banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 09:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Okt 2010, 12:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ne lupaj gluposti, na utakmice FK Borca dodje jedva 2.000 ljudi, o kosarci i rukometu necu ni da trosim reci jer bude jedva 500 ljudi, za ostale sportove sumnjam da ljudi znaju da se uopste igraju... Proveri malo posetu na sportskim desavanjima pa onda prosipaj gluposti... Stadion se napunio kada je igrla Lozana, a dvorana kada je igrala Ankara protiv Borca, sve ostalo jad i cemer...

I da, inace se stadioni prave da bi se na njima organizovali koncerti... Aj ziv bio zaobidji temu u kojoj se ne razumes!!!

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 13:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Hertzog je napisao:
Ne lupaj gluposti, na utakmice FK Borca dodje jedva 2.000 ljudi, o kosarci i rukometu necu ni da trosim reci jer bude jedva 500 ljudi, za ostale sportove sumnjam da ljudi znaju da se uopste igraju... Proveri malo posetu na sportskim desavanjima pa onda prosipaj gluposti... Stadion se napunio kada je igrla Lozana, a dvorana kada je igrala Ankara protiv Borca, sve ostalo jad i cemer...

I da, inace se stadioni prave da bi se na njima organizovali koncerti... Aj ziv bio zaobidji temu u kojoj se ne razumes!!!

Zbog čega na borčeve utakmice ne dolazi više od 2000 ljudi? Ja sam bio na borčevim utakmicama kada je bilo 25-30 000 (da, ja sam star kao Pantelija :lol: ). Vjerovatno zato što nemaju više šta da vide, a oni koji dolaze nemaju ništa bolje da rade u to vrijeme.
Na košarci, rukometu i boksu je Borik nekad bio pun, a zašto?
Borac je mogao da pobjedi (skoro) bilo koga prvoligaša u to vrijeme (košarka), RK Borac je bio evropska elita, a Slavija je žarila i palila. Zašto? U sport se ulagalo, a ulog se desetostruko vraćao.
Na kraju krajeva, šta fali koncertima? Veliki stadioni se skoro svuda koriste i za ovu vrstu aktivnosti, radije nego da drežde prazni preko ljeta kada je pauza u prvenstvu. Ekstra prihod je uvijek dobrodošao.

Da, navijao sam za Borac i prije nego što si ti rođen. Vidio sam stvari kakve su bile i ranije i svako poređenje sa današnjim stanjem je bolno. Zato, živ bio, nemoj da mi pametuješ.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Са једне стране STRATOKASTEL је у праву..
Ако би се та утакмица играла у БЛ посјета би сигурно била велика и ја гарантујем да би се напунио стадион да прима 30 000 .. можда и 40 :)
Па буквално би се цијела РС свалила у БЛ тај дан + што би сигурно дошли и навијачи из СРБ.

Али с друге стране, нема смисла градити толики стадион у БЛ јер једноставно нема потребе.. Борац га неће пунити сигурно.

А што се тиче ових из педерације, пардон, федерације па нисам ни очекивао да се другачије поставе. Они мрзе све што почиње са СРБ :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 13:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To sto si ti bio na utakmicama kada je liga licila na nesto, ne znaci da je to i danas tako, eto renoviran je stadion pre nekoliko meseci pa je li se situacija promenila nije... Tako da ne vidim zasto poredis preratno stanje sa ovim sada, ako ne moze da se napuni stadion od 7K mesta, zasto forsirati i ulagati u nesto sto nije profitabilno... Ako je to samo zbog odrzavanja nekih gluposti na njemu onda super... Cenim da organizatori imaju para da dovode svakojake svetske zvezda na koncerte u BL i da narod jedva ceka da se nesto desi i da potrosi pare... Bio je i Leni na stadionu pa je bilo prazno... U ostalom kakve to sve veze ima sa odigravanjem utakmica Srbije i sa ovom temom... Porediti prratno stanje u sportu i ovo sada je glupost...

Vidim znas koliko imam godina, pa ti kao stara kuka znas kakvo je stanje sada... Nasao si da se pravis pametan iz Svedske i da meni ovde pricas kakvo je stanje i sta treba da se uradi sa klubom i gradom... To sto ti ceznes za petokrakom na grbu Borca i sto sanjas prosla vremena su jedna stvar, ovo sadasnje stanje je totalno drugacije... Svidjalo se to tebi ili ne tako je... Odmori malo jer sve sto pises, a i sta ti ja odgovaram je totalno odstupanje od teme...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 13:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pogrešno si shvatio poentu svega onog što sam ja napisao. Vrati se i pogledaj.
Propustio si slijedeće:
1. kao Banjalučanin, želim samo najbolje svome gradu
2. kao Banjalučanin, želim da moj grad bude, ako ne najbolji, onda da makar teži tome
3. kao čovjek koji ima potrebu da po nekad pogleda dobar meč ili koncert, da imam gdje da odem i šta da vidim
A da li će Srbija ili Bosna ili Mongolija igrati neku ili nekoliko utakmica u Banjaluci, zašto da ne. Bilo ko da izrazi želju trebao bi da bude dobrodošao. Ali, i da im Banjalučani i Banjaluka uzmu (velike) pare svima, što više to bolje. Treba biti pragmatičan.

