banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Feb 2009, 15:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 01:22
zato ja sad kupujem agregat i cim grane pravim svoje festivale po livadama i brdima oko BL.
8) budem li ja ceko da se davidovic ljakan smiluje da odobri nesto neame nidje... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 15:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
bomba je napisao:
Upravo je u našu redakciju stigla vijest da će Vlada podržati Blif sa milion i Demofest je odbijen, pa eto.

Oprostite zbog rjecnika koji cu koristiti, ali ako je ovo tacno MAJKU IM JEBEM!!!

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 16:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Feb 2009, 11:30
Ipanema_ je napisao:
Ovi sto registruju naloge samo da kucaju na ovoj temi su bas simpaticni. Slavko, boris se sa vjetrenjacama :lol:

Kao da je bitno sta je motiv registracije? Vjetrenjache su ok. I od njih ima itekakve koristi.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 16:21 
Početnik
Početnik

NiZ je napisao:
bomba je napisao:
Upravo je u našu redakciju stigla vijest da će Vlada podržati Blif sa milion i Demofest je odbijen, pa eto.

Oprostite zbog rjecnika koji cu koristiti, ali ako je ovo tacno MAJKU IM JEBEM!!!

Potpisujem!

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 16:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Feb 2009, 11:14
musikoholichar je napisao:
NiZ je napisao:
bomba je napisao:

Potpisujem!

Vjerno pratim gornje navode i svesrdno se slazem

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 16:52 
Gre'ota...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 16:56 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 13 Jul 2007, 19:23
e dragi narode zabrinuli smo se svi oko ovog demofest-a kojeg organizuje jedna komercijalna firma koja se ocigledno malo preracunala. Prvo da kazem da cijenim nivo organizacije koji je pokazan na proslogodisnjem demofestu ali kada bih ja imala pola miliona KM sigurno bih mogla napraviti i bolji festival (npr. kao goste bih dovela neke svjetske bendove koji nisu gostovali u BL za razliku od onih koje je demofest doveo koji su vec x puta svirali u BL), a umjesto tretiranja demo bendova poput zvijezda sa crvenih tepiha i trosenja para na njihove luksuzne smjestaje i glamuroznu kampanju, bih recimo dala mnogo vise nagrada bendovima npr. vise opreme, edukacije kako funkcionise muzicka industrija, napravila bih im pristojne vjezbaonice, pa boze moj neka se bore...Ne vjerujem da su svi uspjesni bendovi to postali zato sto su pobijedili na nekom demofestu i zato sto je neko stajao iza njih da ih gura...Naravno da je lakse uspjeti ako te neko stalno gura i pomaze ali bi po mom misljenju bilo bolje pogurati bendove koji su vec ozbiljno dokazali da to zele biti, sami se izborili za prve snimke, skrpili opremu, npr. Sopot pouzdano znam da su ti ljudi opredjeljeni da uspiju u muzickom svijetu, pa bolje je njih podrzati nego neki bend za koji postoji mogucnost da ce se raspasti npr. cim pjevacica nadje momka. Mislim da bi organizatori demofesta sa svojim novcima, znanjem i sposobnostima vise i iskrenije pomogli bendovima da rade na obezbjedjenju prostora za vjezbanje, prostora za svirke, da postanu izdavacka kuca ili da rade distribuciju, da organizuju bendovima turneje, da im pomazu kod promocije u medijima...a ovako samo prave show od nekoliko dana koji je lafo nekomercijalan jer se nisu ulaznice naplacivale. Mislim meni nije logicno da jedna komercijalna firma radi nesto nekomercijalno. Pogotovo mi cijela prica smrdi ako uzmemo u obzir da ista firma organizuje kampanju SNSD-a, pa nije ni cudo sto imaju pola miliona KM da ih potrose na festival. Sada mi svi koji placamo porez trebamo da im nadoknadimo minus od prosle godine. Uostalom i u bijelom svijetu se organizuju demofestivali ali ne vjerujem da ijedan potrosi ovoliko novca. A bilo bi zanimljivo doci do podataka kako zavrse bendovi koji pobjede na demofestivalima. Preporucujem organizatorima demofesta da naprave neki show poput Idols-a, sta god bude s pobjednicima, organizator ipak zaradi i ne zavisi od vlade. A i ako im vlada ne dadne lovu, pa neka pokazu malo entuzijazma i da im je stalo do bendova, a ne do love i neka nadju drugi nacin da organizuju demofest. Recimo, neka to bude projekat njihove drustvene odgovornosti kao jedne komercijalne firme.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 17:13 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Feb 2009, 10:35
tralala je napisao:
e dragi narode zabrinuli smo se svi oko ovog demofest-a kojeg organizuje jedna komercijalna firma koja se ocigledno malo preracunala. Prvo da kazem da cijenim nivo organizacije koji je pokazan na proslogodisnjem demofestu ali kada bih ja imala pola miliona KM sigurno bih mogla napraviti i bolji festival (npr. kao goste bih dovela neke svjetske bendove koji nisu gostovali u BL za razliku od onih koje je demofest doveo koji su vec x puta svirali u BL), a umjesto tretiranja demo bendova poput zvijezda sa crvenih tepiha i trosenja para na njihove luksuzne smjestaje i glamuroznu kampanju, bih recimo dala mnogo vise nagrada bendovima npr. vise opreme, edukacije kako funkcionise muzicka industrija, napravila bih im pristojne vjezbaonice, pa boze moj neka se bore...Ne vjerujem da su svi uspjesni bendovi to postali zato sto su pobijedili na nekom demofestu i zato sto je neko stajao iza njih da ih gura...Naravno da je lakse uspjeti ako te neko stalno gura i pomaze ali bi po mom misljenju bilo bolje pogurati bendove koji su vec ozbiljno dokazali da to zele biti, sami se izborili za prve snimke, skrpili opremu, npr. Sopot pouzdano znam da su ti ljudi opredjeljeni da uspiju u muzickom svijetu, pa bolje je njih podrzati nego neki bend za koji postoji mogucnost da ce se raspasti npr. cim pjevacica nadje momka. Mislim da bi organizatori demofesta sa svojim novcima, znanjem i sposobnostima vise i iskrenije pomogli bendovima da rade na obezbjedjenju prostora za vjezbanje, prostora za svirke, da postanu izdavacka kuca ili da rade distribuciju, da organizuju bendovima turneje, da im pomazu kod promocije u medijima...a ovako samo prave show od nekoliko dana koji je lafo nekomercijalan jer se nisu ulaznice naplacivale. Mislim meni nije logicno da jedna komercijalna firma radi nesto nekomercijalno. Pogotovo mi cijela prica smrdi ako uzmemo u obzir da ista firma organizuje kampanju SNSD-a, pa nije ni cudo sto imaju pola miliona KM da ih potrose na festival. Sada mi svi koji placamo porez trebamo da im nadoknadimo minus od prosle godine. Uostalom i u bijelom svijetu se organizuju demofestivali ali ne vjerujem da ijedan potrosi ovoliko novca. A bilo bi zanimljivo doci do podataka kako zavrse bendovi koji pobjede na demofestivalima. Preporucujem organizatorima demofesta da naprave neki show poput Idols-a, sta god bude s pobjednicima, organizator ipak zaradi i ne zavisi od vlade. A i ako im vlada ne dadne lovu, pa neka pokazu malo entuzijazma i da im je stalo do bendova, a ne do love i neka nadju drugi nacin da organizuju demofest. Recimo, neka to bude projekat njihove drustvene odgovornosti kao jedne komercijalne firme.

