apokalipto je napisao:
Ahmede@
Ovako Bosnjaci tvrde da zive na ovim prostorima puno duze od slavena koji su dosli poslije oko 6 stoljeca(ispravite me ako grijesim)
Bosnjaci tvrde da je Bosanski autohtoni jezik koji su im ukrali okolni narodi(Hrvati,Srbi)
E ovako pocet cemo od Bosanskog jezika...znas li ti Ahmede koliko Rusi i Srbi imaju zajednickih rijeci ili rijeci koje jedan prosjecan Srbin moze razumijeti kad neki Rus nesto govori..proguglaj malo...e de ti meni reci ako je Bosanski jezik autohtoni vas jezik jel to znaci da su vama taj vas autohtoni jezik ukrali i Srbi,Hrvati,Makedonci,Slovenci i svi oni do Rusa koje mozemo manje vise razumjeti ?
Druga stvar ako ovo gore navedeno nije tacno onda de mi reci sta je bilo sa vasim jezikom zasto pricate slovenskim jezikom zasto ne pricate svojim autohtonim jezikom kojim ste pricali prije dolaska slavena na ove prostore.........po ovoj teoriji koju vi zagovarate realno ja i ti se nebi trebali uopste sporazumjeti jer moj narod dolazi na prostore sa svojim jezikom dok vi pricate svojim...zasto sad nepricate de mi pojasni bgt...
Ovo za bogumile neporicem da su postojali i da su svi presli na islam ali nevjerujem kad kazete da niste genetski povezani sa nama a na sve druge nacine jeste to je apsurd...
I na kraju ajd kad izbijemo i bogumile koji su presli na islam na islam su prelazili i Srbi de mi sad reci koliko u Bosni postoji Srba muslimana...ja do sad nisam naletio ni na jednog(bar n eda se tako izjasnio)....a nisu nestali...gdje su ti ljudi ?
Za jezik nisam puno izucavao. Imam ovdje dosta tekstova ovih "nasih" ali nisam stigao citati. Ako hoces prebacit cu ti pa da vidis njihove stavove "teorije" "cinjenice", kako god hoces. Ne usudjujem se ulaziti u tu temu jer stvarno nije moje polje, mozda kasnije.
Nisam ja opterecen nacionalizmom. Meni je drazi srbin pravoslavac, koji mrzi pedere nego bosanac demokrata/komunjara/liberal koji ih voli. Meni granice nista ne znace.