banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 16:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2006, 20:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Dobro, razumijem ja kad se gledaju utakmice SCG, Njemacke, Argentine, Brazila...i tako tih "atraktivnih" zemalja...ali zasto se pobogu svaka utakmica mora pogledati? Ma kad saberes i oduzmes - Nitro je u pravu 1/1.. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2006, 20:43 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Lovac je napisao:
Dak je napisao:
Kod mene u firmi kupili satelitsku samo zbog prvenstva, čak organizuju unutar firme i kladjenja, 1. jula 'moram' da igram fudbal sa kolegama, u WC-u okačili šal favoritskog tima, štokove razvalili da bi sproveli kabal sa terase u TV-prostoriju...

I doktore, šta kažete... Jesam li ja normalan?

Uf... "moras da igras"...
Sta vi mislite kolega nitro.

Joj znao sam da je na fudbalsko-nervnoj bazi..... :lol: Nemojte doktore samo kod Nitroa da me saljete molim vas, prosli put mi dao tekucinu za ispiranje crijeva da se lijecim od prehlade :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2006, 20:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
auto_web je napisao:
Evo ni ja ne pratim sport, niti me uopste zanima pozicija da u kojoj ja sizim ispred TV-a, dok oni na terenu zgrcu milione...

Ma zbog koga/cega da sizim?

Eto...i nisi derpe..jel tako?! :) Naravno da je tako...

Inace da nije tako... zene bi bile najvece depercine svijeta. :D 0X :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2006, 22:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2002, 01:00
Leona zasto mi srusi snove o lizalu...? :(
Nema veze,za mastanje posluzice i to za duvanje baloncica :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2006, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Nemojte doktore samo kod Nitroa da me saljete molim vas, prosli put mi dao tekucinu za ispiranje crijeva da se lijecim od prehlade

Al' zato nisi imao problema sa probavom, jel' tako? :lol: :lol: :lol:

Citiraj:
Kod mene u firmi kupili satelitsku samo zbog prvenstva, čak organizuju unutar firme i kladjenja, 1. jula 'moram' da igram fudbal sa kolegama, u WC-u okačili šal favoritskog tima, štokove razvalili da bi sproveli kabal sa terase u TV-prostoriju...

Ovako, na molbu kolege Lovca dajem strucno misljenje...

Okrenite sateitsku na Hotbird da uhvatite njemacke kanale RTL, ARD i ZDF. Oni imaju pravo prenosa svih utakmica, a radi sigurnosti sakupite nesto love pa platite jednosmjesecnu pretplatu na neki fudbalski kanal. TPS Foot ili Premier... Kladi se na pobjedu nasih protiv Holandije, a za dalje ne znam, jos je rano za prognoze. Ako neko favorizuje tim koji ti ne gotivis i sal tog tima visi u klonji, onda prilikom male nuzde malo promasi solju i zapisaj taj sal. Ukoliko se vlasnik sala bude bunio, slomi mu nogu, taman nece moci da igra 1.jula. 1. jula obavezno igraj, i slomi nogu bar jednom kolegi, a jos dvojici gledaj da napravis bar kontuzije mozga i naravno gledaj da svima ispsujes sve po spisku...
Razvaljeni stok iscjepajte u sitne komade i iskoristite da zapalite vatru koja mora da gori do neba svaki put kad nasi budi igrali. U slucaju pobjede nase reprezentacije u tu vatru ubacite petarde, barut i i ostala zapaljiva sredstva, a u slucaju poraza u nju pobacajte sve sto ima veze sa protivnikom od kojeg smo porazeni, Nakon toga uz ritualni ples oko vatre bacite prokletstvo na narednog protivnika nase reprezentacije...

Sad dr Nitro ide da baci sve Philipsove stvari iz kuce (posto je to holandska firma)...

Savjete djelim samo do pocetka prvenstva, nakon toga nemojte da me zovete, posto cu biti zadubljen u analize protivnika i igre reprezentacija na mundijalu. Posebno me zanimaju reprezentacije Togoa i Iran i njima cu posebno da se pozabavim...

:lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2006, 16:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
Helena je napisao:
Dobro, razumijem ja kad se gledaju utakmice SCG, Njemacke, Argentine, Brazila...i tako tih "atraktivnih" zemalja...ali zasto se pobogu svaka utakmica mora pogledati? Ma kad saberes i oduzmes - Nitro je u pravu 1/1.. :-?

