Некако ми стално у ушима бруји једна те иста прича и притисак на органе РС како општинске, републичке тако и правосудне и тужилачке, о запослењу по националној структури по попису из `91. И стварно када одем у општину, нова имена бошњачка (апсолутно ми не смета), Хрватска је тешко уочити због сличности са Српским. Таква ситуација у тужилаштву, суду......а и даље је напад на органе РС од стране бошњачких странака да су бошњаци угрожени. Е то и небих `постовао` да у Ф БиХ није сасвим друга ситуација, Србе у органима Ф БиХ можете само са свећом тражити, и то оне који су остали током рата, и немало су буквално у подрумима где им треба свећа да би се видели. Број је тако занемарљив да се не може измерити процентима, већ су за то требали промили. Колико има повратника Срба у Ф БиХ, када би се испоштовало запослење по попису из `91 њих 70% (у принципу много више али због стручне спреме и година тренутно и није могуће) би било у радном односу, и имали би екзистенцију, а не да пуко преживљавају док не реше имовину и били коначно очишћени из федерације. Али ми је још јадније то што наши политичари о томе стално ћуте, поготово они који се престављају као `заштитници Српских националних интереса`. Мени је јасно зашто бошњаци неће попис, јер би попис показао сасвим супротно од оног шта они тврде. Њихова теза је да је у РС извршено етничко чишћење, а показало би се сасвим супротно, да је у Ф БиХ учињен геноцид, односно етноцид. А када би се извадили податци о националној структури запослених у Ф БиХ, па и пензионера, податци би били катастофални, са кршењем свих права из свих могућих УН-ових конвенција. Тужно и жалосно како смо сви `нојеви` када се ради о тим људима (Србима).
_________________ Zlonamernici siti i maniti sve mi zabraniste u rodjenoj kuci
al ne moze mi niko zabraniti da pevam
i da se smejem, umiruci
A to se vama vise ne dogadja ni kad svadbujete ni kad, vam se radja!
|