manitu uci da svira je napisao:
live je napisao:
http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=59842 u kakvoj mi državi živimo,SIPA u službi terorista

jos jedan naivan pokusaj peglanja istorije i ISTINE. teshko jest, ali se boshnjaci moraju pomiriti sa tim. npr. pitanja: kome smeta istina o srebrenici, kome smeta istina o radovanu, kome smeta istina o aliji itd.itd. da je nakon rata prihvacena odgovornost na svim stranama te jednakost pred pravdom mozda bi ova drzava imala smisao, ovako, kupujuci zapad i medije, laziranjem uzroka rata, manipulisanjem stvarnim zrtvama, ubijenim, silovanim , protjeranim , te sramotinim kaznjavanjem iskljucivo srba u hagu u srpskom narodu se stvorio revolt i nacionalni naboj jachi nego ikada u srpskoj istoriji (koji unezvjereni boshnjacki politicari toliko lako potpale a sve sa ciljem da nas predstave u negativnom svjetlu). na njihovu zalost, to izaziva kontraefekat po ovu drzavu a istina polako ali neizbjezno dolazi na svoje. ovakve stvari, kao sto je ovaj pokusaj sipe, samo daju argumente o neminovnosti razlaza i komshijskih odnosa. bolje i razlaz, nego rat. bolje komsija i prijatelj nego krvavo "bratstvo i jedinstvo". vec izlizana: ako nije opstala jugoslavija, kako moze opstati jugoslavija u malom? neko ce primjtiti da su za stanje u bosni odgovorni politichari a da je narod dobar. kako vrijeme odmiche, stavovi naroda su, nazalost, sve blizi stavovima politicara a jedan od dokaza je i ovaj forum. npr.
saffle mi je pozelio bombe i teror, sa podsmijehom govori o nekaznjenim zlocinima nad srbima.....jesam li tolerantan? jesam i uvjek cu biti kao sto prihvatam da je kod vecine prag tolerancije mnogo nizi. to je realnost a "lijechenje krivice" mimo svog tora i naroda je kontraproduktivno. sta nam ostaje? razdruzivanje...
Zaista vidim velike dusebriznike na ovom forumu,jadni se sticali na koji nacin da drzava opstane,istina ova,istina ona,rastakanje cinjenica ,a sve u smislu opravdavanja njene razgradnje. Za nekoliko sati se uspije izvrnuti smisao u par recenica koje sam napisao,a tek se moze zamisliti sta se radi sa starijim "materijalom"....Säffle NIJE pozelio nikom bombe i uzas,vec samo "docaravam" razliku izmedju Bosnjaka i terorista koji se pojedinim prividjaju,i hvala bogu,zadovoljan sam cinjenicom da u BiH nema terorista,a pogotovo terorizma,koliko ih god pojedini sanjali,a s ciljem opravdavanja svog sovinizma i mrznje prema mom narodu. Takodje,sto se tice nekaznjenih zlocina nad Srbima,to je MOJA sramota i sramota mog naroda,jer moj je licni stav da,kao sto su Srbi otvarajuci logore,cineci zlocine nad drugim,pljunuli na Jasenovac i mnoga slicna mjesta,isto tako su Bosnjaci koji su srusili crkvu,ubili civila,zarobljenika,nemocnog pljunuli na sve Bosnjacke zrtve. Medjutim ,to sto sam naveo NEPRAVEDNU presudu Delicu,je bilo u kontekstu pogleda Evrope na nas i koga smatraju za veceg teroristu. Prisivati meni da tim pljujem po srpskim zrtvama je niska podvala i izmisljanje.
P.s Malo u vezi teme- Sto se tice rahmetli Alije I.,ja sam prvi za otkrivanje svega ,od finansiranja,malverzacija,do tajnih dogovora,trgovine ljudima i teritorijama,jer previse je mitova i uljepsavanja istorije,narodu je potrebna istina,pa makar to bio i samar njihovim uvjerenjima i ubjedjenjima o nasim "slavnim" vodjama.Daleko od toga da zelim da se svaka ciljana bljuvotina i isinuacija,tipa onih koje redovno izbacuje Galijasevic,uzima kao istina,vec ovdje govorim o dokazima i do tancina,nepristrasno ispitanim faktima.