banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Apr 2008, 10:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Apr 2008, 10:31
Pozdrav svima!

Ne znam jel sam u dobru kategoriju smjestila oglas, pa se ispričavam ako sam pogriješila.

Naime, pišem iz jednog poduzeća iz Hrvatske i molim Vas jednu informaciju. Jel bi mi netko mogao reći u kojim novinama u Republici Srpskoj je najbolje dati oglas za posao, kako bi se odazvao najveći broj ljudi. Točnije, kako se zovu novine u koje se daju oglasi? Npr. neki oglasnik, ili neke čitane dnevne novine?

Bila bih zahvalna ukoliko bi mi netko odgovorio što prije. Tko zna, možda baš netko od vas dobije posao :)

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 10:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
http://www.malioglasi.com/

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 10:49 
Početnik
Početnik

Puno ti hvala, Ipanema. :)
Imam još jedno pitanje (oprosti što gnjavim).

U Banja Luci, koje dnevne novine su najčitanije? Možeš i nekoliko nabrojati ako točno ne znaš. Naravno, trebam naziv onih novine u koje se može staviti i oglas za posao.

Ako i netko drugi zna, bila bih zahvalna ukoliko odgovori :)

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 10:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Nezavisne Novine, Glas..

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
nezavisne novine,glas ,vecernje i blic.jutarnji list :D

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 11:10 
Početnik
Početnik

Puno hvala ajkula :)
manitu-uci-da-svira - hm, jel me ti zezaš ili si ozbiljan? pošto si tako jako verry happy :)

znači, koliko sam uspjela prosurfati, "mali oglasi" su tjedne novine? a sad, zanima me jel su "nezavisne novine" i "glas srpske" dnevne novine?
za objavu oglasa nekog poduzeća, više odgovara tip ozbiljnih dnevnih novina, znači, to su "nezavisne" i "glas srpske", jel tako?

te, još nešto. da li mi netko može pomoći u nalaženju linka "večenjeg lista" i "jutarnjeg lista"? ukoliko postoje.

znam da puno ispitujem :roll: ali eto, drago mi je što sam naišla na ovakvu susretljivost i ljubaznost :)

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 11:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Mali oglasi izlaze srijedom i subotom, a Glas i Nezavisne su dnevne novine.

Da li mislis na Vecernji i Jutarnji iz Hrvatske? Posto ih ovdje nema.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 12:17 
Početnik
Početnik

Ooo, opet Ipanema, hvala ti :)

Da, nema večernjeg i jutarnjeg kod vas, moja zabuna. Zato ih ni nigdje ne pronalazim :lol:

a da li možda znaš (ili netko drugi zna), da li postoje još neke tiražne dnevne novine u Banja Luci? osim glasa srpske i nezavisnih novine...

hvala, hvala, hvala :))

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 12:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Ovo bi trebalo da su najčitanije dnevne novine (poredane po tiražu za RS):
1. EuroBlic
2. Večernje novosti
3. Press
4. Glas Srpske
5. Nezavisne novine

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 13:14 
Početnik
Početnik

elixir je napisao:
Ovo bi trebalo da su najčitanije dnevne novine (poredane po tiražu za RS):
1. EuroBlic
2. Večernje novosti
3. Press
4. Glas Srpske
5. Nezavisne novine

ovo se zove odgovor:), puno, puno ti hvala. :thumbright: . Ako ću imati još koje pitanje, da li te mogu kontaktirati? Malo se teže snalazim s kontaktima iz vaše države, a ti kao jedan upućen čovjek (ili onaj koji lakše od mene dolazi do informacija o svojoj državi, što je sasvim logično), ipak brže i lakše nađeš stvari od mene 'autsajdera'.

Naravno, ukoliko ti nešto trebaš, ili ne znaš, ili želiš znati, a da je o Hrvatskoj, slobodno me upitaš (ti ili bilo tko). Rado ću odgovorit. :)

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 13:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
martina_z je napisao:
ovo se zove odgovor:), puno, puno ti hvala. :thumbright: . Ako ću imati još koje pitanje, da li te mogu kontaktirati? Malo se teže snalazim s kontaktima iz vaše države, a ti kao jedan upućen čovjek (ili onaj koji lakše od mene dolazi do informacija o svojoj državi, što je sasvim logično), ipak brže i lakše nađeš stvari od mene 'autsajdera'.)

Pitaj slobodno... Na ovom forumu uvijek ima ljudi koji će pokušati pomoći.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 20:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jan 2005, 14:18
Mislim da oglas za posao ne moze proci bez:

http://www.agencijaspektar.com i
http://www.posao.ba

CAOS

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 07:36 
Početnik
Početnik

Dobro jutro svima :),

hvala elixiru na iskazu solidarnosti i što (mi) stojiš na raspolaganju :)

Dosad sam se informirala o svim novinama koje su ovdje navedene, no na međunarodnim informacijama mi je rečeno da su Večernje novosti i Press zapravo jedne novine. Svima je sjedište u Banja Luci, tako da po tom pitanju - ne mogu nikako dovoljno nahvaliti elixirov odgovor! 8)

Još slijedi info o linkovima http://www.agencijaspektar.com i http://www.posao.ba (hvala tomorade :)), no mislim da je ovaj potonji dostupniji širim masama (neka me netko ispravi ako griješim), nešto slično našem generalnom site-u za poslodavce/posloprimce, dok je ovaj prvi prava privatna agencija za posredovanje. (svejedno, to ne umanjuje moju zahvalnost tomorade ;))

Ako nekog zanima, najkvalitetnije stranice u RH za pronalazak, ili posla, ili zaposlenika, su http://www.moj-posao.net i http://www.posao.hr (možda se netko odluči preseliti u RH, nikad se ne zna :)))

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 08:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jan 2005, 14:18
martina_z je napisao:
Još slijedi info o linkovima http://www.agencijaspektar.com i http://www.posao.ba (hvala tomorade :)), no mislim da je ovaj potonji dostupniji širim masama (neka me netko ispravi ako griješim), nešto slično našem generalnom site-u za poslodavce/posloprimce, dok je ovaj prvi prava privatna agencija za posredovanje. (svejedno, to ne umanjuje moju zahvalnost tomorade ;))

Tacno tako, ovaj drugi pokriva citavu teritoriju BiH. Plus posao.ba svaki dan objavljuje nekoliko svojih oglasa za posao na televiziji Pink...

