banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 22:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Avg 2009, 08:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jul 2005, 17:52
Ovo treba da stoji, jer dati se nije pokajao. Govorim o dešavanjima od pre par godina kad je nadležnost sa vojske a i policije prenošena na nivo BIH. Isti je par mjeseci pre toga govorio o nenarušenosti VRS, međutim potom kad mu je Paddy Ashdown (Protiv koga je sad Dodik najavio tužbu, a kriv je Dodo sam jer je pristao) zaprijetio svrgnućem, Čavić je potrčao prema njemu i američkoj ambasadi bez znanja naroda i par dana potom prezentovao isto skupštini. Tad je on samo sjedio u Sali i čekao da se svršeno svrši i odlazio je par puta u WC. Dodik je tad u skupštini to podržao i govorio je da je policija sasvim druga stvar da bi oko 7-14 dana potom isto izglasao i za policiju. Igor Radojičić je objašnjavao kako je dobro prenijeti nadležnost na BIH i ukinuti VRS. Svi su oni čuvali svoja radna mjesta, jer Čavić je znao da je narod đubre, i on umjesto da ostane kao kamen i pritrči narodu koji bi ga prihvatio služio je neprijateljima Srpske. Danas Čavić bi bio heroj međutim postupio je drugačije. Zato je i izbačen iz SDSa i kad dođu novi izbori pasti će konačno jer za njega neće nitko glasati koliko treba. Nema Bukejlovića, pao je i Mikerević koji korumpirano na moje čuđenje i danas sjedi kao poslanik u nsrs, međutim istupio je iz stranke i gotov je, a i on je sa ashdownom rušio RS, a i Ivanić koji prodaje kao ekonomista banku za 1E treba da se povuće jer ništa od njega i mladima treba mjesta i novim idejama i ljudima, ako takvih uopšte ima, a nema. Dodik je jer je glavni, potom snosi odgovornost, vođa korupcije u RS, prema tome on je i danas trenutno najjaći, ali želim reći da nije dobar ni najmanje jer se bogati i ljudi s njim, a ništa ne radi na socijalnoj politici zaštite radnika i zapošljavanja i pomoći nezaposlenima, a takvih je u RS minimum 100000, što broji najmanje 500000 ljudi porodično gledano.

Poslednji put menjao JHBX dana 23 Avg 2009, 00:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2009, 15:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Уопште није искључено да следећи избори уствари буду велики повратак Чавића на политичку сцену РС јер исти добија велику подршку страних институција (које Лемију све више окрећу леђа). Додик се превише осилио, чак и у странци губи поене ( сукоб са Шпирићем па је Шпирић попасао дисциплинску актовку у главу :lol: ) па није искључено да се МЗ окрене неком ко је лакши за контролу (читај Чавић).

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2009, 18:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Sve su sanse da ce Ameri finansirati Cavu,
buduci da je mnogo kooperativniji, odnosno "nagodniji" za dilove od Mileta.

Lemijeva najveca mana po njima je u tome sto hoce i jare i pare:
para ima (tako da je slabije potkupljiv), podrske u narodu takodje,
zna sta hoce i sta nece, ne prodaje mu se ovo malo sto je ostalo od RS,
(naravno, tu price o politici nema nigdje, u pitanju je stara navika Sarajeva da zivi na grbaci ostatka BiH)
a i nije puno strasljiv na prijetnje gubitka funkcije (citiram - "mogu da me povuku za ku***").

Sve u svemu, uveliko se trazi alternativa u koju ce oni koji su protiv postojanja RS uloziti kintu i marketinsku kampanju.
Izbori su za godinu dana, tako da mozemo da racunamo na orkestiranu kampanju protiv Lemija,
a u korist evropejstva, progresivnosti i sposobnosti njemu protivnickog kandidata.
(plus gomila onih cije ambicije i bankovni racuni nisu zadovoljeni za vrijeme mandata Mileta)

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2009, 08:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Citam da je onaj Vasic iz ranije postave SDS-a najavio povratak u politiku. Jadna majka onom ko bude glasao za tog lopova! Taj je gori cak i od Dode i njegovih pajtasa.

