Ma sve jasno, druga su vremena bila. Pogotovo ona ratna.
Mejdan, Potok i Šeher je kao takav zaista dospio na taj glas kao zadnja rupa na svirali. Klošari, narkomani, vucibatine, a ovi sa druge strane Vrbasa sve neka gospoda. Laušaneri su bili više nekako "izreklamirani" zbog par budala i ništa više. Nisu oni nikad bili neka "raja"
Potok je priča sama za sebe. Dobrih budala sam znao odozgo.
A znam gotivnu ekipu sa kojima sam faktički odrastao iz Borika i Nove Varoši pa sam se zato referisao na ta dva naselja.
Nisam naravno ništa loše mislio, ali da je bilo rivalstva, jeste. A Hiseta su ništa drugo nego Hiseta. Par onih mulaca iz doma Rade Vranješevic su znali upasti na Mejdan i praviti sranja ali Zeleni most predju razbijene glave i par zuba manje u istoj.
skypostman je napisao:
Realno iz mog nekog licnog iskustva jedina podjela koja se moze sad izvuci je na lausanere i ostale.

Nekad je to bilo drugacije, postojalo je neko "rivalstvo" izmedju naselja, grupisanje uvijek ko je odakle kad ste na neutralnoj teritoriji, kao klinci smo spartali uzduz i poprijeko, upadali ljudima u dvorista, znali svaki kamen u naselju, sad imam osjecaj da nema djece na ulici uopste, i ovo sto se igraju to je po terenima i slicno.
Ovo je surova istina.
motozeljo je napisao:
BOSS66 je napisao:
Pozdrav za pravo drustvo sa Mejdana

ima nas najvise. Ma ja znam da smo (mi iz Potoka)sa lausanima borbu vodili ali su uvjek prolazili razbijeni glava

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Odrastao u Potoku, kraj Haskića kafane i pekare preko puta.
Ja bih se onda mogao zakleti da se mi znamo drug... Obitavao sam upravu tu oko te kafane, pa i u njoj.