banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Jul 2025, 06:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 165 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Urbane legende:)
PostPoslato: 28 Maj 2009, 09:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
incel je napisao:
Postoji mogućnost da se prikaže urbana legenda na bilo koji jednostavan način, ali zaobići legendarnog Saida i pričati o urbanoj legendi u Banjaluci nije moguće.
Desilo se u starom zanatskom davne 84. godine.
Čuveni Čedo Dujdup, pravi mangup, savi istetoviran od glave do pete, nakačio se na jednog lika sa Paprikovca (danas je ugledan privrednik u BL pa mu nećemo spominjati ime*). Ovaj se prosto usrao i možeš zamisliti kada je vidio na vratima da ulazi čuveni gradski mangup i njegov komšija Said Đuzel. Ej, Saide ajd ovamo na piće! Čedo nervozan pa mu odljepi šamarčinu. Odjeknu mikrofonija u lokalu, a Said sav važan priđe pa kaže: " Ajde još jednom da ga ošamariš pa da vidiš šta će da bude"!? Ovaj nije čekao ni sekundu nego raspali tako jako da ga je zavalio do poda. Said podigne "komšiju", pogleda Dujdupa i kaže: " Ajde šupak ako smiješ samo ga pipni još jednom"! Ovaj ponovo pljusne komšiju i poravna ga sa podom. Podigne Said komšiju i kaže: " Komšo ajmo mi pod Palas na cugu ovo je neki kreten, vidiš da se nakačio na tebe"!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ovog se i ja sjecam kad su mi stariji mangupi pricali :lol:

isto tako se desilu u Boriku(u Kajaku 88`),mislim na isti fazon samo drugi ucesnici su bili :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 15:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
cooltura je napisao:
Čuveni samostalni prevoznik iz Ribnika Mića Grabez imao nekakav kiper kamion. Stalno je cugao pred prodavnicom i razvozio šljunak narodu. Dođe neko od komšija da ga moli da mu doveze crijep iz građe. Ovaj onako pijan ode u građu natovari crijep. Uleti u dvorište svirne dva puta da pozdrav domaćina i na sred dvorišta iskipa na sred dvorišta jadnom čovjeku sav crijep. Kaže: "Jbg, ja, mislijo da je šljunak"!

Ovaj događaj je opisan u monodrami Josipa Pejakovića "Oj živote" prije 20 godina ali mislim da nije bilo ovo ime....

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 00:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
BLAF77 je napisao:
Talija je napisao:
BLAF77 je napisao:
Urbana legenda je kad Kalja guzi trebu na Sehovima pa skine rucnik sa ormara da se obrise.

Zar nije urbana legenda kad žena popi*di na muže jer se obrisao zavjesom?

Ne, to je vic (kako natjerati zenu da vristi-obrises se zavjesom), a ovo je legenda. Kalja je budala sa Starcevice koja prica ovakve "lovacke" koje su vec postale legendarne, poput "jednu jebem a druga mi pusi"...

....i kad leži U BUDVI NA PLAŽI, uživa na suncu. Kaže, taman zatvorim oči, a dosadni galeb
mi pravi sjenu. Leta gore u krug i meni se sve pali i gasi kako sam zažmirio. U ruci mi hladan Heineken.
Dva guta u njemu...
Ma,kaže, jebem ti mater, ja onaj Heineken zabacim, ubijem sa njim galeba,a
flaša mi se vrati u ruku i ja nastavim pijuckati.

Kakav lik!

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2009, 15:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
incel je napisao:
Kažu da je neki lik u boriku sa devetog sprata pao na glavu i nije mu bilo ništa. Postoji priča da lika zovu Lobanja i dosta raje kaže da ga zna lično? :evil3: :evil3:

ne znam za ovog al znam da se prije nekih 10tak godina u jednom od nebodera zutih i crvenih OTKACIO LIFT dok je bio na ne znam kom spratu nekom visem i covjek u njemu je prezivio zahvaljujuci GOMILI SMECA koja je bila dole skroz ispod lifta!
(i svi su se bojali inace tih liftova a mislim da se boje i danas)

a za to smece znam sto posto, zivjela sam u jednom od zutih, bio je rat svi su nesto nosili u podrum (a najsmecastije stvari gurali u tu rupu ispod lifta :confused2: :lol: ) i stalno je trebalo da se cisti to, tek nekad posle rata je i ocisceno u svim neboderima..il tako nesto