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2009, 15:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Чавића ће сада сигурно гурати запад..
И врло је могуће да узме следеће изборе...
Не бих сад да трабуњам много, али доста јаких људи прелази у његову нову партију ..
Видјећемо шта ће бити.. ово су само нагађања :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2009, 15:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
XentoniX je napisao:
Чавића ће сада сигурно гурати запад..
И врло је могуће да узме следеће изборе...
Не бих сад да трабуњам много, али доста јаких људи прелази у његову нову партију ..
Видјећемо шта ће бити.. ово су само нагађања :)

Šta će biti?
Uzeće 2% od SNSD i još koji procenat od SDS, a najvjerovatnije sve od PDP-a.
Vjerovatno biti jezičak na vagi za formiranje vlasti.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2009, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
može Čavića zapad gurati koliko god hoće, ali mislim da Milen ''nema alternativu''
Samo slušam svog starog koji kaže: Sve je bolje nego SDS i ti lihvari. Pod tim misli na sve SDS-ovce. I sadašnje i bivše i ove rehabilitovane

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2009, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Sinny je napisao:
Uzeće 2% od SNSD i još koji procenat od SDS, a najvjerovatnije sve od PDP-a.
Vjerovatno biti jezičak na vagi za formiranje vlasti.

SNSD je sam kriv za to. Da su radili ono sto su obecali i kakvi su bili u pocetku to se nebi desilo. Ali posto su se previse osilili, nisu ispunili obecanja tako im i treba. Inace, iako nisam pristalica sds-a, mislim da je Cavic za sad bolji izbor od Dode, dok ne pokaze suprotno. Iako nije neki izbor posto su svi slicni. Ali Dodo bi mogao lako da izgubi izbore ako nastavi ovako sa korupcijom i sa nametanjem poreza, tako da ga ne treba medjunarodna zajednica smjenjivati, smijenice se sam. Isto kao sto se sds smijenio sam svojojm nacionalistickom politikom i korupcijom to bi moglo biti i sa snsd-om jer su krenuli njihovim stopama. Zalosno, od jedne prodemokratske i slobodarske stranke u sta se snsd pretvorio. Pokvarila ih vlast. Osilili se previse. I to ce ih vjerovatno kostati vlasti, ako ne sad kad-tad. Jer nepostenje se nikad ne isplati, samo neko duze ostane neko manje.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2009, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jamesdin Kurtovic je napisao:
Sve su sanse da ce Ameri finansirati Cavu,
buduci da je mnogo kooperativniji, odnosno "nagodniji" za dilove od Mileta.

Lemijeva najveca mana po njima je u tome sto hoce i jare i pare:
para ima (tako da je slabije potkupljiv), podrske u narodu takodje,
zna sta hoce i sta nece, ne prodaje mu se ovo malo sto je ostalo od RS,
(naravno, tu price o politici nema nigdje, u pitanju je stara navika Sarajeva da zivi na grbaci ostatka BiH)
a i nije puno strasljiv na prijetnje gubitka funkcije (citiram - "mogu da me povuku za ku***").

Sve u svemu, uveliko se trazi alternativa u koju ce oni koji su protiv postojanja RS uloziti kintu i marketinsku kampanju.
Izbori su za godinu dana, tako da mozemo da racunamo na orkestiranu kampanju protiv Lemija,
a u korist evropejstva, progresivnosti i sposobnosti njemu protivnickog kandidata.
(plus gomila onih cije ambicije i bankovni racuni nisu zadovoljeni za vrijeme mandata Mileta)

Претера ти друже, испаде сад још Леми и позитивац.
Додик се превише осилио, букбвално човек је завео рекет свима у држави. Свако ко има паре и хоће да ради некакав озбиљни посао прво код Лемија на имање са ковертом па онда може даље да се ради.
Па кад се прозори на једној сеоској школи (једне извесне општине где СНСД држи власт) не могу заменити без Милиног "амин" о чему ми онда причамо?
Чавићев плус је то што ће добити подршку МЗ и могао би да буде тај тзв. "језичак на ваги" у формирању следеће власти. Не заборавите да је и ПДП био језичак на ваги па да је имао и (ако се не варам) два премијера а о министрима и да не причамо.
Као што неко рече доста виђенијих људи (углавном оних који су већ напунили џепове преко Додика па онда нису хтели да дају рекет) прилази Чавићу а има их и из СНСД-а.
Углавном кад се све сабере Чавић би могао да буде изненађење следећих избора.

