NACIONALNI STROJ je napisao:
u ovoj zemlji jeste manjak kvalitetne radne snage posto se i sam bavim privatnim poslom i imam radnike vrlo dobro to znam iz vlastitog iskustva,vrlo je tesko naci kvalitetne radnike,das oglas u novine javi se hiljadu ljudi koji mole boga da nenadu posao i stalno nesto zakeraju te ovo te ono,vrlo tesko je nadi ljude kojima posao bas treba i koji ce kvalitetno obavljati svoj posao,
to je posljedica dugogodisnje komunisticke vladavine i radnickog samoupravljanja,ovaj narod nema radne navike,ovo drustvo treba mjenjati iz korjenaRED,RAD I DISCIPLINA
a sto se tice kineza,znam da ih ima puna i da vecinom nemaju nase drzavljanstvo a imaju firme ,pre neki dan sam bio svedok u opstini kinezi i neki nasi likovi dosli nesto da ovjere ,ovi nasi seljaci bleje ko ovce a kinezi ih vodaju i upucuju sta treba da rade,a vecina naroda su takvi neobrazovani i priucni,nesnalazljivi
Apsolutno se slazem s tobom za sve sto si napisao. Al ima i druga strana medalje, a to je kako zastititi prava radnika (koja danas apsolutno ne postoje), i u osnovi gazde mogu da rade sta i kako hoce s radnicima.
Imas privatni biznis, znas li koja je procedura da bi zaposlio stranca, prijavio ga i sve sto ide uz to, naravno sve 100% legalno???????