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2009, 15:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
incel je napisao:
Kažu da je neki lik u boriku sa devetog sprata pao na glavu i nije mu bilo ništa. Postoji priča da lika zovu Lobanja i dosta raje kaže da ga zna lično? :evil3: :evil3:

Ja ga licno znam :evil3: :wink:

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2009, 16:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2009, 20:54
Postoji legenda da negdje na pola puta prema Prijedoru, noću isključivo, usamljene vozače stopira lijepa djevojka.
Kada je povezu ona se srdačno ispriča sa njima i poslije zatraži da joj stanu da izađe kod jedne kuće.
Pošto djevojka ostavi izvanredan utisak na mladog vozača ovaj odluči da je potraži nakon nekog vremena.
Tu počinje legenda kako neko od ukućana prvo pozove vozača u kuću, a zatim mu pokaže fotografiju baš te djevojke.
Da stvar bude gora ukućani mu objasne kako je djevojka sa slike poginula u saobraćajnoj nesreći prije dvadesetak godina baš na mjestu na kojem ga je te noći stopirala po nevremenu ili već!
Jeziva legenda, naravno, upoznao sam par likov koji tvrde da im se dogodillo, ili poznaju nekoga kome jeste, da ga baš ova djevojka stopira noću.
Zaboravi sad, ali mislim da postoji i ime djevojke?

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2009, 17:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Konjovođa je napisao:
Postoji legenda da negdje na pola puta prema Prijedoru, noću isključivo, usamljene vozače stopira lijepa djevojka.
Kada je povezu ona se srdačno ispriča sa njima i poslije zatraži da joj stanu da izađe kod jedne kuće.
Pošto djevojka ostavi izvanredan utisak na mladog vozača ovaj odluči da je potraži nakon nekog vremena.
Tu počinje legenda kako neko od ukućana prvo pozove vozača u kuću, a zatim mu pokaže fotografiju baš te djevojke.
Da stvar bude gora ukućani mu objasne kako je djevojka sa slike poginula u saobraćajnoj nesreći prije dvadesetak godina baš na mjestu na kojem ga je te noći stopirala po nevremenu ili već!
Jeziva legenda, naravno, upoznao sam par likov koji tvrde da im se dogodillo, ili poznaju nekoga kome jeste, da ga baš ova djevojka stopira noću.

Konačno prava urbana legenda na ovoj temi, bravo :king:

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2009, 22:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
A jel to postoji neka definicija urbane legende pa mi svi lupamo gluposti, a ovo je bas legenda?!
A kad smo vec kod ove legende - Glumas Telly Savalas je dozivio ovakvo iskustvo sa duhom, evo:
http://www.youtube.com/watch?v=zzksX-9vh9s
A na toj relaciji sam dugo vidjao nekog lika kraj ceste za kog se odmah vidi da nije "uredan". Ne kazem da je duh, samo nije normalan, sitan, cudno obucen... Kazu da mu je otac vozio kamion i poginuo, a ovaj sad hoda kraj ceste i ceka da se tata vrati kuci, mase kamionima... Nisam ga odavno vidio.

Poslednji put menjao blaf77 dana 04 Jun 2009, 22:34, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2009, 22:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Konjovođa je napisao:

Uuuuu brate ova je jeziva. :confused2:

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 14:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2008, 18:22
BLAF77 je napisao:
A jel to postoji neka definicija urbane legende pa mi svi lupamo gluposti, a ovo je bas legenda?!
A kad smo vec kod ove legende - Glumas Telly Savalas je dozivio ovakvo iskustvo sa duhom, evo:
A na toj relaciji sam dugo vidjao nekog lika kraj ceste za kog se odmah vidi da nije "uredan". Ne kazem da je duh, samo nije normalan, sitan, cudno obucen... Kazu da mu je otac vozio kamion i poginuo, a ovaj sad hoda kraj ceste i ceka da se tata vrati kuci, mase kamionima... Nisam ga odavno vidio.