lutko lijepa,
pa ti baš nisi informisana, a vidim trudiš se da tako zvučiš. Prvo Demofest nije pola miliona u minusu. Drugo, nema ti logike priča o društvenoj odgovornosti, jer oni su i pristali da daju svoje pare i cijeli svoj rad i medijske veze koje nisu u troškovniku Demofesta. A ako druge pozivaš na entuzijazam, pa možeš i sama nešto učiniti za ovaj grad, pa mu pokloniti neki svoj angažman. Kad to uradiš onda slobodno kritikuj druge. Ono što su uradili za prvoplasirani bend je u rangu naučne fantastike, tako da ne znam šta može biti veća nagrada, produciran album, snimljeni spotovi, potpisani ugovori u cijeloj jugi za izdavanje albuma i sve to prati velika medijska kampanja koju su opet uspjeli dogovoriti za dž i ni to nisu stavili u troškovnik. Meni se baš čini da im je stalo. i ne traže oni pare da pokriju minus nego podršku za ovu godinu. I meni je žao

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 17:14 
Voajer
Voajer

ako je tacno da ce Bleff dobiti opet milion pitam se samo jel nas Dodik stvarno toliki filmofil ili mu smeta sto sarajevo ima filmski festival koji je najjaci u regionu pa zeli da se takmici s federacijom. Izgleda da u rs ne moze nista originalno da se desava sto ce postati njen brend u kulturi vec moramo vidjeti sta ima u sarajevu pa da onda i mi radimo. Doduse u sarajevu nemaju ovliko ultimate fight borbi koje vlada svaki put podrzi ukljucujuci i jelenu karleusu ultimate cajku koja nastupa u ringu!

Ovaj grad je stvarno BLJAK!