Opasku o starim vremenima i petokrakama neću da komentarišem. Ona više govori o tebi nego o meni.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 13:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A hoces da kazes da je gradnja stadiona od 30K mesta dobro za grad... Jednostavno ne vidim potrebu za takvim projektima, jer je preveliki kapacitet... Pogledaj malo stadione po BiH pa ces znati o cemu pricam, BiH jedva navuce par miliona stanovnika, a od toga se medjusobno ne podnosi svaki drugi covek u drzavi i ti mislis da neka sportska manifestacija moze da napuni taj stadion... Ekonomska racunica ne ide u korist tome, a sto se koncerta tice, sredi banjalucko polje i imas prostor za to, zasto bi se stadion unistavao, pa da posle 2 koncerta trava bude unistena, a drenaza ispod terena polomljena... Lako je Londonu da odrzi koncert, travu menjaju svako malo, drenaza odlicno odradjena i zasticena... Borac nema para da travu zameni jednom u 5 godina a kamo li da ulaz u gradnju nepotrebno velikog stadiona...

Eto cim se pokrenula prica da bi Srbija mogla igrati u BL, go*na iz federacije odmah pokrenula ratnu ofanzivu, cenim da se tako radi na unapredjenju drugog najveceg grada u BiH... Sve dok je ovakva drzava i ovakva politika u njoj, sport nema cemu da se nada, a veliki koncerti se organizuju jednom u par godina i organizator jedva izvuku ulozene para (ako uopste i izvuku)

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 15:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Србија је добродошла да игра у БЛ, за БиХ нисам сигуран.
Мислим да би нека мања утакмица могла да се одигра, па играла је својевремено и СР Југослија на градском (2001 мислим) и било је довољно места за оне који су хтели да иду да гледају. Сећам се да сма карту узео без већих потешкоћа, али било је крцато.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 19:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja sam pročitao nekoliko desetina komentara na FB i moram reći da sam razočaran, s obzirom da je manje naelektrisanja bilo prije nekoliko godina kada je Srbija protiv BiH igrala kvalifikacije nego danas.

Mislim samo bi de facto Srbija igrala međunarodnu utakmicu u BiH, de jure to bi bilo u Srpskoj.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2010, 07:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Naravno da je nekada, ne bas tako davno, gradski stadion bio uvjek pun, ja sam to dozivio mnogo puta. Tada je bilo 25 000, na stadionu ali ta su vremena prosla. Na prstima jedne ruke se moze prebrojati koliko se puta napunio stadion u ovim posljednim godinama. Medutim, nije to samo kod nas u BL, ista stvar je sa Tuzlom, Zenicom, Mostarom, Sarajevom.

Promjenila se struktura stanovnistva gradova, mnogo je ljudi doslo sa drugih krajeva, nemaju taj osjecaj, liga jeste losa, ali ne toliko da se u toku cjele sezone nemoze nijednom napuniti stadion.

Ponavljam da bi mi bilo drago da Srbija odigra tekmu ovdje, ali ovi idioti iz saveza nece to dopustiti.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2010, 12:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ako bi se pravio novi stadion, po meni ne bi ni trebao da se pravi, a da u krajnjem slučaju ne može primiti 30000. Sa manjim kapacitetom, ali u slučaju potrebe da se lako i brzo poveća kapacitet.
Npr. za EP, bez potrebe rušenja i pravljenja novog stadiona, uz dogradnju da može min 30000.
Trenutno je i 10000 previše. Zanemarimo to što je prošle sezone Borčev stadion bio prosječno jedan od najposjećenijih u ex-yu. Što je nekada dolazilo i preko 15000 gledalaca...
Stadion, ako će se praviti, neće se praviti za danas i za sutra, nego i za narednih 20, 30, 50 godina. Treba razmišljati i o reprezentaciji, i igranju u Evropi, o organizovanju pripremnih utakmica, ...
Trenutno jeste najrealnije srediti sadašnji Gradski stadion, ali bez veće posjete ni to nije potrebno.
Ko zna šta će biti za 20-30 godina. Možda reprezentacija Srbije bude igrala kao domaćin, ili bude i reprezentacija BiH "dobrodošla". Možda neko i kod nas dovede Gazprom :)
Nama bi sasvim bilo dovoljno i 20000 sjedećih mjesta, nešto kao što planiraju u Podgorici. Ali znajući da će nas i takav koštati kao da ima 40000, onda glasam da bude od 30000 :)

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2010, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ne treba stadion praviti i planirati prema sadašnjoj posjećenosti već prema veličini grada i optimističnim pogledom u budućnost, a ne kao što su npr. komunisti kad su gradili ceste gradili ih tako kao da će vazda biti u državi par hiljada auta, dok su recimo Njemci gradili prema projekciji i rastu broja vozila za narednih 50 godina.
Dakle, graditi moderan stadion sa minimalno 30 000 sjedećih mjesta ili ga ne graditi nikako.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2010, 17:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

eugene of savoy je napisao:
Ne treba stadion praviti i planirati prema sadašnjoj posjećenosti već prema veličini grada i optimističnim pogledom u budućnost.

Bull's eye!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]