banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 23:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Nekretnine
PostPoslato: 03 Nov 2008, 20:58 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Nov 2008, 20:45
Molio bih ovim putem ako mi neko moze pomoci:
Hitno trazim do 20 Duluma zemlje u selu Verici (izmedu Prijedora i B.Luke)
Zahvaljujem se unaprijed
sa postovanjem.

Vrh

Tema posta: Re: Nekretnine
PostPoslato: 05 Nov 2008, 22:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Nov 2008, 21:05
da ne otvaram novu temu ...jeste culi da nam Mile Derikoza Dodik sprema novi porez na nekretnine ,zakon stupa na snagu za 2 god i svi ce biti fiskalizovani odnosno sve nekretnine i placace se porez po trzisnoj vrednosti kuce 0,5% za opstinu BL,ako neko ima kucu od 200 kvadrata i naprimjer procjeni se njena trzisna vrednost 200 hiljada morace da plati 0,5% u opstini BL 1000 km godisnje,opstisne ce same odredivati stopu poreza od 0,05 do 0,5 a u Bl ce sigurno biti 0,5%

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 00:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Čuo sam za taj glupi zakon i kako to misle sprovesti kada su penzije i plate ispod svakog dostojanstva.

Porezi evropski i plate ciganske. Ja mislim da bi i mi trebali kao u Francuskoj i Grčkoj izazvati optšu paralizu države dok se taj debilni zakon ne povuče.

Ovo je protivno svakom ljudskom dostojanstvu i Dodik je zaslužio da izgubi sljedeće izbore.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 10:53 
Početnik
Početnik

Ja mislim da su Dodik i cela ta svita pomanitali,ljudi su izgubili razum i izgubili osjecaj realnosti,sa svim tim milionima koje svrcu u depove ,sa svim tim bjesnim automobilima,super lukzusne zgrade vlade...ubjedili su sami sebe da je postignut nekakav napredak ali nek izadu malo iz te lukzuzne zgrade medu narod i audija od miliona maraka,pa ovde vlada jad i bjeda ,djeci dodadak je 40 km,koliko ljudi zivi od toga djecijeg dodatka,koliko je nezaposlenih,svaki dan sve vise ljudi napusta RS i ide na zapad,pa ovde se prezivljava od tih nasih gastabajtera koji salju i donose ogromne novce ovde ..da nije gastabajtera ovde bi bilo gore nego u africi.ali sta Dodik zna ...mozak su mu pomjerili ti silni miloni

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 11:18 
jadan covjek, upita za plac u vericima, a vi o zakonu.

u svakom slucaju, mislim da ste malo pregrubo shvatili samu bit zakona. naime, postoji tu dosta pozitivnih stvari, s tim sto sa apsolutno svakim zakonom za svijetu ima i onaj dio neke kolateralne stete. ne moze biti zo svakog povoljan, ali za vecinu bi trebao. ovaj zakon ce omoguciti , izmedju ostalog, da svi bogatasi sa vise kuca i stanova moraju platiti podobar porez za sav taj luksuz. oni koji nemaju sve to nece ni placati, a slijevanje para od tog poreza u budzet opet omogucice raspodjelu na neke socijalne kategorije.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 12:32 
Početnik
Početnik

gresis tih bogatasa je u BL 500 ali postoji onaj drugi sloj sigurno od 80% ljudi koji jedva krpi kraj sa krjem ili koga izdrzavaju rodaci koji rade u njemckoj ili italiji itd
A koliko je ljudi u bl u socijalizmu napravilo kuce ,skoro svi su pravili vece kuce 200 ,300 kvadrata i sad treba da placaju 2000 km godisnje Mili Dodiku derikozi a vecina jedva krpi kraj sa krajem..

