krol2 je napisao:
Naravno da nisam ni mislio na sve ali jesam na ogromnu vecinu.
Problem i jeste u tome sto mi nista ne ocekujemo od vas a vi mislite da ocekujemo.
Ustvari ocekujemo da se ponasate normalno....bez isticanja na silu i skretanja paznje po svaku cijenu.
Napisao sam to polazeci od svojih najblizih ali njemu bar mogu reci :"Primiri se majmune ako te pljusnem....."

Razumijem te ja, cak se i ja tako nekad osjecam kad dodjem dole, vise se druzim sa domacim ljudima nego sa ljudima iz dijaspore, i ako sam i ja iz dijaspore.
Tesko je vidjeti normalne ljude u Julu mjesecu kad hiljada i hiljada ljudi navale dole preko granice.
A ja cu ti reci iz mog iskustva, ja koji sam iz manjeg grada blizu banja luke, kako god se neko ponasao, uvjek ce dobiti taj pecat, vidi seljaka, kurci se ono ovo. Dovoljno je proci sa autom kroz grad.
Kad sam dolazio autobusom ljudi su pricali vidi zivi u inostranstvu a stedi na gorivu, kad dolazim autom, eto ga vidi kako se kurci, a niko ne spominje 5 godina na faksu sto sam potrosio. Nego to je sve drzava dala
Nekad nas pljuju i kazu kako cistimo toalete 12 sati svaki dan, a nekad pare nam padaju sa neba. I sta sad reci na to?
Problem je tu sto vecina vas gledate nas kao neki drugi ljudi, a tako isto vecina nas gleda na vas kao neki tudji, i tu je problem. A ustvari isti smo.