banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 22:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Mar 2016, 08:11 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 18 Jun 2009, 16:45
Prvo da navedem da akvarijum nije u BL već u Drvaru, ali eto kao bivši stanovnik ovog grada i zbog relativno male udaljenosti iskorištavam BL forum (nadam se da admini nemaju ništa protiv)

Prodajem akvarijum zapremine oko 280 L sa svom mogućom i nemogućom opremom :)

* čelična konstrukcija + iverica visoki sjaj sa policom i vratima
* poklopac i lajsne
* Led rasvjeta
* grijač 300w
* vazdušna pumpa
* dva kanister filtera, jedan za mehaničku filtraciju (manji sa slike) i drugi veći za biološku filtraciju pun filter materijala
(ovaj manji za vizičku filtraciju čistiti 1-2 puta mjesecno, ovaj veći jednom u par mjeseci)
*13 skalara veličine između 12-15 cm medju kojima je i nekoliko parova koji su počeli bacati i ikru (stari 8 mjeseci)
*Masa bilja: 3 nane, valisnerija, ehinodorus, aponogeton, bambus, kriptokorina itd itd, ukrasni kamen, kokos, loza i magro drvo
* u akvarijumu ima i koridorasa, oko 20 mladih ancistrusa, puževa jabičara i 2 trihogastera
* uz akvarijum ide i 2 mrežice za ribe, hrana, pijesak, i razni pomoćni materijal za brigu o ribicama
+ OSMOZA (za regulisanje PH vrijednosti)

filteri odlično čiste vodu tako da je voda konstanto bistra, u šta se možete uvjeriti na licu mjesta, što se tiče održavanje meni je praksa jednom u 15 dana odliti i doliti 25% vode (osmoze)
Staklo nije obično, već skuplja varijanta na koje se slabije hvataju alge (zaboravio sam stručni naziv za to staklo) debljina je 1cm, akvarijum je sa ojačanjima

evo link sa pika radi slika:
http://www.olx.ba/artikal/20679194/komp ... -detaljno/

akvarijum prodajem jer mi sljedi krečenje i postavljanje rigipsa iznad akvarijuma gdje imam neku nosivu gredu pa pravim neke police (ne znam zašto vas gnjavim ovim detaljima...) a i zbog posla ne stignem ga ni pogledati

cijena kompleta je 400 KM

Garantujem da sa pojedinačnim komponentama akvarijum vrijedi oko 1000 KM, ko se bavi akvaristikom zna o čemu govorim

samo staklo sa ljepljenjem izašlo me oko 180 KM, visoki sjaj + čelična konstrukcija oko 180 KM + poklopac, lajsne i rasvjeta 40 KM, dva kanister filtera sam platio oba po 150 KM, malo sam ih prepravljao pa neka idu oba za 150, filter materijal 50 KM, 13 skalara od kojih se većina uparila vrijede 10 KM po komadu 130 KM, bilja ima masa, vrijedi bliže 100 KM, grijač, vazdušna pumpa, loza, magro drvo, kamenje, kokos i te sitnice 80 KM, ostatak ribica, hrana, mrežice 20 KM,
povratna osmoza za regulasanje PH vrijednosti vrijedi minimum 50 KM itd....

pošto je akvarijum povelik odličan bi bio za neki lokal, restoran itd :)

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2016, 09:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ne planiram kupovati nažalost, al' moram reći da je ovo stvarno džaba u odnosu šta se dobije. Sretno sa prodajom.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2016, 13:51 
Majstor
Majstor

Hvala drug,

evo da dodam da akvarijum može i ići bez stalaže, u tom slučaju je 300 KM
i uz akvarijum ide i velika kanta od 40l i crijevo za odljevanje vode i mala mrijestilica za ribe

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2016, 06:18 
Majstor
Majstor

prodano, moze brisanje ili lock ili sta vec ide....hvala

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]