banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 23:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Zaposlenje
PostPoslato: 01 Okt 2008, 09:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 14:20
E sada pitanje iz ekonomije, (radi lakseg pisanja pisacu u prvom licu jednine) ja sam svorc, neradim, zivim sa starcima koji jedno ne radi a drugo ima minmalnu platu. Drustvo u kojem se krecem uglavnom ne radi, ili su studenti ili socijala kao ja. Gdje god se raspitam nema posla ili ima na gradjevini e sada na gradjevini sam radio ali te slome fizicki pa te sutnu i ne plate ili plate minimum tek da imam za jesti da ne crknem od gladi.. Pokusao sam i preko KABa i preko S.O.S(studentska zadruga). nista nema... Ajde kako da se izvucem iz govana. Imam srednju tehnicar pogonske stampe( graficki radnik) bez radnog iskustva.. Kako da radim zaradim i da napredujem ekonomski a ne samo da zaradim za minimum hrane... :evil3: :wink: 8)

Vrh

Tema posta: Re: Zaposlenje
PostPoslato: 01 Okt 2008, 10:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2008, 08:37
airfantom je napisao:
E sada pitanje iz ekonomije, (radi lakseg pisanja pisacu u prvom licu jednine) ja sam svorc, neradim, zivim sa starcima koji jedno ne radi a drugo ima minmalnu platu. Drustvo u kojem se krecem uglavnom ne radi, ili su studenti ili socijala kao ja. Gdje god se raspitam nema posla ili ima na gradjevini e sada na gradjevini sam radio ali te slome fizicki pa te sutnu i ne plate ili plate minimum tek da imam za jesti da ne crknem od gladi.. Pokusao sam i preko KABa i preko S.O.S(studentska zadruga). nista nema... Ajde kako da se izvucem iz govana. Imam srednju tehnicar pogonske stampe( graficki radnik) bez radnog iskustva.. Kako da radim zaradim i da napredujem ekonomski a ne samo da zaradim za minimum hrane... :evil3: :wink: 8)

Prvo izadji na izbore ti i svi nezaposleni (40% aktivnog stanovništva je nezaposleno) i glasaj za nekoga za koga misliš da govori iskreno i da nešto zna i može da uradi (a to nije snsd). Dalje, moli se Bogu da snsd ne pobijedi jer će ti biti još gore.
E kad dodju na vlast ti koji znaju i mogu oni će se pozabaviti tvojim problemom. Daće gradsko zemljište sa komplet infrastrukturom, besplatno na korištenje na 99 godina investitorima ( a ne tražiti tal da bi počeli sa radom), uz poreske i druge olakšice, pa će oni rado doći i napraviti fabrike i otvoriti radna mjesta. Za više informacija www.indjija.net
Pa nek to Davidović pročita pa nek kaže da lokalna vlast nije u mogućnosti bilo šta bez Republičke (kao da ima neke razlike medju njima).

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 11:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
airfantom je napisao:

Vjerovatno si ovo već 100 puta čuo, al mislim da si trebao izabrat neki teški faks nakon kojeg sigurno ima posla (malo stučnog kadra) i to završit. Ne bi se morao puno trudit da nađeš posao. Na početku bi vjerovatno imao malu platu, al bar bi je imao.
Čula sam da je farmacija prilično tražena...
Nažalost, o ovom se trebalo razmišljati ranije (nakon srednje, dakle), a ne upisivat prvo što ti padne pod ruku... :confused4: Al ima još vremena, nemaš valjda 100 god...
Ako si već završio faks (koliko se sjećam socijalni rad biješe), onda se guraj prvo da volontiraš. Ne možeš odmah imati veliku platu. Kod nas većina još živi s roditeljima. Da bi se iz tog izvukao, trebaš imati ok platu. Do tad i u roditeljskom domu je dobro ;)

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 14:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ma zavrsavam ga tek a treba mi sada neki poslic da izguram dok nediplomiram. Ma znam za te fakultete ali pitanje kako izdrzati dok ga ne zavrsis, socijalu sam zavrsio sve u roku samo mi se omaklo apsolv. jer nisam izlazio na 2 ispita zato jer sam radio ali sada faks privodim kraju a opet mi fali novca. tako sve u krug. Imam poznanicu zavrsava informatiku( diplomiracemo skupa) i vec radi u privatnoj firmi kao knjigovodja... al jebiga kada nemas para sve ti valja, a kada sam upisivao faks nisam imao volje nizasta jer sam bio u depresiji al eto nekako sam se izvukao... mada imam gomilu sociofobija koje nekako nadvladavam. Ali fali uvijek para. E jebem ti zivot koji se svodi na pare.... :wink: :roll:

