banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Avg 2009, 00:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Noćni provod bez njih nezamisliv je. Go-go plesačice, zatvorene u kavez ili na šanku, plesom sve češće zagrijavaju publiku po banjalučkim klubovima.

Tvrde da u njihovom plesu nema nimalo erotizma i da je njihov zadatak da podižu atmosferu u klubu. Za animiranje gostiju zarađuju, kažu, oko 100 evra za noć. Sedmično njihova zarada iznosi do 300 evra, a za mjesec dana uspiju zaraditi i preko hijadu evra.

Zvjezdana Bulić, go-go plesačica iz Banje Luke, na ovaj način već godinu dana izdržava sebe i četrnaestogodišnjeg sina.

- Osim po banjalučkim klubovima, nastupam po klubovima u cijeloj BiH, kao i u Hrvatskoj i Srbiji. Zarada je solidna, za noć zaradim 100 evra - kaže Zvjezdana i dodaje da svoj posao obavlja profesionalno i pošteno.

- Moj sin i roditelji znaju čime se bavim. Ne krijem ništa i ničeg se ne stidim. Plesom zarađujem za život. Nisam striptizeta. Moj zadatak je samo da napravim dobru atmosferu u klubu bez erotike i vulgarnosti, što i činim - kaže Zvjezdana.

Posao kojim se bavi, dodaje ona, donosi brojne neugodnosti. Ipak, dosad nije imala većih problema.

- Nađe se tu i tamo poneki muškarac, uglavnom u alkoholisanom stanju, koji napravi manji problem, ali obezbjeđenje u klubovima dobro se brine za našu bezbjednost - ističe Zvjezdana.

Banjalučanka Olja, inače studentkinja francuskog jezika, go-go plesom bavi se rekreativno.

- Bavila sam se hip-hop plesom dugo, sada treniram jahanje. Go-go ples mi se sviđa, jer je riječ o slobodnim pokretima kojima možeš pokazati svoje umijeće. Uz to, ponešto se i zaradi - kaže Olja, koja zbog predrasuda prema go-go plesačicama izbjegava nastupe u rodnom gradu. Radije, kaže, pleše po klubovima u Federaciji BiH, Srbiji ili Hrvatskoj.

U agenciji za organizovanje zabava "BaLounge" iz Banje Luke kažu da go-go plesačice dolaze uglavnom iz Srbije i okruženja i da se njihova zarada kreće od 50 do 100 i više evra po nastupu.

- Plesačica koja drži do svog rejtinga neće nastupati za cijenu ispod 100 evra. Mada ima i onih koje su spremne plesati za manji iznos - rekao je Mirko iz ove agencije.

Prema njegovim riječima, djevojkama često nude nemoralne ponude, ali one to ne prihvataju.

- Bilo je ponuda da za 500 evra provedu noć s nekim, na šta one nisu pristale. One su samo plesačice i ništa više od toga. Možda ima i onih koje su spremne na sve, ali mi biramo one koje profesionalno odrađuju svoj posao - naglasio je Mirko.

Predrag Kelečević, menadžer banjalučkog kluba "Underground", kaže da zbog plesa i oskudnog oblačenja go-go plesačice uglavnom povezuju s prostitucijom, što je pogrešno.

- Ne mogu reći da su one umjetnice, ali nisu ni lake djevojke, kako se to čini. Djevojke koje nastupaju u našem klubu već dobro poznajemo. Znamo da ne bi pristale na neke nemoralne ponude, koje nisu rijetkost - kazao je Kelečević i dodao da zbog ugleda kluba, ali i izbjegavanja problema, pažljivo biraju plesačice koje će angažovati.

Stručnjaci za ples objašnjavaju da go-go nije umjetnost nego komercijalna vrsta plesa koji se ne uči ni u jednoj plesnoj školi u RS i BiH.

- Mi nastojimo da promovišemo ples kao rekreaciju i vrstu sporta, dok se go-go ples koristi radi promocije i prodaje alkoholnih i drugih pića - zaključio je Sanjin Buzadžija, plesni učitelj iz Banje Luke.

(Fokus)

Dok je radila ona diskoteka uz Fitness Factroy ja sam tamo išao baš radi go go plesačica, ali brzo mi je to dosadilo. Samo nisam znao da su ovako plaćene-

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Probaj pa nam javi.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 11:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2009, 18:45
Ja ne bih bas mogao zivjeti od go-go plesa :)... Al' nije lose kad izadjes u neki klub da iznad tebe igra neka full napucana plesacica, u kavezu ili na sipci, skroz je nebitno...
A to sto one dobro zaradjuju, i neka.. nije to bas bezazlen posao...

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 11:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
One kud i kamo više moraju uložiti u svoje telo da bi bile go-go plesačice i svaka čast na trudu! Mada ove domaće rade da prežive i nisu nešto ali vani plesačice izgleaaadajuuuu uuuuffff...

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2009, 12:46 
Nije to posao za svakoga...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]