banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Avg 2025, 10:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: T: Xbox Adapter
PostPoslato: 14 Sep 2016, 07:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Dec 2009, 17:11
Pozdrav svima na forumu.

Imam jednu muku, naime dobio sam Xbox One iz USA ali adapter je za njihovu struju (100-127v).
Takođe taj adapter ima poseban utikač za konzolu!

Pa sam sad u potrazi za nekim alternativnim riješenjem jer original adapter ne mogu naći.
Ideja je sljedeća, naći neki adapter dovoljno jake amperaže pa presjeći kabal (od originalnog utikača i taj što nađem) i spojiti ih.

Ali ni to nije lako, jer originalni adapter ima Output: 12v 16.5a, pa ne uspjevam naći adapter od 17 ili više Ampera.

Čitao sam da adapter od Xbox 360 (neke verzije) ima istu amperažu koja meni treba pa ako neko prodaje sličan adapter ili zna nekoga da prodaje bio bih zahvalan da se javi!

Kontakt:065868055

Hvala unapred.

Vrh

Tema posta: Re: T: Xbox Adapter
PostPoslato: 14 Sep 2016, 07:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
12 V, 16.5 A?!? Teško ćeš naći takvo nešto. Na Amazonu košta 17 € (za 360, 24 € za One), ganjaj nekog iz EU da ti ga donese.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2016, 23:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
Mislim da ti nije baš pametno se njakati sa tim ... Kupi originalni nije puno 25E ... Tačno je da ima novijih 360ki sa ovakvim konektorom, za amperazu nisam siguran

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2016, 07:16 
Početnik
Početnik

Hvala na odgovorima ali taj "originalni" od 25€ je sve samo ne originalni, to je no name kinez koji nema ni blizu 200W koliko meni treba (pregrijava se, čak se topi od toplote, i zuji kao agregat). Pravi originalni OEM Microsoft adapter na amazonu košta oko 60€, što mi je trenutno jako puno. A što se tiče adaptera za Xbox 360, postoje 3 verzije...najjača (za verziju Zephyr) ima 16.5a tj. oko 200W. Upravo meni ta treba, jer u praksi bi trebalo biti dovoljno.

Hvala još jednom na sugestijama!

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2016, 11:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Potpuno si u pravu, daleko je kvalitetnije originalno napajanje od xbox 360 od tih kineskih kopije za xbox one. Najače napajanje ima 203 w i 16,5 A na 12v, a koriste ga konzole sa Xenon i Zephir pločama.
http://www.olx.ba/artikal/10505738/napa ... -xbox-360/

Postoji i adapter za korištenje na xbox one konzolama, pa ne moraš da siječeš žice.
http://www.ebay.com/itm/Power-Supply-So ... Swr7ZW69xR

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2016, 12:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Mozes prepraviti ATX napajanje od racunara i koristiti ga za xbox, samo ganjaj da ima preko 200W i 10.83A+ na 12V grani, evo nasao sam ti link gdje lik to radi:

http://forums.xbox-scene.com/index.php? ... tx-supply/

Mozes kupiti isto na ebay transformator 110V na 220V, samo trazi da moze izbaciti snagu 200W+. Pa vidi sta ti je lakse :P

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2016, 13:42 
Početnik
Početnik

Hvala na idejama...ali kupio sam adapter od 16.5a za Xbox 360 preko pik-a, čovjek je poslao poštom pa još čekam da stigne! Odlučio sam ipak sjeći kablove pa lemiti ili ako uspijem otvoriti napajanje pa lemiti direktno na ploču(da se ne vide ti spojevi van napajanja). Znam za taj prelaz što kolega LAKA spominje ali iskreno mi se da čekati da stigne iz Kine pa ću pokušati sa "home made" varijantom! :)

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2016, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemoj ni pokusavati otvarati to, ostetices ga sa svih strana jer je zaliven :) samo izrezi i zice spoji, izoliraj i to je to.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2016, 15:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Nije zaliven, ima šarafe ispod onih guma na ćoškovima.
https://d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net/i ... Y1b.medium

shumar je napisao:
ili ako uspijem otvoriti napajanje pa lemiti direktno na ploču(da se ne vide ti spojevi van napajanja)

Ja sam tako prepravljao za xbox 360 slim, zamijenio kompletan kabal.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2016, 20:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Onda jos bolje, bolja varijanta :)

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2016, 15:26 
Početnik
Početnik

E, društvo uspjeo sam napraviti napajanje da radi...ipak sam sjekao pa lemio. Prilikom ove operacije primjetio sam da je kabal od 360 je mnogo kvalitetniji i deblji nego originalni za One. U presjeku kabla od 360-ke sam imao 4 crne, 4 žute i po jedna crvena i crna, dok presjek kabla od Xbox One ima po 2 žute i crne, i po jedna crvena i crna (broj linci manji nego za 360). Uglavnom sve sam to blankirao, dobro natopio pastom pa nanjeo kalaja i onda sve zajedno spojio...mislim ne sve u jedan kabal već boja sa bojom. :) Kao konačan rezultat Xbox logo na konzoli je zasvijetlio i pojavio se zeleni ekran na tv-u...radiiii!
Testirao sam par dana i napajanje se ponaša sasvim uredu, ne grije se puno i ostaje blago toplo čak i poslje višečasovne sesije PES-a! :D

Zahvalio bih se svim članovima koji su svojim prijedlozima pomogli da riješim ovaj problem...HVALA!

Pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]