banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Avg 2025, 17:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Feb 2012, 15:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Nov 2011, 21:53
Ako koga zanima nek se javi.
Takodje ako neko zna nekoga ko je kolekcionar nek mi se javi ili toj osobi neka javi.

Takodje me zanima ako neko zna neku informaciju o ovom ordenu ?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 15:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ako postaviš neku fotografiju na kojoj se jasno vide detalji možda neko i odgovori.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 15:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jan 2007, 00:30
Guglajte na ćirilici "отечественная война", izgleda da orden ima veze sa invazijom Njemačke na Rusiju (II svjetski rat) ili možda čak Napoleona na Rusiju...

Оте́чественная война́ = otadžbinski rat

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 22:35 
Početnik
Početnik

Jeste u pitanju je orden ruski.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 22:41 
Početnik
Početnik

Орден «Отечественная война» Order of the Patriotic War ukucajte ovo izbacice vam na wikipediji posto nesmijem ostavljati linkove

The first military awards, established during the war years, became the order of the Patriotic war ".

postoje Order of the Patriotic War of 1-St and 2 grade: ovo je ovaj 2 u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Koliko ga cijeniš?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 15:34 
Početnik
Početnik

Април 10, 1942, Стаљин је наредио Црвена армија генерал начелник логистике Кхрулева изради и достави налог нацрт наградити војнике који су се истакли у борби са нацистима [31]. Првобитно назван Ред планирана "за војне храбрости." Да бисте радили на пројекту Реда уметника укључених били Сергеј Дмитриев (цртајући медаљу "за храброст", "За војне заслуге" и КСКС година Црвене армије) и Александар Кузњецов. У року од два дана било је прве скице, од којих неколико радови изабрани за израду тестова узорака у металу. 18. април 1942 узорци су достављени на усвајање. Основа будућности је одлучио да додели пројекат да преузме АИ Кузњецова, а идеја натписом "светског рата", на знаку је преузет из нацрта СИ Дмитриев [14].

Статут Реда по први пут у историји совјетског система награда наведених специфичних подвиге за које би истакнути бити представљене на награде.

Први носиоци Реда постао совјетска артиљерија. Уредба Президијума Врховног совјета 2. јуна, 1942 Ред Отаџбинског рата додељено степен Црицклеи капетана ИИ, млађи политички официр Статсенко ИК и Сергеант Александар Смирнов У мају 1942 батаљона под командом капетана Црицклеи ИИ два дана борбе погинуо у региону Каркову 32 непријатељских тенкова. Када су убили све остале просторије обрачуна, Сергеант Александар Смирнов наставила да опалите из пушке. Чак и након шрапнел поцепао своју руку, Смирнов, његов бол, он је наставио да пуца на непријатеља са једном руком. Само битка је уништио шест непријатељске тенкове. Комесар дивизије сарадник политички официр Статсенко ИК не само режирао своје потчињене, већ их инспирише примером, он је уништио неколико немачких оклопних возила. Јединица командант капетан Црицклеи избијени пет немачких тенкова, али је рањен у бици и умро у болници. Награда породици првог господин капетан Црицклеи дошао тек у 1971. По налогу отаџбинском рату нивоу, предао његовој удовици Александра 12. јун 1971, број је 312 368

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 16:33 
Početnik
Početnik

Ja ga procjenjujem na 400, al pretpostavljam da mu je vrednost i mnogo veca !!!

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Mozda, al u dinarima.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 22:29 
Početnik
Početnik

blaf 77 zasto mislis tako, imas neke cinjeice ili cisto laicki mislis tako ??? poz

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 22:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
grizli_bear je napisao:
Орден «Отечественная война» Order of the Patriotic War ukucajte ovo izbacice vam na wikipediji posto nesmijem ostavljati linkove

Smiješ ostavljati linkove, ali ne smije ti se čitav oglas sastojati od naslova i linka ka oglasu na nekoj stranici za oglase.

Potrudio sam se da to objasnim "idiotproof", ne znam šta dalje da radim, da vam nacrtam?

@Blaf...stvarno, objasni zašto procjenjuješ ovo na toliko, kad si već počeo s procjenama.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Cisto amaterski zato sto sam vidjao kod penzionera u parkicu ordenja koliko hoces po marku. Ne podcjenjujem ja vrijednost ovog ordena, nego je to sve sad spalo na ... nista, bar ja imam takad osjecaj.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2012, 03:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2011, 14:59
Ako ti mislis dobiti 400 KM u ovo vrijeme za tamo neki orden...zaboravi :D

DJ SKYZER - Balkan Party Mix #1

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]