Drizzt je napisao:
Nije mi sasvim jasan odnos Irana prema svemu, jer kada pogledam geografski, nisu susjedna zemlja, etnički nisu povezani s Arapima, a čak im ni religija nije potpuno ista kao kod njihovih proksi organizacija koje podržavaju... tako da ne razumijem zašto se uopšte u to petljaju. Stvaraju sebi dodatne neprijatelje, a već ih imaju među arapskim zemljama.
Crni i bjeli sesiri!!!
Na pocetku da kazem daleko od toga da je Iran drzava za primjer i bez mana.
Ako tako postavis pitanje (zasto se petlja) ispada da je iran na vrhu, on je top i nema gore niko iznad u ovoj muljazi. Sta se sad gura tu Iran...?
Tako postavljen odnos i relacije u regionu logicki dodje da je sve do Irana. On vodi igru ovde.
Medjutim ili Ali!!
Iran se ne pita. Iran ne vodi tu igru ovde. Nafta i samo Nafta!!
Ekipa za zapada je isutana iz Irana, skinuta sa zlatne koke i slatke dude te nabijena nogom u dupe(mrsh vani) od Homeinija i Islamske revolucije.
Od tada je Iran meta izvor nestabilnosti, zla, terorizma, najveca i najopasnija drzava a do tad je bio med i mlijeko...eshh!!
Kako je Srbija predstavljana za vrijeme 90 kao najgore zlo koje treba rasturit, zasuti bombama taj narod koji terorise Albance i sve oko sebe, opravdati fasizam i zlocin primjenjen prema njoj u to vrijeme(a i danas ju zapad tretira kao negativan faktor u regionu a Kosovo kao dobar i pozitivan) tako je Iran vec 40 godina predstavljan kao meta koju treba po svaku cijenu rasturit(izvor terorizma, negativnog uticaja...).
Netko na zapadu se isto tako pita sta ta Srbija stalno nesto trazi, nikako da prihavati sta joj kazu nikako da se smiri...mozda nije poredjenje najprimernije ali tako zapad prezentuje stvarnost tebi i meni!
Dobri i losi momci, crno i bijelo, losi momci imaju crne sesire a dobri bjele....pa gledao si kaubojske filmove?
btw htio sam reci ima veci nos koji se gura i rovari ovde u regionu....kakav Iran!