Надовезао бих се на оно спомињање Васића. Као што неко рече лоповчина на квадрат. СНСД је ипак тек сада на последњим изборима успео да победи по први пут у Прњавору мада мислим да ће већ на следећим да изгуби јер је и за ово кратко време извршено неколико "легалних" малверзација где је народ остао дебело кратак за паре а у све су умешани високи функционери прњаворског СНСД-а.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 17:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
U druze, pa i ti ga pretjera. Ispade sad Cavic pozitivac. :)
Kakav god da je Lemi bolje nam je nego kad je Cavic bio na vlasti. Sjecam se da sam se prije nego sto je Dodik dosao na vlast bio pomirio sa sudbinom da ce RS nestati, dok sam sada ubjedjen da cemo opstati. Svi oni imaju svoje malverzacije i ilegalne radnje, ali su ovlastenja RS mnogo vaznija, a ona se mnogo manje (tj. nikako) osipaju od kada je Cavic otisao.

Cisto sumljam da ce se Cavic moci nesto snazno vratiti u politiku, niti da ce biti "jezicak na vagi". Ono sto je on uradio narod ne moze i ne smije zaboraviti. A i u vezi PDP-a. Oni su bili jezicak na vagi zato sto su nasamarili glasace. Takoreci, lazno su se predstavili. Velika vecina nhihovih glasaca nikada ne bi glasala za njih da su znali da ce da prave vlast sa SDS-om. Na ovim zadnjim izborima ne bi ni presli cenzus da nisu presaltali u zadnji cas.
Mislim da niko za sada ne moze ozbilno ugroziti Dodika na vlasti, sto je vjerovatno i najbolje za nas.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 17:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Bez ozira da li je SNSD dobar ili loš Srpskoj treba opozicija!
I to jaka. Ne da bi začinili život, već da bi ukazivali na probleme ili predlagali rješenja, pa čak i hvalili ono što je dobro.

SDS je pukao, ali i dalje ima bazu. I dalje će neki ljudi glasati za njih. I dalje će biti u skupštini.
Bosić je imao priliku da od SDS-a napravi novu stranku, koja bi mogla parirati SNSD-u, ali to nije uradio. Imaće manje poslanika, ali će i dalje biti u NSRS.

PDP - možda najveće razočarenje. Krenuli su drugačije. Imali su "plan", a onda... tonu već godinama.
Izgubili su neke opštine na prošlim izborima. U NSRS ih je manje na svakim izborima. Kraj za ovu partiju se bliži. Ako pređu prag (vjerovatno jedva hoće) neće biti jezičak na vagi.
U Banjaluci su imali iznenađujuće dobar rezultat na prošlim izborima samo zato što se SDS poljuljao.

SP RS - i dalje penzioneri glasaju za njih. Upitan ulazak u NSRS.
DNS - Imaju bazu u nekim gradovima. Možda bolje prođu od SP RS-a.
Radikali - podijeljeni, nedefinisani, bezlični. Mihaljica će možda opet upasti u NSRS.

Ostaje nam Čavić. Novi su, svježi i možda zato ih stranci vole. Ne zbog toga da bi smijenili SNSD, već zato da se RS ne pretvori u jednopartijski sistem (koliko god to dobro ili loše bilo). Vlast je jaka onoliko koliko je i jaka opozicija. Jača opozicija - veće šanse za kvalitetnija rješenja.
Sljedeći izbori su tek početak. Tek za tri-četiri godine će se vidjeti kako stoje.
Kako je krenulo uzeće dobar dio glasova PDP-u (ako ne i većinu) i popriličan broj glasova SDS-u, čak i dio glasova SNSD-a.

