banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 13:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 167 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Maj 2008, 17:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
SIJUKS je napisao:
Gledao sam emisiju,jesi skontao kako se uvlace onom socijalisti,sta god prica ova dvojica to podrzavaju i klimaju glavom,nema upadanja u rec kad prica gospodin socijalista,sta ti je politika :D

Да и то сам приметио,поготово Пајтић.Имам осећај да би га и орално задовољио у студио само да је овај то хтео :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2008, 12:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Evo Lavrov je danas naglasio da Kina, Indija i Rusija sugerišu nastavak pregovora o statusu Kosova. Idealna prilika da radikali i Koštunica zabilježe plus u promociji svoje politike i predstave to kao svoj uspjeh. Suština je da će, kako neko reče, koja god vlada da se oformi, biti manjinska i da će sjednice, vječito ličiti na lakrdiju, veću nego što je dosad bila.
Možda čak ni ne bi bila loša ideja da radikali dobiju priliku da oforme vladu, pa da se vidi šta to oni tačno nude. U krug njihovih obećanja spada i borba za Kosovo, a mislim da ljudi od njih, u tom pogledu, očekuju najmanje povratak istog u granice Srbije. Živo me interesuje, kojim to metodama misle da postignu.
Dalje, Koštunica i Nikolić, dobar dio politike baziraju na ruskoj podršci, a misle da ponište SSP, čije je potpisivanje pozdravio - opet Lavrov. Blago govoreći - cirkus.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2008, 20:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...mislim da je to to...

Međunarodni Radio Srbija - Pre 12 minuta

Na trojnom sastanku predstavnika Srpske radikalne stranke, koalicije DSS-NS i koalicije SPS-PUPS-JS, večeras je u Beogradu utvrđen sporazum o principima za formiranje nove nacionalne Vlade Srbije - saopšteno je iz DSS-a. Kako se navodi, na osnovu tog dokumenta će biti nastavljeni razgovori o utvrđivanju koalicionog sporazuma za konstituisanje parlamentarne većine i formiranje Vlade. U saopštenju se ukazuje da će nova Vlada imati pet ključnih ciljeva, od kojih je prvi zaštita suvereniteta i teritorijalnog integriteta, odnosno očuvanje Kosmeta u okviru Srbije i očuvanje Republike Srpske kao ravnopravnog entiteta na osnovu Dejtonskog sporazuma čiji je Srbija garant. Ostali ciljevi su snažan ekonomski razvoj na osnovu velikih investicija, ostvarenje socijalne pravde, borba protiv korupcije i kriminala, i nastavak evropske integracije Srbije kao celovite države u čijem sastavu je i Kosmet - ističe se u saopštenju.

...i detaljnije...

Politika - Pre 15 minuta

BEOGRAD - Predstavnici socijalista i radikala izjavili su večeras, posle trojnog sastanka koji je u sedištu Demokratske stranke Srbije trajao duže od dva i po sata, da je postignut dogovor o principima za formiranje zajedničke vlade koalicija DSS-NS, SPS-PUPS-JS i SRS.

Lider SPS-a Ivica Dačić rekao je novinarima posle sastanka da su SRS i DSS -NS prihvatile njihov princip o socijalnoj pravdi i da će razgovor o formiranju koalicionog sporazuma biti nastavljen sutra.

Prema njegovim rečima, vlada i parlamentarna većina biće formirani kada bude potpisan koalicioni sporazum.

Na pitanje zašto putuje u Rusiju, lider SPS-a je odgovorio da ide na razgovor s predsednikom stranke Pravedna Rusija Sergejom Miranovim.

Potpredsednica Srpske radiklane stranke Gordana Pop- Lazić rekla je novinarima da samim tim što je postignut dogovor oko osnovnih principa ostaje još tehnički deo posla oko koalicionog sporazuma.

"Postoje velike šanse da se formira skupštinska većina", rekla je ona, a na pitanje šta je najveća kočnica, Pop-Lazićeva je odgovorila da "kočnica nema".

Ona je dodala da se o kadrovskim rešenjima nije razgovaralo.

Na pitanje da li predsednik Srbije i lider DS-a Boris Tadić može, kako je najavio, da spreči postizborne koalicije, Pop-Lazićeva je odgovorila "demokratskim sredstvima sigurno ne".

Predstavnici koalicija DSS-NS, SPS-PUPS-JS i SRS su na prvom trojnom sastanku utvrdili sporazum o principima za formiranje nacionalne vlade Srbije, na osnovu koga će biti nastavljeni razgovori o utvrđivanju koalicionog sporazuma

Nacionalna vlada, kako je navedeno, ima pet ključnih ciljeva koji predstavljaju temelj budućeg programa rada vlade Srbije.

