. Sad, da li je Huver zadržao informaciju za sebe, ili su njegovi pretpostavljeni smatrali da to treba da se zataška ili nisu vjerovali u istinitost informacije, stvar je za sebe.

Uostalom, ja nigdje nisam napisao da su amerikanci sami preduzeli bilo šta u vezi sa bostonskim atentatom, već samo da mi je zvanična verzija malo čudna i šuplja. Kao i ranije sa iračkim nuklearnim programom i oružjem za masovno uništenje, čija egzistencija nikad nije dokazana ni od koga, a koja je bila sasvim valjan razlog da se povede rat protiv jedne suverene države, uništi njena infrastruktura, društveni sistem i blagostanje.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 16:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Odnosilo se generalno na tvoje preseravanje, a posebno na: "cestiti srbin odmah zna da je to samo ujdurma protiv rusa, vjerovatno se ameri spremaju da bombarduju rusiju ili tako nesto?"
I nisu samo Srbi ti koji ne vjeruju americkoj propagandi.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 16:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
STRATOKASTEL je napisao:
Znači, po definiciji su svi muslimani bombaši?

Pa dobro, nisu svi muslimani bombaši, ali su skoro svi bombaši muslimani, naročito oni bombaši sa predznakom samoubice..

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 16:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
... ali su skoro svi bombaši muslimani, naročito oni bombaši sa predznakom samoubice..

Ovo nije bilo djelo bombaša-samoubic(a). Dakle, po tvojoj teoriji, mogao je biti bilo ko. Što naravno ne isključuje ni muslimane. Kao ni Sike, Hindue, White Power, IRA, ETA, Crvene brigade, maoiste i pun k..c drugih. Ravnopravno.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 16:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ova dvojica su mi izgledali prilicno zivi za bombase-samoubice

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 16:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jedino ako nisu ljudi-mačke pa su spržili po jedan život (od devet).

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 16:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Uostalom, ja nigdje nisam napisao da su amerikanci sami preduzeli bilo šta u vezi sa bostonskim atentatom, već samo da mi je zvanična verzija malo čudna i šuplja.

ma ok, zvanicne verzije uvijek i jesu suplje. al to ne znaci da njihova sustina ne moze biti istinita, i ako se to uvijek nakiti sa gomilom gluposti i besmislica

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 16:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Jedino ako nisu ljudi-mačke pa su spržili po jedan život (od devet).

hm, nisam neki strucnjak za odnos izmedju macaka i bombasa samoubica, ali bi rekao da se u tom slucaju kao samoubilacki napad racuna samo onaj kojim macka izgubi deveti, tj. posljednji zivot

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
ma ok, zvanicne verzije uvijek i jesu suplje. al to ne znaci da njihova sustina ne moze biti istinita, i ako se to uvijek nakiti sa gomilom gluposti i besmislica

Suština bi, čisto da se poigramo mišlju, mogla biti i ovo:
Eksplodirale na maratonu dvije bombe iz kućne radinosti. FBI dočekao cijelu stvar sa gaćama ispod koljena, nespremno i bez najmanje ideje ko i zašto bi to učinio. Video nadzor nije od neke veće pomoći jer na dan maratona manje-više svi u gradu imaju ruksak na leđima, u kome imaju sportsku opremu (ako će se takmičiti) ili knjige (ako su studenti kojima područje Bostona obiluje). U nedostatku bolje solucije, počinju sa profiliranjem koje uključuje sve muslimane, a pogotovo Arape i Irance, zatim Koreance, Kineze, članove militantne bijele desnice i izaberu one koji bi najlakše mogli da se prezentiraju medijima, a kroz njih i javnosti, kao vjerodostojna prijetnja. SWAT ulijeće bez kucanja, dolazi do puškaranja (u velikim gradovima svi nose oružje, skoro bez izuzetka), jedan drot gine kao i jedan osumnjičeni dok drugi hvata maglu i sada je najtraženija osoba Amerike, a da možda ni sam ne zna zbog čega.
A možda su zaista i napravili te bombe, krhko je znanje, mada se meni ne čini tipičnim za terorizam iz tih krajeva.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 17:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Meni je odnos Amerike u ratu izmedju Cecenije i Rusije odmah pao na pamet kada su objavili imena terorista:

http://www.telegraf.rs/vesti/657721-ame ... se-bombama

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 17:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jednostavno, nema logike. Ali opet, čisto sumnjam da bi Rusi bili umiješani u nešto slično, suviše je providno i nikad ne bi rizikovali ovakvo sranje u Americi. Tu imaju prećutni dogovor. Ako bi htjeli da u očima Amerikanaca sjebu Čečene, uradili bi to na neutralnom terenu.
Ostaje i dalje pitanje, kome je ovo bilo u interesu?

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 18:11 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
mrzim i ja te price o teorijama zavjere al sa Amerima u zadnje vrijeme nista nije sigurno...Milenko bil ti sa mnom na Londonski maraton setao sa paketom medju policijom i anti teroristickim kerovima pogotovo na finish line, ako vec ne vjerujes u teorije zavjere?

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 18:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
STRATOKASTEL je napisao:
Jednostavno, nema logike. Ali opet, čisto sumnjam da bi Rusi bili umiješani u nešto slično, suviše je providno i nikad ne bi rizikovali ovakvo sranje u Americi. Tu imaju prećutni dogovor. Ako bi htjeli da u očima Amerikanaca sjebu Čečene, uradili bi to na neutralnom terenu.
Ostaje i dalje pitanje, kome je ovo bilo u interesu?

Nikome,našla se dva ludaka slična Brejviku da istjeraju neku svoju stvar.Zašto iza svega mora postojati nekakav širi interes.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 18:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ma kakva Rusija, kakvi Ceceni... Pa vidjeli ste koliko je novca u Groznom kada se zapalio onaj neboder. Ne vjerujem u neku veliku organizaciju napada.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 20:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
spijo je napisao:
Nikome,našla se dva ludaka slična Brejviku da istjeraju neku svoju stvar.Zašto iza svega mora postojati nekakav širi interes.

+1.

Kraj. :evil3:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 160 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]