banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 11:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: NOVI FORUM
PostPoslato: 03 Feb 2008, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Meni se desava da mi pokazuje da nisam procitao odredjene teme a ustvari jesam, cak sta vise teme su stare 2 dana i davno procitane ?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 14:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
pročitaj ih ponovo :D

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 17:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
ma da najbolje da ih citam/o po milion puta. :roll:

krajnje je vrijeme da se i to popravi....

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 18:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Na glavnoj stranici foruma kliknite na "Obeleži pročitane forume" gore desno iznad kolone "Poslednji post" i to bi trebalo da riješi stvar.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Onaj prvi skin, plavi, na kojem su i avatari bili zarotirani na desnu stranu mi se nije svidjao. :D
Ovaj sad default skin mi je puno bolji i zbog boje i zbog avatara na lijevoj strani na sta sam navikla, jer je na svim forumima na kojim pisem tako.

Ono sto mi se ne svidja je sto mi je nestao avatar koji je godinama bio isti, a mislim da ga nemam na kompu. :(

To sto se nickovi ne mogu mijenjati takodje mi se svidja...ne mogu ni avako pohvatati ko je ko, a kamoli kad je promjena nicka omogucena kao standardna postavka...ja sam ipak zena u godinama, ko ce to sve pohvatati... :lol:

Na ovom skinu nisam mogla ni naci gdje je postavljanje avatara, pa sam prebacila na onaj drugi, samo da postelim avatar i opet vratila na ovaj. :lol:

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 21:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Tommy Vercetti je napisao:
Ajd sto sam izgubio 500 postova, jebes ih. Neg izgubih avatar, a nemam ga na kompu, a bio je sminka :cry:

Isti slucaj kod mene. :(

BlackHand je napisao:
Kao što ste do sada sami mogli primetiti, obrisan je jedan deo tema, ali ništa što bi narušili prirodno blagostanje foruma.. sem nekoliko razjarenih korisnika, ali ako baš nekog hoćete da linčujete..neka to bude SmileY ili zerocool :)

:lol: :lol: :lol:

vim je napisao:
Ima puno prednosti novi forum i jedan veliki najveci nedostatak. A to je da se vise ne moze mijenjati nick kao na starom forumu.

To je po meni jos jedna prednost. :D

Vader je napisao:
Zašto je to tako veliki nedostatak? Ako neko baš želi da promjeni nick neka izrazi tu želju pa ćemo vidjeti šta se može uraditi :), nije neki problem, ali nickovi po meni nisu nešto što bi se trebalo mijenjati svaki čas kao avatari i potpisi.

Podrzavam. :thumbup:

vim je napisao:
Flavoure-Flave je napisao:
guess who je napisao:
Jel namjerno ostavljeno da se linkovi otvaraju u istom prozoru ili slucajno? Posto je ranije bilo drugacije

Ovo i mene interesuje.
Ima li ko kakav odgovor!?

Moze li se kako podesiti da se otvaraju u novom prozoru linkovi?

Nisam jos naisla na link, ali moram primjetiti da i ja volim kliknuti na link i da se on otvori u novom prozoru, pa kad zavrsim to sto citam odem da vidim sta je na linku...

Tek sad vidim da ispod avatara pise i datum uclanjenja - za dva dana je tacno 6 godina kako visim na ovom forumu. :toothy7:

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 21:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 15:21
ventilator je napisao:

vim je napisao:
Ima puno prednosti novi forum i jedan veliki najveci nedostatak. A to je da se vise ne moze mijenjati nick kao na starom forumu.

To je po meni jos jedna prednost. :D

Nikakav problem promijeniti nick na phpbb3...samo dobra volja site admin-a :)

Знај, и свила и гвожђе исто могу да стежу....

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 16:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Meni stalno svetle teme da su stavljeni novi postovi i kada udjem i procitam, ono i dalje svetli, cak i kada ja napisem nesto ono svetli kao da nisam procitao temu i ne moze da se iskljuci dok ne kliknem mark forum as read. Onda ne znam sta sam procitao a sta nisam :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
I kod mene isto...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
jos uvek...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 21:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kopao sam po phpBB3 forumu, stvar sa gomilanjem "narandžastih" podforuma i tema i prenošenja njihovog "nepročitanog" statusa u naredni dan, a što phpBB2 nije radio, je novi "feature" napravljen u phpBB3. Svi nepročitani postovi, teme, podforumi će stalno biti obilježeni kao nepročitani, bez obzira što ste se odlogovali i nekad kasnije opet ulogovali. Navodno je to napravljeno zato da neko ko nema u jednom trenutku dovoljno vremena da pročita sve nove postove (posebno se odnosi na velike forume i za moderatore) ne bi izgubio status "nepročitano" do sledećeg dolaska na forum. Znači ako neko na forum dođe samo na 5 minuta i nakon toga mora raditi nešto drugo da ne bi kasnije kad dođe svi prethodno nepregledani podforumi, teme, postovi u međuvremenu izgubili status "nepročitano", što bi posebno otežalo moderatorima da ih pregledaju, posebno na većim forumima. Ovo se odnosi na sve učesnike foruma koji nemaju odjednom dovoljno vremena da sve pogledaju na forumu a žele sve pogledati. Znači sve ostaje sa statusom "nepročitano" sve dok se ne pročita. Ovako izloženo i ima nekog smisla, ali se slažem sa svima onima koji su rekli da bi ovo ipak trebalo staviti kao opciono u svačijem kontrolnom panelu. Recimo meni se više sviđa način na koji je phpBB2 ovo radio, a koliko sam do sada vidio u svemu ostalom mi phpBB3 djeluje dosta bolji.