10x је занимљивија утакмица (лупам сад) Гана-Чешка, него Бразил-Јапан.
Бар мени.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2006, 13:53 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Nitro je napisao:
Okrenite sateitsku na Hotbird da uhvatite njemacke kanale RTL, ARD i ZDF. Oni imaju pravo prenosa svih utakmica, a radi sigurnosti sakupite nesto love pa platite jednosmjesecnu pretplatu na neki fudbalski kanal. TPS Foot ili Premier... Kladi se na pobjedu nasih protiv Holandije, a za dalje ne znam, jos je rano za prognoze. Ako neko favorizuje tim koji ti ne gotivis i sal tog tima visi u klonji, onda prilikom male nuzde malo promasi solju i zapisaj taj sal. Ukoliko se vlasnik sala bude bunio, slomi mu nogu, taman nece moci da igra 1.jula. 1. jula obavezno igraj, i slomi nogu bar jednom kolegi, a jos dvojici gledaj da napravis bar kontuzije mozga i naravno gledaj da svima ispsujes sve po spisku...
Razvaljeni stok iscjepajte u sitne komade i iskoristite da zapalite vatru koja mora da gori do neba svaki put kad nasi budi igrali. U slucaju pobjede nase reprezentacije u tu vatru ubacite petarde, barut i i ostala zapaljiva sredstva, a u slucaju poraza u nju pobacajte sve sto ima veze sa protivnikom od kojeg smo porazeni, Nakon toga uz ritualni ples oko vatre bacite prokletstvo na narednog protivnika nase reprezentacije...

Hvala doktore, nisam ni sumnjao da sam mentalno zdrava i integrisana ličnost, ali iako živimo u 3. milenijumu, danas je teško naći doktora koji na prvi pogled prepoznaje takve ličnosti.

Iskreno Vaš,

Napoleon Bonaparte

;-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2006, 14:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Dak je napisao:
Hvala doktore, nisam ni sumnjao da sam mentalno zdrava i integrisana ličnost, ali iako živimo u 3. milenijumu, danas je teško naći doktora koji na prvi pogled prepoznaje takve ličnosti.

Iskreno Vaš,

Napoleon Bonaparte

Nema na cemu... Dr Mengele na usluzi... :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2006, 17:07 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2006, 17:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2005, 10:00
hahahahhahahhahh..... :lol: :lol: :lol: :lol: ......`bes fudbal....kako ces to reci....pa nema nista bolje nego kad je fudbalica,ne da ti se gledati kuci nego odes u neku kafanu.Ako si opusteno zensko(kao ja 8) ) koje je doslo na gledanje fudbala,a tamo zeneve tip top sredjene u pokusaju da odvrate paznju od 22 covjeka i jedne lopte,nema nista bolje nego snimanje tih cura kako se ponasaju...na sve su spremne :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2006, 11:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Os da ti i ja gledamo tekme?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2006, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2005, 10:00
to nam nikada nije bio problem....samo ti ozdravi i lagano ..... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2006, 11:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
moja zena fudbal ne-vo-li,
moja zena fudbal ne-vo-li ta nanananna :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2006, 12:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Ljudi ja nisam nikakav fudbal fan,naprotiv cak mrzim fudbal i nikad ga negledam.Ali za svetsko prvenstvo je druga prica.Ostale utaknice me ne zanimaju samo tekme SCG i to je to.Ove ima veze s patriotizmom a ne s ljubavi prema fudbalu.
I ko mi se nasere pred TV za vreme tekmi SCG kod mene ima da leti iz kuce.
Smatram da za ovoliku dozu fudbala sve i jedna devojka ili zena mora imati strpljenja i smatram da je ovako nesto najrealnije za ovaj period,sve ostalo bi bilo preterivanje.
Toliko od mene,nadam se da sam pomogao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2006, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
UOČI početka za mnoge muškarce najvažnijeg događaja godine, Svjetskog nogometnog prvenstva, e-mailovima je počeo kružiti duhovit popis pravila kojih bi se, barem u idealnom svemiru, sve žene trebale pridržavati za vrijeme trajanja SP-a.

Prijevod pravila za žene donosimo u cijelosti.

Popis pravila

Od 9. lipnja do 9. srpnja trebala bi čitati sportski dio novina kako bi bila svjesna svega što se događa u vezi Svjetskog prvenstva, te kako bi se mogla uključivati u razgovore. Ukoliko to ne učiniš, gledat ću te poprijeko ili ću te ignorirati u potpunosti. Ne žali se zbog manjka pažnje koju ti poklanjam.

Za vrijeme trajanja SP-a, televizor je moj, cijelo vrijeme, bez ikakvih iznimki. Ukoliko samo pogledaš daljinski upravljač ostat ćeš bez njega (mislim na tvoje oko).

Ako baš moraš proći ispred televizora za vrijeme utakmice, ne smeta me dok to činiš puzeći po podu tako da me ne ometaš. Ako odlučiš stati gola ispred TV-a, svakako se obuci čim se makneš jer ako se prehladiš, neću te imati vremena voziti liječniku ili paziti na tebe za vrijeme trajanja SP-a.

Za vrijeme prijenosa utakmica bit ću gluh, slijep i nijem, osim ukoliko mi zatreba novo piće ili nešto za pojesti. Nisi pri sebi ako očekuješ da ću te slušati, otvarati vrata, javljati se na telefon, podići bebu koja je upravo pala s drugog kata.. to se neće dogoditi.

Bila bi dobro da u frižideru stalno bude najmanje 12 pivi, kao i dovoljno grickalica. Također, molim te da ne slažeš grimase kad prijatelji dođu kod mene pogledati utakmicu. Zauzvrat, dozvolit ću ti korištenje TV-a u vremenu od ponoći do 6 ujutro, osim u slučaju da u tom vremenu bude reprizira kakve dobre utakmice koju sam propustio tokom dana.