Sastanku u sedištu DSS-a prisustvovali su, pored Dačića, zamenik predsednika SPS-a Žarko Obradovih, lider PUPS-a Jovan Krkobabić, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, potpredsednik SPS-a Milutin Mrkonjić, potpredsednica Centralne otadžbinske uprave SRS Gordana Pop Lazić i funkcioner te stranke Zoran Krasić.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić je u sedište DSS-a stigao posle sastanka, a od predstavnika DSS-a sastanku je prisustvovao lider Vojislav Koštunica.

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2008, 14:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

:lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2008, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
DS i Tadić koji su stjerali socijaliste sa vlasti sad bi sa njima da prave koaliciju :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2008, 15:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Muka covjeka natjera na svashta. Sad to pokusavaju "pravdanjem" kako su se komunjare reformisale, kako to vishe nije ista partija, i nudjenjem neproporcionalnog broja fotelja..Da nije tuzno, bilo bi smjeshno.

Shta znam, kompromisi se praviti moraju..Koliko je to pametno u ovom slucaju, pojma nemam :o

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Палма "Бентовен" Марковић одлучује о влади Србије...
Непроцењиво.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 15:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vala bash. Da nije tragichno, bilo bi smijeshno.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 17:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pa zar i Kostunica nije ucestvovao u rusenju socijalista. A sa druge strane, socijalisti su svjevremeno (u vise navrata) Seselja slali u zatvor.

I sta cemo sada? :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 19:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Citiraj:

I sta cemo sada?

...cevape i pivo...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 20:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
žaoka je napisao:
Citiraj:

I sta cemo sada?

...cevape i pivo...

Prosto obozavam da procitam tvoje komentare :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 20:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
I ja bih cevape, a pivo donosim sam. Ali niko se ne trza :D

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 14:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Од данас нова градску власт у Београду чине СРС-ДСС-СПС.
Александар Вучић је највероватније будући нови градоначелник.
Његов заменик Андрија Младеновић из ДСС-а.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Mislim da ce vladu Socijalisti sastaviti sa proevropskim snagama,tj da udovolje i jednima i drugima kao i sebi.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SIJUKS je napisao:
Mislim da ce vladu Socijalisti sastaviti sa proevropskim snagama,tj da udovolje i jednima i drugima kao i sebi.

Релативно могуће.Градоначелник Београда је трећи човек по политичкој моћи у Србији(после премијера и председника) и мислим да су на овај начин удовољили радикалима и ДСС-у,тако да сада могу да склопе некакав договор са ДС-ом.
Г17+ изјавио да неће ући у владу коју би подржао СПС уколико ови склопе споразум у БГ са СРС-ом(што је данас и учињено),међутим гласаће у парламенту за владу ДС-СПС-мањине.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 09:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Pa SPS sklopio ugovor na nivou grada BGD sa Radikalima i DSS-Nova demokratija.

Znači da nema proevropske ili kako go da se zove vlada sa Tadićevcima???

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2008, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
Pa SPS sklopio ugovor na nivou grada BGD sa Radikalima i DSS-Nova demokratija.

Znači da nema proevropske ili kako go da se zove vlada sa Tadićevcima???

Нова Србија. :wink:

Што се БГ тиче,ДС(Тадић) ће ту бити опозиција.
Данас је Алимпић(ДС) заказао фромирање градске скупштине за 14. јул,што је стравно скандалозно.Значи чекаће се 45 дана да се формира нова власт иако ова новоромирана коалција има већину и споразум о подели функција већ сада.
Заиста опструкције од стране ДС-а,али очигледно је да знају колико пара улази у Београд из иностранства и остатка Србије па им се не одлази из фотеља.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2008, 01:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Za mene, kao pojedinca, porazavajuce je da ce Vucic biti gradonacelnik, ali jos sramotnije je takvo poigravanje sa voljom biraca. Ako imaju vecinu, i nekakav dogovor, daj im da to realizuju, nemaju Srbija i Beograd vremena za cekanje. Niti dana, a ne mjesec i po..

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2008, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kacin: Priznali smo nezavisnost

Izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamentu Jelko Kacin izjavio je juče u Briselu da je sastanak predstavnika Evropskog parlamenta i Skupštine Kosova u Briselu označio priznavanje nezavisnosti Kosova, pošto je na tom skupu prvi put istaknuta zastava „nezavisnog Kosova“.

Na pitanje novinara da li je isticanjem znamenja samoproglašenog „nezavisnog Kosova“ EP činjenički priznao nezavisnost, Kacin je odgovorio: „Tako je, da“.