P.S eto mile dodik baja,traktorista i mesar iz bakinaca svercer duvanom i batinas dobi novi nadimak Mile robin Hud :lol: :lol: :lol:

Poslednji put menjao tropico dana 06 Nov 2008, 12:34, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Pa oni su kreteni.... Znači neko ko slučajno ima svoju kuću ili stan (naslijedio npr. od babe i dede) trebaće plaćat porez čak i ako ne radi?

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 12:36 
ja imam nasledjene neke nekretnine i bice mi po dzepu svakako vise. ali ljudi koji imaju velike kuce i porodice, odn. 4 i vise clanova domacinstva ne placaju toliko. radi se onim kojih npr. ima 2 a imaju 2 kuce od po 200 kvadrata.

mada nije moje da komentarisem, ako ima ljudi koji imaju kuce od 300 kvadrata i jedva sastavljaju kraj s krajem, zasto ne prodaju iste pa uzmu manji stan ili kucu a od ostatka novca zive. po meni je to sasvim logicno, i ja bih utra tako postupila. niko kucu nece ponijeti sa sobom na onaj svijet, a za zivota nema sta jesti.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 12:41 
Početnik
Početnik

majlili lupas gluposti mora da si iz laktasa.....sta sad ja treba da prodam svoju kucu koju su moji stari pravili,gde sam odrasto i za koju me veze mnogo toga da bi mogao da platim porez Robin Hudu iz laktasa

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 12:46 
Početnik
Početnik

majlili ja am za to da se donese zakon o porijeklu imovine pa da se onda fino Mili Dodiku i celoj toj mafijaskoj sviti oduzme sve ono sto su pokrali od naroda pa da se preraspodjeli socijalnim kategorijama..bilo bi tu sigurno vise milijardi km za raspodjeliti

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
EiLeen je napisao:
Pa oni su kreteni.... Znači neko ko slučajno ima svoju kuću ili stan (naslijedio npr. od babe i dede) trebaće plaćat porez čak i ako ne radi?

Pitam se kako ce placati ako ne radi. A 40% ljudi ne radi, a bar pola od njih ima kucu. Vjerovatno je u tom slucaju predvidjeno oduzimanje imovine i izbacivanje na ulicu ili zatvor. I onda od tih para sto skupe ce placati zatvorske troskove. To je problem kod "nase" drzave. Neda ti nista, a hoce da ti uzme sve. Ljudi godinama na birou i ne daju im posao a traze da im plate sve. Odakle? Zar nije dovoljno sto svako jutro placaju 17% na hljeb i mlijeko sto pojedu za dorucak i na sijalicu sto im svijetli, nego stalno izmisljaju nove poreze da bi pravili gluposti po gradu i krali pola od toga.

Najsmjesnije je bilo kad je bio rat, pa kad je postojala "vojna obaveza" i onda kazu "ide covjek u vojsku da oduzi dug drzavi". I on oduzi "dug" i izgubi ruku, nogu, neko i glavu, neko se vrati i citav ali narusenog zdravlja, a sta drzava oduzuje dug svom stanovnistvu. 40% nezaposlenih, kako taj dug nisu oduzili. I onih 60% zaposlenih jedva sastavljaju kraj s krajem. Ali sta vrijedi pricati kad ljudi nemaju koga izabrati, kad su svi isti.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 12:51 
nisam iz laktasa, to nema veze. porez na nekretnine i uopste porez se placa svugdje u svijetu. nije to izmislio m. dodik.
a izvini, sticajem okolnosti, ja sam naslijedila neke nekretnine u BL, za neke me veze jaka sentimentalna vrijednost i uspomene na djetinjstvo, ali sadasnjost je opet nesto drugo. jednu od njih sam prodala teskog srca jer sam imala poprilicne troskove i izdatke a kredit mi se nije uzimao, to je zivot. kalkulacija. na zalost, cinjenica... lakse mi je bilo prodati staru a uloziti u drugu koju imam i jos u stan, i jos novca ostane da uzivas....
ne razumijem, zar da nemas sta jesti, ali zato zivis u svojoj kuci od 300 kvadrata samo zato jer su ti to baba i deda ostavili.... sem toga i za odrzavanje kuce treba poprilicno novca...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
jbt. hoce da pokvare onu umotvorinu " doslo je vrijeme da je bolje imati neg' ne imati "