Molim te, iskreno te molim da, ako me vidiš uzrujanog jer momčad za koju navijam gubi, NEMOJ reći "smiri se, to je samo igra" ili "ne brini, pobijedit će sljedeći put". Budeš li govorila takve stvari, uzrujat ću se još više i manje ću te voljeti. Ne zaboravi, nikad nećeš znati više od mene o nogometu i tvoje tzv. "riječi ohrabrenja" mogu voditi samo prekidu ili razvodu.

Slobodno smiješ sjesti pokraj mene i gledati jednu utakmicu sa mnom, smiješ razgovarati sa mnom za vrijeme poluvremena ali samo dok traju reklame i ako sam dobre volje zbog rezultata na poluvremenu. Uoči da spominjem "jednu" utakmicu, dakle ne koristi Svjetsko prvenstvo kao ljigavi izgovor za zajedničko provođenje vremena.

Ponovljene snimke golova su vrlo važne. Ne zanima me jesam li ih već vidio ili ne, želim ih vidjeti opet. Puno puta.

Reci svojim prijateljicama da ne rađaju, odnosno da ne organiziraju bilo kakav dječji tulum na kojem bi se ja trebao ukazati jer: neću ići, neću ići, neću ići. No, ako nas moj prijatelj pozove da u nedjelju gledamo utakmicu kod njega, bit ću tamo iste sekunde.

TV emisije koje noću prikazuju najbolje detalje prethodnog dana na SP-u su jednako važne kao i same utakmice. Nemoj da ti padne napamet reći "ali ovo si već vidio, zašto ne promijeniš program da gledamo nešto zajedno", jer će odgovor biti "Sjeti se pravila #2 ovog popisa".

I za kraj, suzdrži se od izjava tipa "Hvala bogu da je SP svake četiri godine". Imun sam na te riječi, jer nakon SP-a slijedi Liga prvaka, Premier liga, Serie A, La Primera..

http://www.index.hr

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2006, 06:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
"Tijekom svakog Svjetskog nogometnog prvenstva dolazi do porasta različitih zdravstvenih problema povezanih s gledanjem utakmica. Istraživanje provedeno u Nizozemskoj također je ukazalo da posebno dramatične utakmice donose priličan porast broja slučajeva zatajenja srca, depresije, samoozljeđivanja, kućnog nasilja, pa čak i samoubojstava. Za vrijeme utakmice Engleska - Argentina 1998. godine kada je Engleska izgubila na jedanaesterce, broj srčanih udara u toj zemlji porastao je za 25 posto. U vrijeme svjetskog prvenstva dolazi i do velikog porasta konzumacije alkohola, cigareta i nezdrave hrane u mnogim zemljama i ono predstavlja ozbiljni rizik za zdravlje mnogih osoba. British Medical Journal čak preporuča da FIFA zbog 'interesa općeg zdravlja' ukine propis prema kojem se neriješene utakmice nakon produžetaka moraju odlučivati izvođenjem jedanaesteraca."
(vise http://www.monitor.hr)

Vrh

Tema posta: Goooooooooooooo!!
PostPoslato: 24 Maj 2006, 12:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Mar 2005, 16:30
Volim fudbal, otac i deda me valjda naucili, 'trenirali' me od malena da gledam... Prema tome i Vesna sedi sa smrdljivim carapama, gricka keks i smoki i ne propusta utakmice :P
Sa mnom nemate problema, i ja se derem uz amaterske opaske...

Pozdrav,

Vesna.. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2006, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
ratkop je napisao:
Ljudi ja nisam nikakav fudbal fan,naprotiv cak mrzim fudbal i nikad ga negledam.Ali za svetsko prvenstvo je druga prica.Ostale utaknice me ne zanimaju samo tekme SCG i to je to.Ove ima veze s patriotizmom a ne s ljubavi prema fudbalu.
I ko mi se nasere pred TV za vreme tekmi SCG kod mene ima da leti iz kuce.
Smatram da za ovoliku dozu fudbala sve i jedna devojka ili zena mora imati strpljenja i smatram da je ovako nesto najrealnije za ovaj period,sve ostalo bi bilo preterivanje.
Toliko od mene,nadam se da sam pomogao.

e to ti je ko ono mrzim narodnjake al kad chujem tomu il harisa. oni su drugo. ma daj ... il gledash il ne gledash.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2006, 22:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Znash, ja mrzim narodnjake, ali kad cujem Tomu, il' Harisa... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2006, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Pero_Bombas je napisao:
Znash, ja mrzim narodnjake, ali kad cujem Tomu, il' Harisa... :lol:

Hehehe... :lol:
Ja gledam neke utakmice na svj. i evr. prvenstvu, al, brate, ne mogu sve....
Gore mi je bilo pretproshle godine kad mi iskljuchishe kablovsku, pa nisam mogla gledati olimpijadu.... :mad:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]