Pojedini poslanici osporavali su pravo da se kosovska zastava istakne, i tražili da se u zajedničkom saopštenju susreta naglasi da je u Prištini jednostrano proglašena nezavisnost, ali te dopune nisu prihvaćene kao sastavni deo saopštenja. Amandmane je uložila grčka poslanica Ani Podimata, s ciljem da ospori delove zajedničke deklaracije u kojima se sugeriše da je Kosovo nezavisna država.
Jelko Kacin je, naprotiv, ocenio da je sastanak bio „korak dalje ka punoj integraciji Kosova i njegovom međunarodnom priznanju“.
- I za Kosovo ima mesta u Evropskoj uniji, a ja sam protiv toga da bilo koja država, uključujući Srbiju, ima pravo da koči Kosovo na putu ka EU. Mislim da će srpska država morati da izvuče dosta pouka iz činjenica, jer ovo nije bio lažni sastanak, već pravi, istorijski susret - rekao je Kacin.
On je rekao da su svi prisutni bili upoznati sa protestom Beograda zbog isticanja kosovske zastave, ali da EP na to ne reaguje.
U zajedničkom sapštenju evropski parlamentaraci u delegaciji za jugoistočnu Evropu i predstavnici kosovske skupštine zatražili su da se „vlast Euleksa uspostavi na celoj teritoriji Kosova“ i ogradili se od stavova nekih poslanika EP koji su osporili jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Pak za isticanje zastave Kosova
Predsedavajuća, šefica delegacije Doris Pak je rekla da Evropski parlament ima puno pravo da ističe zastavu „nezavisnog Kosova“. Na opasku da je zbog toga protestovala srpska vlada, ona je uzvratila:
- Nije na njima da odlučuju o tome šta mi ovde radimo. Mi imamo svoja pravila i odlučili smo da prihvatimo Ahtisarijev plan i ono što se događa ove godine je samo nastavak toga, zato imamo pravo da ističemo zastavu ove nove države - rekla je Pakova.

Сад бар знамо шта је уствари потписано у ССП.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2008, 23:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
urbana_extravaganca je napisao:
Citiraj:
Kacin: Priznali smo nezavisnost

Izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamentu Jelko Kacin izjavio je juče u Briselu da je sastanak predstavnika Evropskog parlamenta i Skupštine Kosova u Briselu označio priznavanje nezavisnosti Kosova, pošto je na tom skupu prvi put istaknuta zastava „nezavisnog Kosova“.

Na pitanje novinara da li je isticanjem znamenja samoproglašenog „nezavisnog Kosova“ EP činjenički priznao nezavisnost, Kacin je odgovorio: „Tako je, da“.

Pojedini poslanici osporavali su pravo da se kosovska zastava istakne, i tražili da se u zajedničkom saopštenju susreta naglasi da je u Prištini jednostrano proglašena nezavisnost, ali te dopune nisu prihvaćene kao sastavni deo saopštenja. Amandmane je uložila grčka poslanica Ani Podimata, s ciljem da ospori delove zajedničke deklaracije u kojima se sugeriše da je Kosovo nezavisna država.
Jelko Kacin je, naprotiv, ocenio da je sastanak bio „korak dalje ka punoj integraciji Kosova i njegovom međunarodnom priznanju“.
- I za Kosovo ima mesta u Evropskoj uniji, a ja sam protiv toga da bilo koja država, uključujući Srbiju, ima pravo da koči Kosovo na putu ka EU. Mislim da će srpska država morati da izvuče dosta pouka iz činjenica, jer ovo nije bio lažni sastanak, već pravi, istorijski susret - rekao je Kacin.
On je rekao da su svi prisutni bili upoznati sa protestom Beograda zbog isticanja kosovske zastave, ali da EP na to ne reaguje.
U zajedničkom sapštenju evropski parlamentaraci u delegaciji za jugoistočnu Evropu i predstavnici kosovske skupštine zatražili su da se „vlast Euleksa uspostavi na celoj teritoriji Kosova“ i ogradili se od stavova nekih poslanika EP koji su osporili jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Pak za isticanje zastave Kosova
Predsedavajuća, šefica delegacije Doris Pak je rekla da Evropski parlament ima puno pravo da ističe zastavu „nezavisnog Kosova“. Na opasku da je zbog toga protestovala srpska vlada, ona je uzvratila:
- Nije na njima da odlučuju o tome šta mi ovde radimo. Mi imamo svoja pravila i odlučili smo da prihvatimo Ahtisarijev plan i ono što se događa ove godine je samo nastavak toga, zato imamo pravo da ističemo zastavu ove nove države - rekla je Pakova.

Сад бар знамо шта је уствари потписано у ССП.

Sta sad znamo? Ajde nam malo objasni...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 167 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]