Sve u svemu -izgleda da RS počinje ličiti na zapad sa dve jake stranke (jedna ćeš još dugo biti jača).

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 18:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
PDP mi je oduvjek bio ljigav, upadali su u dilove sa svim stranama samo da se održe u Vladi. U dugo vremena im je prolazilo mada nikad nisu imali neko jako biračko tijelo.

Ja bih na tu listu dodao i domaće Naprednjake. Jeste da su svježi (a ovi u Srbiji kao nisu :D ) ali mislim da će se pred izbore dosta aktivirati po pitanju kampanje - poznavajući Kecmana, a pomoće ih i Toma koji je prilično popularan u narodu kako mi se čini... Oni su mi još kandidati da pređu granicu.

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 18:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Laughing Man je napisao:
PDP mi je oduvjek bio ljigav, upadali su u dilove sa svim stranama samo da se održe u Vladi. U dugo vremena im je prolazilo mada nikad nisu imali neko jako biračko tijelo.

Slažem se. Njima samo bilo važno da se uvale (ministarstva i upravni odbori) i koristili su sukobe drugih da dobiju birače i uđu u parlament. Cijele kampanje su asnivale na imidžu svojih ministara.
Zadnjih nekoliko godina sve ih je manje u NSRS. Još malo pa će ih biti jedan ili dva. Dosadili su više svima zbog svakodnevnih napora da budu nešto, a ništa konkretno ne rade da bi bili nešto.
A stvarno su na početku djelovali kao ozbiljna partija koja ima plan, ima eksperte, ima mlade...
Možda imaju šanse ako puste te mlade da preuzmu kormilo. Znajući naše društvo - to se neće desiti. Mladi su samo ukras.

Laughing Man je napisao:
Ja bih na tu listu dodao i domaće Naprednjake. Jeste da su svježi (a ovi u Srbiji kao nisu :D ) ali mislim da će se pred izbore dosta aktivirati po pitanju kampanje - poznavajući Kecmana, a pomoće ih i Toma koji je prilično popularan u narodu kako mi se čini... Oni su mi još kandidati da pređu granicu.

Kecman. Da je kojim slučajem studirao 9 ili 10 ili 11 god. možda bi imao šanse. On je to "radio" duplo duže i to će biti glavni argument kontra njega.. :wink:
Možda s trebali privući nekog jačeg. Ipak kod nas nisu dobro prolazile ekspoziture tih stranaka iz Srbije (npr. socijalisti). Ako budu imali par jačih "faca" možda ulete u NSRS.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne bih se bas slozio da nam je trenutno potrebna jaca opozicija jer se kod nas jaka opozicija obicno ne bavi konstruktivnom kritikom nego opstrukcijom. Nama predstoje politicki teska vremena i mislim da je za sada mnogo vaznije da ostanemo jedinstveni i da povucemo crtu preko koje nikako svojevoljno necemo preci. A za takvu politiku je potrebno da se okupimo oko jedne jake politicke licnosti. Nisam ja toliko zaljubljen u Dodika ali mi jednostavno nikoga jaceg nemamo.
Sa Cavicem smo vidili kako smo prosli i mislim da nam ne treba jos jedna takva avantura.
Takodje se ne bih slozio da je on svjez i nov. Sto se mene tice on je truo kao lanjski kiseli kupus.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2009, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BL4ever je napisao:
Bez ozira da li je SNSD dobar ili loš Srpskoj treba opozicija!
I to jaka. Ne da bi začinili život, već da bi ukazivali na probleme ili predlagali rješenja, pa čak i hvalili ono što je dobro.

SDS je pukao, ali i dalje ima bazu. I dalje će neki ljudi glasati za njih. I dalje će biti u skupštini.
Bosić je imao priliku da od SDS-a napravi novu stranku, koja bi mogla parirati SNSD-u, ali to nije uradio. Imaće manje poslanika, ali će i dalje biti u NSRS.