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 23:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
Čula sam da je farmacija prilično tražena

mislim da nisi cula koliko se trazi love za upis... :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
WinstonWolfe je napisao:
Citiraj:

ja sam bila prva generacija.. Nas su tjerali da se upisemo da bi popunili smijer :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2008, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
WinstonWolfe je napisao:
Citiraj:

ja sam bila prva generacija.. Nas su tjerali da se upisemo da bi popunili smijer :lol:

koje godine?
ono sto sam ja iz cuvenog izvora 'rekla-kazala' cuo je da je tesko upasti na farmaciju, moras imati jaku 'stelu'. koliko je to tacno, ne znam.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2008, 00:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
WinstonWolfe je napisao:
koje godine?

Nekad u proslom vijeku :lol: :lol:

Mi stvarno nismo imali sta placati.. Nije nas ni 30 bilo :D Sjecam se, na prijemnom Skrbic ( sadasnji Ministar) dodje do klupe pa prstom pokaze tacan odgovor :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2008, 01:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
WinstonWolfe je napisao:
koje godine?

Nekad u proslom vijeku :lol: :lol:

Mi stvarno nismo imali sta placati.. Nije nas ni 30 bilo :D Sjecam se, na prijemnom Skrbic ( sadasnji Ministar) dodje do klupe pa prstom pokaze tacan odgovor :lol:

nekad bilo,sad se spominjalo. danas je navala na farmaciju.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2008, 08:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
airfantom je napisao:
Imam srednju tehnicar pogonske stampe( graficki radnik) bez radnog iskustva.. Kako da radim zaradim i da napredujem ekonomski a ne samo da zaradim za minimum hrane...

Eto npr. čovjek sa takvom stručnom spremom je mogao prije par mjeseci obići sve veće štamparije u gradu i raspitati se za mogućnost zaposlenja, stalnog ili "sezonskog" (pred izbore - većina štamparija sad radi u više smjena i trebaju im ljudi). Jeste da bi vjerovatno bio potplaćen, ali ipak je to rad u struci. Tako se iz CV-ja izbacuje ono famozno "bez radnog iskustva", što jako odbija potencijalne poslodavce. Od nečeg se mora krenuti.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2008, 08:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Duskane mani se trazenja neke suplje firme da se zaposlis nego razmisli svojom glavom(jer u bilo kojoj firmi neko drugi razmislja umjesto tebe) i lati se nekog privatluka. Snadji se za koju hiljadu i idi na pijacu ili trznicu i skontaj sta ti lezi i kupuj i prodavaj.
Tako ces nesto zaraditi a ako se zaposlis u nekoj smecarskoj firmi gdje ce ti davati platu 400 ili 500KM imaces samo za pojesti.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2008, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

WinstonWolfe je napisao:
Citiraj:

Nisam čula, svi koje poznajem upali su na budžet bez štele. Prosjek generacija 81.-85.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2008, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
WinstonWolfe je napisao:
Citiraj:

Nisam čula, svi koje poznajem upali su na budžet bez štele. Prosjek generacija 81.-85.

mozda, ali ja mislim da te malo jarani loze.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2008, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ipak, neki su prolazili odličnim, većina vrlodobrim i niko nema para da potplaćuje, niti bi iko to radio - radije bi išli na drugi faks...
Ne budi tako uvjeren. Samo s lošim uspjehom iz srednje ne mogu upasti na faks koji hoće. (ja npr. :lol: , prolazila sam tricom)

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2008, 11:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2008, 12:04
Gdje je studentska zadruga u Banjaluci (lokacija)? Kakva su iskustva sa zaposljavanjem studenata? Ja bih da sljakam nesto vikendom....

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2008, 22:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ne kontam te fore nešto... Zar nije poenta da se radi posao koji voliš ?

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2008, 16:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

a mora se raditi ono sto se voli :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 22:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
Kako smo svi pametni!
Kao izadji na izbore-samo oni kreteni koji nerazmisljaju svojom glavom izlaze na izbore!
Zavrsi fakultet!!!-Covjek da ima para imo bi fakultet,a i ako ga ima bolji poso je rezervisan za (lopove)tatine sinove!
Razguli prijatelju vani,pa i bez papira Pukovnik il pokojnik!
Nema sta da brines,jer nemas sta izgubit 8)

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 00:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Avg 2009, 00:28
Baš me zanima je li se snašao momak koji je otvorio ovu temu. Završio faks, našao neki poslić... Javi se, ako ti nije teško. :D

edit: A sad sam vidio i kad se zadnji put logovao, pa ću teško dobiti odgovor.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 00:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
Mozda je razgulio vani!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]