banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 03:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Apr 2009, 09:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2007, 22:15
Некако ми стално у ушима бруји једна те иста прича и притисак на органе РС како општинске, републичке тако и правосудне и тужилачке, о запослењу по националној структури по попису из `91.
И стварно када одем у општину, нова имена бошњачка (апсолутно ми не смета), Хрватска је тешко уочити због сличности са Српским. Таква ситуација у тужилаштву, суду......а и даље је напад на органе РС од стране бошњачких странака да су бошњаци угрожени.
Е то и небих `постовао` да у Ф БиХ није сасвим друга ситуација, Србе у органима Ф БиХ можете само са свећом тражити, и то оне који су остали током рата, и немало су буквално у подрумима где им треба свећа да би се видели.
Број је тако занемарљив да се не може измерити процентима, већ су за то требали промили. Колико има повратника Срба у Ф БиХ, када би се испоштовало запослење по попису из `91 њих 70% (у принципу много више али због стручне спреме и година тренутно и није могуће) би било у радном односу, и имали би екзистенцију, а не да пуко преживљавају док не реше имовину и били коначно очишћени из федерације.
Али ми је још јадније то што наши политичари о томе стално ћуте, поготово они који се престављају као `заштитници Српских националних интереса`.
Мени је јасно зашто бошњаци неће попис, јер би попис показао сасвим супротно од оног шта они тврде. Њихова теза је да је у РС извршено етничко чишћење, а показало би се сасвим супротно, да је у Ф БиХ учињен геноцид, односно етноцид.
А када би се извадили податци о националној структури запослених у Ф БиХ, па и пензионера, податци би били катастофални, са кршењем свих права из свих могућих УН-ових конвенција.
Тужно и жалосно како смо сви `нојеви` када се ради о тим људима (Србима).

A to se vama vise ne dogadja
ni kad svadbujete ni kad, vam se radja!

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2009, 22:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Мене је ово заинтересовало пошто на тв-у чујем често од Бошњака баш ту причу.
Реално јесте да је етничка слика у Српској као и Федерацији драстично промјењена након рата и свиђало се то некоме или не, али такво је стање и оно треба бити прихваћемо какво јесте.
Инсистирање на насилном повратку не води никамо а то су схватили и Бошњачки политичари, док су Срби јасно опредјељени за останак не територији Српске, дакле о повратку огроман број и не размишља.
Такво је стање и са остала два народа вјерујем у већини јер се рјетко ко одлучује за повратак у мјесто гдје би био мањина, у ново окружење а да не спомињем да је у тој новој средини засновао живот.

Бошњаци инсистирају на томе да се запошљава по структури из 91. али заборављају да у тим мјестима нема толиког броја људи те националности, односно требало би у РС запослити све Бошњаке и Хрвате и још би остало мјеста јер чињеница је да људи нема.
Што нас упућује на то међу повратничком популацијом неби било незапослености - замислите како је то реално?
Исто тако је са Србима у Федерацији.
Што нам говори да је ово чисто дизање прашине у јавности а не неко озбиљно политичко дјеловање.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 06:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2007, 22:15
Није инсистирање, већ чињеница. Муслимани у РС су осим исистирања јако близу остваривања циља у потпуности. А сто се Срба тиче нити у повоју, е сад ко је крив, осим лицемјерне политике. О томе нећу јер одвешће предалеко, а није ми то циљ, већ да укажем на овај проблем и да је Ф БиХ ускоро етнички чиста, барем што се Срба тиче.

A to se vama vise ne dogadja
ni kad svadbujete ni kad, vam se radja!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]