catmandoo je napisao:
Hertzog je napisao:
malka je napisao:
puta u auspuh
Najjaci fazon
Mi smo lika namazali u naselju Sunca i on je tako umazan isao do parka Mladen Stojanovic gde smo igrali fudbal, tek mu tamo rekli pa se on oprao na onim cesmama

СВИ ИЗ НАСЕЉА СУНЦА НЕКА СЕ НАПУШЕ РАЦАКУТо сам био ја и стварно сте стока!!!!!
Znaci, placem od smijeha ....
Da i ja dodam nesto: luk i strijele. Ali nama to nije bilo dovoljno, nego smo se mucili pa klijestima otkidali glave eksera pa ostatak stavljali na vrh ... i onda mi je zasmetalo sto je ljeskova motka suplja iznutra, te taj ekser nestane u njoj poslije nekoliko "ispaljivanja" u drvo ispred babine kuce ili sta vec. Onda smo skontali da izrezbarimo ulegnuce za ekser sa sve glavom i zavezemo bakarnom zicom (meksa) ...
a) te strijele su bas "putovale", a zabijale se do dva centimetra u stablo sa desetak metara ... cudo je da niko nije pustio krv
b) pocupao sam sve elektro instalacije iz djedove kuce koju je "protresao" zemljotres zbog strijela
Takodje, ljeti kupanje u rijeci i hvatanje klenova rukama pa onda dok se suncas, ubijanje zmija vazdusnom puskom

Jos smo igrali penala u metke ... kao po tri suta, pa ko je bolji, dobija metak od izgubljenog. Lova je bila beznacajna, meci su bili nasa valuta i to svjetleci i metak za pistolj = 2 obicna, dum-dum = 3 a ko je imao onaj veliki za M84, daj je bio car.
A onda svadja oko toga ko ce biti koja nindza kornjaca ili kasnije mocni rendzer ...
Jedno ljeto smo izmislili "trke stolica". Svako od nas uzme po kafansku stolicu pa se trkamo tako da je vucemo iza ledja za noge, a druge dvije se vuku po zemlji ... i onda se skrsim i poderem citavu ruku, pa su nam starci konfiskovali "inventar"

Prejako je bilo kad neko dodje da igra klikera sa kuglicama iz lezaja pa polupa sve ostale
I dogadjaj koji je definitivno otvarao sezonu ludih igara u mom mjestu je bilo paljenje trave uz prugu ... Cim se pojavi malo sunca i postane toplo, dogovorimo se pa sa sibicama i upaljacima na igraliste ... zapalimo stotinjak metara trave i siprazja oko pruge i onda trcimo unaokolo i nabacujemo smece i sirove grane / travu da dimi sto vise, a nekoliko roditelja se samo pojavi da pazi da se vatra ne prosiri ... znaju oni da je dzaba pricati ... mi samo kazemo "necemo teto / ciko", a za pet minuta sve gori ...
A pokazivanje Marti Misterije i Dilan Doga "strasljivacima" pa kasnije zatvaranje istih u podrum zgrade sa prijetnjom "sad ce doci mrtvacka glava iz romana" po tebe i onda slusanje zapomoganja istog iz podruma ... za sve ostalo, tu je master card
Igre koje smo smisljali u osnovnoj drugi put ...