8) Nisam mogao, a da ne odgovorim. Pacov mu je nadimak i možeš ga sresti od Ramića do Mišinog Hana kako broji automobile koji prolaze cestom.
Poznajem ga i to je istina da mu je stari nastradao, on ga čeka na cesti i ljeti i zimi.
Ima jedna anegdota o njemu. Putuju dva policajca često tom relacijom i skuže kako ovaj broji automobile koji prolaze.
Jedno jutro kada su prolazili pored njega policajac suvozač kaže: kolega šta misliš kada broji vozila dal razdvaja putnička i teretna?!

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 15:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

catmandoo je napisao:
BLAF77 je napisao:

8) Nisam mogao, a da ne odgovorim. Pacov mu je nadimak i možeš ga sresti od Ramića do Mišinog Hana kako broji automobile koji prolaze cestom.
Poznajem ga i to je istina da mu je stari nastradao, on ga čeka na cesti i ljeti i zimi.
Ima jedna anegdota o njemu. Putuju dva policajca često tom relacijom i skuže kako ovaj broji automobile koji prolaze.
Jedno jutro kada su prolazili pored njega policajac suvozač kaže: kolega šta misliš kada broji vozila dal razdvaja putnička i teretna?!

tipicni glupi drotovi :roll:

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 16:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

catmandoo je napisao:

Ima lik koji zivi u Ramicima stoji pored kuce i pozdravlja ko god naide, zivi iznad zgrada za invalide u Ramicima dali je to taj lik?

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 17:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2009, 21:45
Negdje u Srbiji prije četrdeset godina jedan seljak primi u kuću putnika namjernika (autostopera u prolazu) i dadne mu konak i okrjepu.
Petnaestak godina poslije na kapiju dvorišta mu se pojavi ni manje ni više nego Robert DeNiro!
Mislim da je čak istinita priča.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 17:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cooltura je napisao:
Negdje u Srbiji prije četrdeset godina jedan seljak primi u kuću putnika namjernika (autostopera u prolazu) i dadne mu konak i okrjepu.
Petnaestak godina poslije na kapiju dvorišta mu se pojavi ni manje ni više nego Robert DeNiro!

e jebi ga sad,jel i on trazio konak .... :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 17:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
cooltura je napisao:

Novak Djokovic je pricao o tome kod Amidzica u emisiji. Navodno je DeNiro putovao iz Grcke i prolazio kroz Srbiju i taj covjek ga ugostio, onako domacinski. E sad nije rekao nista o tome da je DeNiro isao u posjetu tom covjeku.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Cuo sam za nekog glumca da je proputovao po Evropi tako, vjerovatno je to DeNiro. Mada sumnjam da je navratio ponovo - da bi ga znao naci.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 17:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

DeNirova cerka se zove Drina i mnogi su pricali i pisali o toj prico i DeNiru i Srpskom domacinu

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Ova je iz nekog sela. Isla baba preko groblja precicom, kad primjeti nesto ispred nje. Trgne se, kad ono neki momak ide u susret. Kaze ona jao sine, prepao si me. On ce, ma u redu je baba i ja sam se bojao dok sam bio ziv.
dalje je uslijedio srcani ako se ne varam.
spoooky

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 21:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2009, 20:54
cvox je napisao:
cooltura je napisao:

e jebi ga sad,jel i on trazio konak .... :lol:

Robert de Niro je nekad brao paradajz u dolini Južne Morave
Poznati glumac 1967. godine, kao autostoper kroz Bliski istok i Evropu, nekoliko dana proveo u Nišu i okolini
Robert de Niro; Vladimir Ranđelović pokazuje mesto gde je bio Robert de Niro

Niš – Nije poznata holivudska filmska zvezda Robert de Niro, inače vatreni navijač i obožavalac srpskog tenisera Novaka Đokovića, tek onako pre tri dana u susretu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem u Njujorku rekao da se pomalo oseća Srbinom. Glavni protagonista vrhunskih kinematografskih ostvarenja poput filmova „Kum 2”, „Taksista”, „Razjareni bik” „Dvadeseti vek” i mnogih drugih, nekoliko dana proveo je u dolini Južne Morave, u niškom selu Čokot i u samom Nišu.Bilo je to pre četiri decenije, u vreme kada još nije bio poznati glumac i popularna filmska zvezda.