Rješenje je da učesnici sebi prije odlogovanja ili gašenja browsera/kompjutera "očiste stanje" sa opcijom "Obeleži sve forume kao pročitane" na index stranici, što će očistiti baš sve podforume, teme i postove, ili da na pojedinim podforumima idu na "Obeleži teme kao pročitane" što će očistiti stanje na svim temama u tom podforumu. Recimo to nećete uraditi na podforumu na kojem želite pročitati nove postove ali u tom trenutku nemate vremena pa želite da i sutra imate jasno obilježeno sve on ošto još niste pročitali. Zato je to ovako i napravljeno.

I to je to.

Znači svi će sebi sami morati s vremena na vrijeme da "čiste" status pročitanog/nepročitanog preko opcija koje se nalaze gore desno na forumu.

Citiraj:
Something myself and my members have noticed... in 2.0 when you would visit the forum and leave.. the next time you would come back only the new posts would be "highlighted".. but with 3.0 unread and new posts are highlighted..
is this a setting in 3.0? i cant image this is a style thing?

Citiraj:
This is just the way 3.0 works -- it stores unread posts across sessions, particularly useful for very large boards like phpBB.com where you couldn't possibly read all the topics in one sitting. Also useful for people who access web sites from more than one computer.

to možete vidjeti na ovoj temi "read posts vs new posts"

Uz sve to dešavaju se i ovakve stvari:

Unread topics change status without being read
Displaying unread icon tho all is read
Own posts marked new
NEW TOPICS ADDED - No matter what
Bug tracker - unread flags in multipage topic lost when read first page

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Opaaaa. Upravo mi se desilo da me upozori o novim postovima koji su u medjuvremenu stigli dok sam ja kucao svoj. Super dodatak.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ali Vader, meni se to dešava i nakon što sam sinoć označila sve forume kao pročitane... Večeras sam ušla nakon 15 sati i poruke od prekjuče su mi bile nepročitane....
@Guess Who :D lol :D Tu sam opciju još negdje prije vidjela na nekom forumu, i meni se to sviđa :D

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 22:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da, ta opcija je dobra.

EiLeen označi večeras sve kao pročitano pa pogledaj sutra. Juče i danas se nešto čačkalo pa ti možda zato nije radilo.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 22:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
Ali Vader, meni se to dešava i nakon što sam sinoć označila sve forume kao pročitane... Večeras sam ušla nakon 15 sati i poruke od prekjuče su mi bile nepročitane....
@Guess Who :D lol :D Tu sam opciju još negdje prije vidjela na nekom forumu, i meni se to sviđa :D

I meni se ovo desava, EiLeen da ti ne surfas sa mo kompa :lol: :lol: :lol:

A ovo drugo ja nisam provalio gde vam pokaze nove postove :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 23:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Vidjećeš i sam :)

Ako neko odgovori na temu u trenutku dok ti kucaš odgovor javiće ti da ima novih komentara, pa možeš odmah da izmijeniš i prilagodiš svoj komentar ako treba, ili da odmah postaviš

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 23:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
I meni se ovo desava, EiLeen da ti ne surfas sa mo kompa :lol: :lol: :lol:

Ehehehehehhehe :D Ja sam Arap iz monitora... :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 23:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Vidjećeš i sam :)

Ako neko odgovori na temu u trenutku dok ti kucaš odgovor javiće ti da ima novih komentara, pa možeš odmah da izmijeniš i prilagodiš svoj komentar ako treba, ili da odmah postaviš

aaaa tooo, e to mi se desavalo, al me sad malo brine ovaj arapin iz monitora, kako da to resim :-? :-? :-? :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 23:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pitaj Leonu, ona je imala istih problema.... :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2008, 16:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Hertzog je napisao:
al me sad malo brine ovaj arapin iz monitora, kako da to resim :-? :-? :-? :lol: :lol: :lol:

ubaci komadić slanine u cd rom

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]