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 17:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ja predlazem da se udruzite samnom i da umijesto 3KW kupimo agregat od 6kw ,tako cemo moci da pravimo gdje i shta god ocemo...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 17:18 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Feb 2009, 10:35
mf_police je napisao:
ja predlazem da se udruzite samnom i da umijesto 3KW kupimo agregat od 6kw ,tako cemo moci da pravimo gdje i shta god ocemo...

podrzavam

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 17:27 
Početnik
Početnik

tralala je napisao:
ako je tacno da ce Bleff dobiti opet milion pitam se samo jel nas Dodik stvarno toliki filmofil ili mu smeta sto sarajevo ima filmski festival koji je najjaci u regionu pa zeli da se takmici s federacijom. Izgleda da u rs ne moze nista originalno da se desava sto ce postati njen brend u kulturi vec moramo vidjeti sta ima u sarajevu pa da onda i mi radimo. Doduse u sarajevu nemaju ovliko ultimate fight borbi koje vlada svaki put podrzi ukljucujuci i jelenu karleusu ultimate cajku koja nastupa u ringu!

Ovaj grad je stvarno BLJAK!

e sad mudro zborish. Josh shto je najgore, Noc sampiona je nominovana za sportski dogadjaj 2008. a Demofest nije bio dovoljno kulturan da bi ga VLada podrzala. Smijeshno. Potpuno smijeshno. Uostalom, ja znam da AQuarius na sve moguce nachine podrzhava mlade i kulturu u ovom gradu kad god se tim ljudima ukazhe prilika za to. SToga, trebamo im dati podrshku.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 17:41 
Voajer
Voajer

bomba je napisao:

lutko lijepa,
pa ti baš nisi informisana, a vidim trudiš se da tako zvučiš. Prvo Demofest nije pola miliona u minusu. Drugo, nema ti logike priča o društvenoj odgovornosti, jer oni su i pristali da daju svoje pare i cijeli svoj rad i medijske veze koje nisu u troškovniku Demofesta. A ako druge pozivaš na entuzijazam, pa možeš i sama nešto učiniti za ovaj grad, pa mu pokloniti neki svoj angažman. Kad to uradiš onda slobodno kritikuj druge. Ono što su uradili za prvoplasirani bend je u rangu naučne fantastike, tako da ne znam šta može biti veća nagrada, produciran album, snimljeni spotovi, potpisani ugovori u cijeloj jugi za izdavanje albuma i sve to prati velika medijska kampanja koju su opet uspjeli dogovoriti za dž i ni to nisu stavili u troškovnik. Meni se baš čini da im je stalo. i ne traže oni pare da pokriju minus nego podršku za ovu godinu. I meni je žao

hvala na komplimentu,
da direktorica aquariusa nije javno na TV-u rekla da jos nisu pokrili troskove iz prosle godine zaista bih se mogla smatrati neinformisanom. To drugim rijecima znaci da su u minusu, a ja nisam navela koliko jer tu informaciju nemam. Od drugog razreda srednje skole volontiram u razlicitim omladinskim organizacijama koje rade u BL, festivalima u BL i smatram da sam veoma drustveno angazovana. Uostalom, draga bombo, ocigledno dobro informisani predstavniku demofest-a ne znam zasto bismo mi komunikaciju na ovom forumu svodili na neko licno prepucavanje kada to nije tema. Svaka cast za sve sto su uradili za bend iz Travnika koji sada uziva u slavlju, veselju, medijskoj paznji i ostalim iznenadnim povlasticama. Slusala sam ih na demofest-u i kao predgrupu u Boriku i iskreno receno trebaju jos pure pojesti da bi od njih nesto ozbiljno bilo samo u bivsoj Jugi, a takvih bendova u svijetu ima hrpa. A vjerujem da ce demofest jos da ih gura jer vrijedi dokazati da je nagrada otisla u prave ruke.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 17:48 
Voajer
Voajer

mf_police je napisao:

ubija prijedlog, ja se ne razumijem u agregate i ostalo sta treba ali mogu da smotam pitu i skuham kafu za sve ucesnike :wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 17:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

to sve zavisi kolko ti taj resho za kuvanje kave i pechenje pite vuce struje 8) ,al nije problem da to uradis uopshte...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 18:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
Ako je istina za DemoFest, onda potpisujem gore već spomenuto opštenje s majkom. To je definitivno bio najbolji/najveći događaj u BL prošle godine i vežu me jako lijepe uspomene za nj. Ako je riješenje kupovina nekog seta karata po normalnoj cijeni, ja sam za.

Naravno, trogloditi iz vlade bi trebali da to dodatno podrže, kao i grad.