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Gospode bože... Prvo, ne žive svi u stanovima i kućama od 300 kvadrata, a da nemaju šta jesti... Al ne želim da dajem 1000 maraka godišnje državi ako se ona tako uopšte i može nazvati. Student sam, plaćam faks i umjesto da dobijam stipendiju, oni još traže da se plaća porez... A za stipendiju traže prosjek 9+. Ma daj, bolan...
Sigurna sam 99% da će tu sad biti puno malverzacija i da će mnogi izbjeći da plaćaju porez - baš oni koji bi ga najviše i trebali plaćati. Tako da opet ostajemo mi.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 13:03 
ali i porez se obracunava na osnovu primanja, broja clanova domacinstva, uzrasta djece, kvadrata prostora, itd

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 13:15 
[quote="tropico"]gresis tih bogatasa je u BL 500 ali postoji onaj drugi sloj sigurno od 80% ljudi koji jedva krpi kraj sa krjem ili koga izdrzavaju rodaci koji rade u njemckoj ili italiji itd
A koliko je ljudi u bl u socijalizmu napravilo kuce ,skoro svi su pravili vece kuce 200 ,300 kvadrata i sad treba da placaju 2000 km godisnje Mili Dodiku derikozi a vecina jedva krpi kraj sa krajem..
eileen ja nisam prva rekla da zive u velikim kucama i nemaju sta jesti nego sam odgovorila na gore navedeno... a znam i ljudi koji su stvarno u jako teskoj socijalnoj situaciji a imaju kuce u gradu koje se raspadaju, na super lokaciji ali nece da ih prodaju.. meni je to nelogicno..

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 13:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Majlili ima clansku kartu, dzaba se raspravljate... :D

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 14:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Macr0 je napisao:
Majlili ima clansku kartu, dzaba se raspravljate... :D

Znaci oslobodjena je placanja :P

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 14:38 
da naravno, kao sto sam 100 puta ponovila a i moze se provjeriti, apsolutno nemam clansku, simpatizersku, donatorsku ili bilo kakvu kartu niti jedne stranke...
stvar je principa, pokusavam dokazati da ovde mozes uspjeti bez clanske karte i stela, a samo znanje i skola... tesko ali nekako uspijevam...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 16:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2005, 01:39
majlili je napisao:
nisam iz laktasa, to nema veze. porez na nekretnine i uopste porez se placa svugdje u svijetu. nije to izmislio m. dodik.

Apsolutno netačno. Iz prve ruke - u Austriji se ne plaća nikakav godišnji porez na nekretnine, izuzev poreza koji platiš prilikom sticanja te nekretnine (dakle vrijednost po kupoprodajnom ugovoru, na primjer), a i procenat koji se tad plaća ne može se ni porediti sa tih "tričavih" pola posto godišnje * x godina!

Sem toga, ovi naši se zaista ponašaju kao u Feudalno doba - ovi potezi jednostavno govore da se ovakvi zakoni ne donose zbog potrebe da se uvede nekakav red, već zbog valjda očekivanog deficita zbog prevelikih izdataka pokušavaju naći način na koji je najlakše ubrati izvjesnu sumu. Iskren da budem, premda sam načelno oduševljen sa svakim progresivnim korakom, bojim se da će nas sa svim tim svojim "al sam baja" kreditima sa kamatom po ekstra uslovima ;-) zbog "kapitalnih" investicija toliko zadužiti da ćemo grcati mnogo gore nego Hrvati.

Možda djeluje kao off-topic (od naziva teme definitivno :-)), ali ako imate priliku, pročitajte knjigu "Confessions of an Economic Hitman" (audio verziju je relativno lako naći na netu) - nekako vidim i nas u grupi o kojoj autor piše.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]