PDP - možda najveće razočarenje. Krenuli su drugačije. Imali su "plan", a onda... tonu već godinama.
Izgubili su neke opštine na prošlim izborima. U NSRS ih je manje na svakim izborima. Kraj za ovu partiju se bliži. Ako pređu prag (vjerovatno jedva hoće) neće biti jezičak na vagi.
U Banjaluci su imali iznenađujuće dobar rezultat na prošlim izborima samo zato što se SDS poljuljao.

SP RS - i dalje penzioneri glasaju za njih. Upitan ulazak u NSRS.
DNS - Imaju bazu u nekim gradovima. Možda bolje prođu od SP RS-a.
Radikali - podijeljeni, nedefinisani, bezlični. Mihaljica će možda opet upasti u NSRS.

Ostaje nam Čavić. Novi su, svježi i možda zato ih stranci vole. Ne zbog toga da bi smijenili SNSD, već zato da se RS ne pretvori u jednopartijski sistem (koliko god to dobro ili loše bilo). Vlast je jaka onoliko koliko je i jaka opozicija. Jača opozicija - veće šanse za kvalitetnija rješenja.
Sljedeći izbori su tek početak. Tek za tri-četiri godine će se vidjeti kako stoje.
Kako je krenulo uzeće dobar dio glasova PDP-u (ako ne i većinu) i popriličan broj glasova SDS-u, čak i dio glasova SNSD-a.

Sve u svemu -izgleda da RS počinje ličiti na zapad sa dve jake stranke (jedna ćeš još dugo biti jača).

СДС је пукао зато што Босић води странку. Реално тамо он тог њиховог врха вреди једино Тадић али њега су тотално маргинализовали, значи ништа...
ПДП - Па људи шта вам је? Иванић је највећи прагматичар у РС. Човек може да прича три сата а да ништа не каже. Значи школован политичар 8)
СП РС - Ја се Ђокићу дивим. Није ми јасно да он и даље након свих година успева да улети у скупштину.
Радикали - Благојевића је Додик очигледно већ купио ,а Михаљицу још није.
ДНС - тешко, тешко...
Напредњаци - још теже...
Чавић - далеко било да њега смартам за позитивца само сам написао да ће он добити највећу подршку МЗ јер је лакши за контролу од Миле. И могли би да буду језичак на ваги (као ПДП својевремено).

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2009, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Stvarno, zna li ko ko glasa za tog Djokica. Ja nesto kontam da su mu vecina glasaca penzosi koji inertno glasaju za njegovu stranku jos od Slobinih vremena. :)

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2009, 21:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...zemunski klan je u poredjenju sa snsd-om humanitarna organizacija...problem je sto nema ko da ih pobedi...nijedna stranka nije u politici dovoljno kozistentna da bi se ljudi odlucili za njih...jedino mozda radikali, ali im smeta antievropski stav pa vise plase narod no sto obecavaju nesto...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 04:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jul 2005, 17:52
Slažem se sa Besparicom
I ja sam se tad kao i mnogi oprostio od RS
To Čaviću ne treba zaboraviti
Najnegativnija ličnost za mene protekle političke scene
Sve za novac i vlast, a narodu šta bude

Zeo

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 21:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Nije problem u samom Cavicu, problem je u svoj ekipi koja dolazi sa njim - neskolovani seljaci, glupani, koji sve sto rade rade samo da zadrze svoj posao i uzmu pare, napredak i inovacija su im nepoznati pojmovi.
Podrzavam SNSD jer uz njih dolazi bar malo urbanija ekipa - Laktasi, Aleksandrovac, Banja Luka.
Jos samo onog ljigavca Spirica (i njegove DRVARCANE) da izbace i bice skroz OK stranka.

?>

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Podrzavam SNSD jer uz njih dolazi bar malo urbanija ekipa - Laktasi, Aleksandrovac, Banja Luka.

:lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]