Festival cijelovečernjeg filma - DA. BLIFF sa Irenom Taskovski - NE. Kad kažem "DA" za festival uopšte, naravno, mislim sa mnogo manjim budžetom, iako je film sfera mog interesovanja.
Prednost treba dati nečemu što imamo/ćemo eventualno imati u skorijoj budućnosti. Muzika je daleko jednostavniji pristup afirmacije i brendiranja ovog grada/podneblja. Takođe potpisujem da treba prestati popločavati travnjake mog grada majku im jebem!!! aaaaargh!!! a pare dati za npr. Dom mladih (ONO nije Dom mladih!)
Film, na drugoj strani, neće zaživjeti prije nego se počnu davati pare isključivo za produkciju DOMAĆIH autora. Tek tada treba razmišljati o većim festivalima, jer moraš imati i šta da pokažeš ljudima koje dovodiš sa raznih strana. Osim toga imamo sada festivala kratkog/studentskog/animiranog koji uspijevaju bez nekih značajnih finansija.
<btw>
Da, BLIFF je dobio lovu. Ne znam koliko, sumnjam da ćemo ikad znati prave cifre.
</btw>

<offtopic>
Kad smo kod naeše divne uprave... A đe onaj metro??? :lol: :lol: :lol:
</offtopic>

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 18:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Ipanema_ je napisao:
Ovi sto registruju naloge samo da kucaju na ovoj temi su bas simpaticni. Slavko, boris se sa vjetrenjacama :lol:

Kao da je bitno sta je motiv registracije? Vjetrenjache su ok. I od njih ima itekakve koristi.

Naravno da je bitno, kad je jasno da je u pitanju neko iz organizacije festivala. Nema potrebe da se to uopste pokusava poricati. Ne vidim razlog zasto se organizacija festivala na forumu ne bi otvoreno predstavila, posto licemjerno kukanje pod nickom musikoholištagod jednostavno ne prolazi. Ovdje je dovoljnom broju ljudi demofest drag i takve akcije nisu potrebne.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Fakat je tako providno da je organizator nahuskao par ljudi (ili je to sve jedan) da se registruju ovdje i dizu propagandu :roll:
Nije valjda da mislite da ce vam forumasi naci sponzora :lol:
Sta je sa Nektarom od prosle godine?

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 20:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
tralala je napisao:
Naravno da je lakse uspjeti ako te neko stalno gura i pomaze ali bi po mom misljenju bilo bolje pogurati bendove koji su vec ozbiljno dokazali da to zele biti, sami se izborili za prve snimke, skrpili opremu, npr. Sopot pouzdano znam da su ti ljudi opredjeljeni da uspiju u muzickom svijetu, pa bolje je njih podrzati nego neki bend za koji postoji mogucnost da ce se raspasti npr. cim pjevacica nadje momka.

Treba podržavati i gurati i jedne i druge. Dovoljno je teško uspjeti ionako, pogotovo iz teže startne pozicije.
Da li će se bend raspasti ili ne, to je teško znati, ali u svakom slučaju mislim da nijedan bend ne treba da čeka nikakav Demofest, već da sam svojim snagama zapne. Pažnja drugih dođe i prođe, uvijek ćeš poslije ostati da se boriš sam za sebe.

tralala je napisao:
Mislim da bi organizatori demofesta sa svojim novcima, znanjem i sposobnostima vise i iskrenije pomogli bendovima da rade na obezbjedjenju prostora za vjezbanje, prostora za svirke, da postanu izdavacka kuca ili da rade distribuciju, da organizuju bendovima turneje, da im pomazu kod promocije u medijima...a ovako samo prave show od nekoliko dana koji je lafo nekomercijalan jer se nisu ulaznice naplacivale. Mislim meni nije logicno da jedna komercijalna firma radi nesto nekomercijalno.

Ne vjerujem da je to bilo nekomercijalno. Kao što si i sama rekla, zašto bi jedna komercijalna firma radila nešto od čega ne može da "živi", a puno košta. Recimo, Aquarius, svaka im čast za sve, nije imao namjeru da pomogne ijednom bendu sa Demofesta (osim pobjedniku i dobitniku treće nagrade) kasnije u bilo kojem smislu. Sjećam se da je momak iz PS-a pitao na jednoj pres-konferenciji da li će agencija pomoći bendovima oko neke dalje promocije ili snimanja spota ili tome slično. Ne. Pa naravno, zašto bi. Nema koristi, a možda ni kapaciteta.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2009, 09:41 
Početnik
Početnik

Ipanema_ je napisao:
Ipanema_ je napisao:

Naravno da je bitno, kad je jasno da je u pitanju neko iz organizacije festivala. Nema potrebe da se to uopste pokusava poricati. Ne vidim razlog zasto se organizacija festivala na forumu ne bi otvoreno predstavila, posto licemjerno kukanje pod nickom musikoholištagod jednostavno ne prolazi. Ovdje je dovoljnom broju ljudi demofest drag i takve akcije nisu potrebne.

Je li ti znaš napisati pozitivan post? Svi ste vi krenuli od nula postova. I ja imam pravo na to. Nisam licemjerna. I imam pravo na svoje mišljenje.Cijenjeni forumaši, oprostite što nisam kupila par hiljada postova pa se onda ulogovala. SLijedeći put mi se to neće dogoditi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]