banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 23:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jun 2011, 17:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
@jellyfish

Oni veoma vjesto mjesaju politiku i ekonomiju, na kraju je uvijek zakljucak da je tvrdokorni stav RS odnosno Srba kriv za ekonomsku situaciju, naravno da se stosta moze prebaciti nasim elitama, ali zasto nikada ne spomenu EU i zapad koji jasno namece svoju ekonomsku politiku koja nas bukvalno reze i gazi, kao slobodno trziste, ma super to je za poslijeratnu i poluokupiranu ekonomiju sedmica na lotu.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 18:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
WinstonWolfe je napisao:
Немам ни ја ништа против критике, али они до бесвијести критикују, и на фер и коректан начин, али и прљаво. Ценићка је редовни критичар од како је остала без министарске фотеље. Ако је лако написати стотињак критика, ваљда неко може саставити бар једну страну неких конкретних мјера, у пољопривреди рецимо, како помоћи да се не увози све и свашта и да се спаси наш сељак.

Pa predlagala je ona dosta konkretnih mjera, kao sto je saradnja sa svijetom sto bi dovelo strane investitore jer nacionalistickom retorikom sadasnji politicari samo tjeraju strane investitore.
Drugi prijedlog je bio da se prestane sa bacanjem para na gluposti kao sto su kamengrad, velike plate vladajuce strukture i slicno.
Treci njen prijedlog je bio otpustanje prekobrojne administracije i usmjeravanje tih sredstava u privredu, ali vlasti i dalje gomilaju administraciju a privreda se raspada.
Predlagala je i smanjenje nameta privrednicima, a vlast je ucinila suprotno, povecala namete i privrednici smanjuju proizvodnju i otpustaju radnike.

Predlagala je ona mnogo konkretnih ekonomskih mjera, samo sto nju niko ne slusa. A u poredjenju koliko je sredstava imala kad je bila na vlasti, dobro je radila jer tad nije bilo ni pdv-a, a ostali porezi nisu donosili nikakve prihode.
Ove danasnje vlasti imaju puno vise prihoda nego prije, a daleo je gore, najvise zato sto tjeraju strance stalnim nacionalizmom. Isto tako je i u Federaciji, ako ne i gore. Kad neko da konkretan prijedlog vladajuce strukture ga ne slusaju jer im je u interesu odrzavanje postojeceg stanja radi licnog profita.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 19:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Djeli, opet lupas gluposti. Koliki je budzet RS bio za njene vladavine, a koliki je danas? Pri tom je njena koalicija centralizovala sva javna primanja u drzavi i dijelom tog novca su krpili budzet. Mozda negdje grijesim, ali to je to.

Pre deset godina sam na nekom od visednevnih NDI eventa sreo personu sa prve fotke. I W. Petrica takodje... I nekog amerskog ambasadora... Ma necu nista reci, nije fino.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 19:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
The_new_Statesman je napisao:
Koliki je budzet RS bio za njene vladavine, a koliki je danas?

Prije desetak godina buzet je bio oko 600 miliona, a sad je oko milijardu i po. Znaci ova vlast ima veci budzet, a manje pruza. A ima veci budzet zahvaljujuci uvodjenju pdv i raznih nameta, a ne zato sto je pokrenula privredu. Iako ima vise od duplo veci budzet, rezultati su skoro isti kao i sa prijasnjom vlasti koja je imala puno manje sredstava na raspolaganju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pre 12 godina je bio veci budzet od tih 600 M, a za vladavine Cenicke pre 5-6 godina skoro isti kao danas.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Ne zaboravite da su se cijene znatno povecale u zadnjih par godina...

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 21:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ma u redu je, sve je super, ne treba vlast kritikovati , pogotovo ako nemas konkretno rjesenje za probleme koji (ne)muce obican svijet. Nema veze sto narodu nije dobro, a oni gore primaju plate ko da je sve 5.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Ma u redu je, sve je super, ne treba vlast kritikovati , pogotovo ako nemas konkretno rjesenje za probleme koji (ne)muce obican svijet. Nema veze sto narodu nije dobro, a oni gore primaju plate ko da je sve 5.

"nek nas pljackaju, al bar nas pljackaju nasi, a ne njihovi". jedan od rezona koje nikad nisam razumio, ali koji pojedinci slijepo slijede.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:

"nek nas pljackaju, al bar nas pljackaju nasi, a ne njihovi". jedan od rezona koje nikad nisam razumio, ali koji pojedinci slijepo slijede.

Pa ti onda nastavi nerazumjevati to.
Radije cu uvijek da me pljacka RS, nego unitarna BiH.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 22:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Наше не подносим јер нас пљачкају, а ове друге у старту не подносим јер смо са њима ратовали, а не играли кликера...

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2011, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Ценићку гледах ономах на БН-у. Лепо она прича али та госпођа је имала своју шансу, није направила ништа и сада нема право гласа.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2011, 07:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:

Pa ti onda nastavi nerazumjevati to.
Radije cu uvijek da me pljacka RS, nego unitarna BiH.

Lijepu li su psihozu ovi s vlasti napravili; ako ih kritikuje Srbin - odmah je provjereni supak, drogeras, strani placenik i ulizica zapada, a ako ih kritikuje neko ko nije Srbin, to je za to sto mrzi RS i hoce da je unisti :lol:
Jbga, a ja ne bih da me iko pljacka, a mislim da imam pravo glasa barem zbog fine cifre koju im svaki mjesec polazem na ime pdv i sveg ostalog. :wink:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2011, 09:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sve ovo na stranu,ali Buka je portal koji se ne bavi viješću,nego kolumnama.Znači ne objaktivnosti,a da ličnom stavu.To što oni imaju drugačiji stav ne znači da ne treba da pišu.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2011, 09:53 
sto se tice buke, ponekad me podsjeti na one novine PRST ako se sjecate.. znam prvog sa slike, toliko nekog licnog nezadovoljsva ja ne vidjeh dugo... generalno, da se ne ponavljam svakih malo, ja sam uvijek za jaku i konstruktivnu kritiku, a ove sto laprdaju u vjetar potaknuti vlastitim kompleksima i nezadovoljstvom, ljubomorom, u koje ubrajam i cenicku, su za mene totalno bezznacajni i nebitni..

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2011, 09:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Niko ne kaze da je kritika losa, ali ti ljudi veoma vjesto namecu ideje jedne politike, kao ma vidite da nam je lose, ajmo mi zajedno. Pa nisu oni izmislili taj metod manipulacije.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2011, 10:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
E,zato ti trebaš (mislim na sve nas) da razmišljaš svojom glavom i izvučeš ono što ti misliš da je istina iz svih izvora koji nam se nude.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2011, 10:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Trifke nije nikakav izvor.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2011, 13:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Postoji jedna veca stvar koja je bitnija i od pljackanja i svega ostalog, a to je struja koja pokusava da opet ugura denacionalizaciju (nekad Jugoslovenstvo, a sad Bosanstvo).
Ja cak ne bih ni imao nista protiv toga kad bi mi neko garantovao 100% da nakon sto jednog dana opet dodje neka velika kriza narodi u BiH ili regionu nece ratovati na nacionalnoj osnovi.
Ali problem je u tome sto neki jednostavno nece iz istorije da nauce nista, i sto je RAZDRUZIVANJE najbolja solucija.
+ naravno na sve to sto su ljudi pogani i uvijek ce vlastite kratkorocne interese staviti iznad nacionalnih/dugorocnih.
E to je problem sa ovakvim medijima i novinarima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]