CAOS

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 08:28 
Početnik
Početnik

tomorad je napisao:

Tacno tako, ovaj drugi pokriva citavu teritoriju BiH. Plus posao.ba svaki dan objavljuje nekoliko svojih oglasa za posao na televiziji Pink...

CAOS

Dobro, nećemo ipak ulaziti u krajnosti, mi smo ozbiljna firma ;) ako se ne varam, prema nekim internim pravilima, mislim da općenito oglasi za posao u dnevnim tiskovinama privređuju najveći (i najkvalitetniji) odaziv. mada si mi sad stavio bubu u uhu s ovim portalom posao.ba (jer naša firma u Hrvatskoj, obično pronalazi radnike upravo putem takvog portala). Moram još razmisliti, a i komparirati s uzorcima cijena iz dnevnih tiskovina. A i konzultirati se :fadein:

naravno, zahvaljujem tomorade :)

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 09:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Evo da i ja malo pripomognem:
Ako želiš da daš oglas za posao u RS moj ti je savjet da oglas daš u Glasu Srpske i/ili Nezavisnim novinama.
A oglase za posao iz dnevnih novina najčešće prenesu (naravno besplatno) na portalu posao.ba

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 10:14 
Početnik
Početnik

Metheny je napisao:
Evo da i ja malo pripomognem:
Ako želiš da daš oglas za posao u RS moj ti je savjet da oglas daš u Glasu Srpske i/ili Nezavisnim novinama.
A oglase za posao iz dnevnih novina najčešće prenesu (naravno besplatno) na portalu posao.ba

nisam znala da oglase za poslove iz dnevnih novina, posao.ba besplatno prenosi na svoj portal (hmm, gospođa s kojom sam pričala to nije spomenula). jel možda znaš, da li to funkcionira na temelju molbe/zahtjeva poduzeća, ili oni to samoinicijativno... i da li je to provjerena informacija, tj. da li si siguran? jer na našem portalu tog tipa, stvari ne funkcioniraju ovako. :-?

Inače, tako nekako sam i ja razmišljala, puknut oglas u nezavisne novine i glas srpske, koje su 'tu negdje' po cijenama, dok EuroBlic bilježi (meni, laiku za to :D) određene (nejasne :D) oscilacije. "Mali oglasi" jesu jeftiniji, ali mi nekako ne "zvuče dovoljno ozbiljno" (pošto ciljamo i na kvalitetu, ne samo kvantitetu).

Hvala i tebi Metheny na pomoći :) tko zna, možda zainteresiram i kojeg forumaša iz ovog topica :)

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 10:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Koliko znam, oni to rade samoinicijativno (prenošenje oglasa iz novina na portal). Vjerovatno žele da imaju što više oglasa na sajtu jer i oni imaju konkurenciju u sajtu boljiposao.ba... Niko od njih to zvanično ne saopštava, ali da prenose oglase, to je sigurno, i posao.ba i boljiposao.ba

Glas Srpske i Nezavisne su u RS standardne novine za objavljivanje svih oglasa, tendera, zvaničnih saopštenja, itd., a u Federaciji BiH su to koliko znam Oslobođenje i Dnevni avaz.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 13:51 
Početnik
Početnik

da, u BiH su najtiražnije novine Dnevni avaz, no ne bismo se orijentirali na cijelu BiH, već bismo baš to područje Republike Srpske. Otud i orijentacija da to budu novine koje će pročitati najveći broj Banjalučanina (ne znam da li sam se dobro izrazila (?)), i što je još bitnije, najveći broj stanovnika Republike Srpske. Ipak će radno mjesto biti vezano za područje te države (znači, ne cijelu BiH), tako da nema smisla angažirati nekog 'outside'. No opet, nije oštro isključena ni svaka druga mogućnostm, pošto posao ne ovisi o nacionalnosti, tako da kandidat može biti i Tadžikistanac...ukoliko poznaje RS, odlično! :D

Zahvaljujem Vam svima na savjetima :) trenutno će oglas morati malo pričekati, pošto imam posla nešto višeg prioriteta, ali svi savjeti i komentari su još, i još, i dalje... dobrodošli :)

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 18:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Glas Srpske i Nezavisne.com i Fokus su jedine novine koje su banjaluckog porijekla. Samo sto je Fokus u rangu lista 24sata. Vlasnik/ici su isti za sva tri lista.

Novosti, EuroBlic, Press, Kurir su izvorno beogradske novine sa dodatkom vezanim za Republiku Srpsku. I predstavnistima u Banja Luci.

Glas Srpske i Nezavisne su najoptimalnije novine za objavljivanje oglasa u kom trazite visokoobrazovnu radnu snagu(cijena im je slicna jer su odnedavno privatne Nezavisne kupile drzavni Glas).

Ukoliko preferirate SSS onda vam je najbolji EuroBlic jer je to novina koja se cita prije polas
ka na posao uz jutarnju kafu u lokalnom kaficu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]