Tog svog boravka Robert de Niro setio se i prilikom boravka na beogradskom FEST-u pre mnogo godina, žaleći, rekao je tada, što je izgubio adresu i zaboravio imena dobrih ljudi koji su mu se tada našli u nevolji, dočekali ga i ugostili domaćinski. Mnogi meštani Čokota njega, međutim, nisu zaboravili. Vladimir Ranđelović odlično se seća mnogih detalja:

– Bio je gost našeg komšije, prošle godine preminulog Radovana Đokića, koji se u sumrak jednoga letnjeg dana 1967. vraćao sa niške pijace, gde je prodavao povrće. Na izlazu iz Niša ga je zaustavio mladić u beloj košulji sa kratkim rukavima sa molbom da ga poveze. Komšija Đokić bio je zaprežnim kolima, povezao je mladića i u Novom Selu, koje je između našeg Čokota i Niša, zastali su. Tu je jedan Nišlija, koji je govorio francuski popričao sa mladićem, koji je rekao da putuje kroz Evropu i na Bliski istok, ka Skoplju i da traži gde će prenoćiti. Radovan ga je odvezao svojoj kući, gde je Robert de Niro zatražio da spava u pomoćnoj ekonomskoj zgradi, u senu. Đokići su ga, međutim, odbili i zaista dočekali domaćinski, kao najdražeg gosta, iako su ga prvi put videli.

Sutradan, kada je student Robert de Niro krenuo prema Makedoniji od svojih domaćina dobio je ispečenu srpsku pogaču i paket sira, da mu se nađe na putu. Tačno godinu dana kasnije, u leto 1968. godine, u Čokot je stigao „folksvagen” nemačkih registracija. Iz automobila je izašao „glavom i bradom” onaj isti mladić, seća se Dragan Đokić, bratanac Radovanov:

– Pustio je u međuvremenu bradu, ali stric Radovan ga je poznao. Čim se pozdravio sa njim zatražio je da ga povedu do štale, ponavljajući stalno ime Olga, pokazujući da nije zaboravio ime kobile, koja je bila upregnuta u zaprežna kola kojima se dovezao prilikom svog prvog boravka u selu. Ostao je ovoga puta u Čokotu tri dana. Zajedno sa svojim domaćinima odlazio je u obližnju baštu, sa njima brao paradajz i drugo povrće, dva puta išao sa njima i na pijacu u Nišu i prodavao. Svojom „folcikom” prevozio je robu na pijacu.

U Nišu je Robert de Niro, pričaju meštani Čokota, najviše vremena provodio na pijaci pored Gradske tvrđave, ali i na njenim bedemima i obalama Nišave. Posle tri dana krenuo je za Grčku svojim kolima, ali se u Čokot kod Radovana Đokića vratio samo posle nekoliko sati. Na jednoj usputnoj benzinskoj stanici opljačkan je, neko mu je dok je kupovao benzin iz automobila uzeo novčanik i sav novac. Od svog domaćina, da bi mogao da nastavio put, dobio je novac. Ponudio je da kao zalog ostavi kameru, koju je svuda nosio sa sobom, ali su Đokići to odbili. Tada, na rastanku, rekao je da će sigurno opet doći u Čokot, Niš i Srbiju... Tek mnogo godina kasnije na filmskom platnu žitelji Čokota shvatili su kome su bili dobri domaćini.

– Nadamo se da ćemo preko Novaka Đokovića uspeti da dovedemo slavnog glumca opet u Čokot. Već smo uputili pismo Novaku objasnivši mu našu želju. Čvrsto verujemo da ćemo se opet videti, sigurno nas nije zaboravio, sigurno se, izgovorivši kako se oseća malo i Srbinom u razgovoru sa predsednikom Tadićem, setio svog putovanja pre četrdeset godina kroz Evropu auto-stopom, i godinu dana kasnije automobilom, i naravno našeg sela Čokota i Niša – ispričao nam je Vladimir Ranđelović.

Stanovnici pitomog moravskog sela Čokot ubeđeni da će prilikom sledećeg dolaska Roberta de Nira u našu zemlju i njegovog boravka u Srbiji opet sresti sa svojim nekadašnjim gostom, sada velikom filmskom zvezdom. Znaju da je posle pročitanog romana Ive Andrića „Na Drini ćuprija” svojoj kćerki dao ime Drina kao i da obožava našu Srbiju.

Toma Todorović
[objavljeno: 29/09/2008.] politika online

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 18:32 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ma ljudi Mirko je urbana legenda....sta bi smo mi bez njega i foruma... :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 165 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]