banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Avg 2025, 10:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Okt 2014, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Mislim, ok je ne znati, al jos se sprdati na taj fazon a grijesite je prejako :D . Moj otac je zidar bio 40 godina, radio na bruku zgrada, ako on ne zna sta je dvosoban ili trosoba stan onda niko ne zna :D . Evo Krol je malo stariji pa je rekao kako je :)

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2014, 18:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kakve veze ima što ti je stari zidar? Moj stari je pravio dijelove za tenkove, je l' to znači da je on autoritet za oklopne jedinice? Nije dvosoban stan dnevna+spavaća soba samo u BL. U cijeloj kontinetnalnoh Hrvatskoj je tako, dok se u Dalmaciji računaju samo spavaće sobe.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2014, 18:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Evo sa jednog drugog foruma, čovjek je prepisao iz Nojferta, svjetski priznatog priručnika za arhitekte....
Citiraj:
jednosoban stan je hodnik ili predsobnje, kupaona sa wc-om, kuhinja i 1 soba ne manja od 8 ili 9 kvadrata (nisam tocno siguran da li je 8 ili 9 kvadrata).
garsonjera moze i ne mora nuzno imati odvojenu kuhinju ali kvadratura sobe joj je manja od tih 8 ili 9 kvadrata, a sveukupna povrsina stana je manja od ja mislim 18 kvadrata
jednoiposobni stan ima sve kao i jednosobni samo jos jednu sobu koja je manja od 8 kvadrata
dvosobni: predsoblje, kupaona sa wc-om, kuhinja te 2 sobe vece od tih 8 ili 9 kvadrata
dvoiposobni je naravno sve isto + jos jedna mala sobica ali ima jos jedan dodatni wc itd....
ljude buni broj soba ako je kuhinja smjestena u sobu (danas je tako u vecini stanova kuhinja spojena kao sa dnevnim boravkom). e sad, sobu smo definirali po velicini no mora imati prozor.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]