filozof sa vrbasa je napisao:
Ne znam da li pratite one emisije na BHT kako i šta se može kupiti u EU za 100KM i onda kada analiziraju neke stvari!
Pa mi dođe fino muka da bacim televizor kroz prozor!
Da litar milijeka košta isto u EU i BiH! Da hljeb se kreće isto! I neki ostali esencijalni proizvodi!
Pa mi smo 10 do 20 puta siromašniji primanja prosječne evropske porodice se kreće po nekoliko hiljada evra pa čak se i oni žale!
Zar niko od naših političara ne udari šakom od sto i kaže hljeb može biti samo 40 feninga i to samo u BL i SA u ostalim krajevima BiH mora biti 25 pf. I ostale stvari!

dodji sebi...
ekonomija u BiH je katastrofalna (ako uopste postoji) i da se krecu cijene tako kako bi mi htjeli pa bas bi bilo fino...
a u krajnjoj liniji najmanje ima vlast uticaja na obrazovanje cijena jer iza svega stoje velike korporacije i multinacionalne kompanije koje su definitivno van ove zemlje
zato su cijene ISTE i kod nas i u Austriji, i na Filipinima i Juznoj Africi
a sad kako ce se lokalna privreda uklopiti u to sve.. to je drugo pitanje
ali kako je u nasoj drzavi jos uvijek daleko bitnije ko ce imati vise crkava ili dzamija u jednom gradu, ko ce koga sj**ati, ko je zlocinac a ko agresor, ko izdajnik a ko prodana dusa... od toga NISTA
a mi cemo i dalje jesti evropski hljeb