Kopao sam po phpBB3 forumu, stvar sa gomilanjem "narandžastih" podforuma i tema i prenošenja njihovog "nepročitanog" statusa u naredni dan, a što phpBB2 nije radio, je novi "feature" napravljen u phpBB3. Svi nepročitani postovi, teme, podforumi će
stalno biti obilježeni kao nepročitani, bez obzira što ste se odlogovali i nekad kasnije opet ulogovali. Navodno je to napravljeno zato da neko ko nema u jednom trenutku dovoljno vremena da pročita sve nove postove (posebno se odnosi na velike forume i za moderatore) ne bi izgubio status "nepročitano" do sledećeg dolaska na forum. Znači ako neko na forum dođe samo na 5 minuta i nakon toga mora raditi nešto drugo da ne bi kasnije kad dođe svi prethodno nepregledani podforumi, teme, postovi u međuvremenu izgubili status "nepročitano", što bi posebno otežalo moderatorima da ih pregledaju, posebno na većim forumima. Ovo se odnosi na sve učesnike foruma koji nemaju odjednom dovoljno vremena da sve pogledaju na forumu a žele sve pogledati. Znači
sve ostaje sa statusom "nepročitano" sve dok se ne pročita. Ovako izloženo i ima nekog smisla, ali se slažem sa svima onima koji su rekli da bi ovo ipak trebalo staviti kao opciono u svačijem kontrolnom panelu. Recimo meni se više sviđa način na koji je phpBB2 ovo radio, a koliko sam do sada vidio u svemu ostalom mi phpBB3 djeluje dosta bolji.
Rješenje je da učesnici sebi prije odlogovanja ili gašenja browsera/kompjutera "očiste stanje" sa opcijom "Obeleži sve forume kao pročitane" na index stranici, što će očistiti baš sve podforume, teme i postove, ili da na pojedinim podforumima idu na "Obeleži teme kao pročitane" što će očistiti stanje na svim temama u tom podforumu. Recimo to nećete uraditi na podforumu na kojem želite pročitati nove postove ali u tom trenutku nemate vremena pa želite da i sutra imate jasno obilježeno sve on ošto još niste pročitali. Zato je to ovako i napravljeno.
I to je to.
Znači svi će sebi sami morati s vremena na vrijeme da "čiste" status pročitanog/nepročitanog preko opcija koje se nalaze gore desno na forumu.
Citiraj:
Something myself and my members have noticed... in 2.0 when you would visit the forum and leave.. the next time you would come back only the new posts would be "highlighted".. but with 3.0 unread and new posts are highlighted..
is this a setting in 3.0? i cant image this is a style thing?
Citiraj:
This is just the way 3.0 works -- it stores unread posts across sessions, particularly useful for very large boards like phpBB.com where you couldn't possibly read all the topics in one sitting. Also useful for people who access web sites from more than one computer.
to možete vidjeti na ovoj temi
"read posts vs new posts"Uz sve to dešavaju se i ovakve stvari:
Unread topics change status without being readDisplaying unread icon tho all is readOwn posts marked newNEW TOPICS ADDED - No matter whatBug tracker - unread flags in multipage topic lost when read first page