Lud-Ludji-Najludji!!
Sa koliko besrama, podcenjivanja i oholosti se tretira svijest i kolektino bice jednog naroda nisam skoro vidjeo kao u autorskom tekstu Makrona koji je izasao u Politici.
Za svakog iole informisanog covjeka se postavlja pitaje zasto i kako je moguce da se ovako pisa bez srama i jote savjesti po cijeloj naciji.
Od pocetka rata u Ukrajini smo vidjeli svi obiljezja i sva dostignuca koja autor navodi u tekstu, cak i djeca u vrticu to vide ko vodi glavnu rijec i ko se pita danas u EU i Fracuskoj!!
Samo par ironicnih naznaka iz teksta (ne znam sta mi bi da ga procitam)
1. Evropska unija brani i promovise interese, postovanje i identited zemalja posedujici stratesku autonomiju!!
2. Fracuska ima nezavisnost i suverenited to i Srbiji zeli...!!
3. Samo u okviru EU naravno misli se = NATO tj. pod Amerikom i sredstvima koja tu leze Srbija ce moci da ostane to sto jeste Srbija!!
4. Kaze, pitanje koje se postavlja: U kojem tipu drustva treba da zivi Srbija: Izbor je ili- ili!! Kao sto "mladi" Fracuzi zive (jer u Fracuskoj zna se mladi kreiraju i odlucuju o biti drustvu) = (Open society = drustvu razlicitosti, primjer ceremonija na otvaranju Olimpijade) ili u nazadnom drustvu = ideologiji i pomucenoj svijesti kao sto je u Rusiji i slicnim promasajima.
I tako dalje, dalje... da ne nabrajam.
Ko je Makronu pisao ovaj autorski tekst ne znam. Znam da je neko je ovde totalna budala ....na zalost to nije Makron!!!