banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 17:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Avg 2005, 15:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jul 2005, 17:52
Iako gospodin Komić je već imao zaposlenje, a i zaposlenja valjda jer je na fakultetu i šire angažovan, - gradonačelnik Davidović prošle godine je dao svom partijskom kolegi mjesto u upravnom odboru razvojne agencije Banja Luka. Iako je bilo kandidata koji uopšte nemaju posao, gradonačelnik se odlučio da posao da već uposlenima, a Komić je samo jedan od njih. Komić je već odbornik u skupštini grada gdje prima 700 km mjesečno, a postao je i zamjenikom gradonačelnika u međuvremenu.

Kad pođemo od organizovanosti jedne države i podjednakih prava svih građana, možemo ako smo pravedni doći do zaključka da je gradonačelnik Davidović postupio protuzakonito, oduzimajuči prava onim građanima koji na to imaju pravo, čak i veće od bilo kakve gradonačelnikove nadležnosti u ovakvim oblicima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2005, 22:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Jan 2002, 01:00
Čovjek je doktor ekonomije jedan od najboljih profesora na Ekonomskom fakultetu, kao predavaču nema mu ravnog, zar nam takvi ne trebaju na takvim mjestima???????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2005, 08:29 
Ja takođe nemam ništa protiv da je jedan tako kvalitetan čovjek na takvoj poziciji bez obzira na njegove druge aktivnosti.

Takođe znam da je i častan čovjek i da se nije dao kupiti za novce. Prije par godina je dobio mogućnost da napiše cifru koju bi mu SDS platio da bude jedan od njihovih ministara što je on odbio.

Kada je Ivanić izabran za ministra takođe je od kome tražio da bude u vladi ali u nekom lijevom ministarstvu što je ovaj odbio i od tada nisu u dobrim odnosima.

Nemogavši da se odupre politici koma je pristupio SNSD-u ali pod uslovom da sam izabere oblast i poziciju na kojoj će da dati svoj puni doprinos.

Tokom proljeća koma je bio upotpunosti angažovan na pronalaženju rješenja grijanja u gradu međutim nisam siguran da su riješili problem

Izbor "mandare" za direktora toplane je u najmanju ruku čudno rješenje ali na kraju krajeva to je odluka republičke vlade i SDS-a tako da se ne može dovesti u vezu sa komom i gradskom upravom..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2005, 20:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Avg 2004, 23:59
Lik je O.K. njegova predavanja su mi bila najzanimljivija...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 18:24 
Pripravnik
Pripravnik

pule je napisao:
Čovjek je doktor ekonomije jedan od najboljih profesora na Ekonomskom fakultetu, kao predavaču nema mu ravnog, zar nam takvi ne trebaju na takvim mjestima???????

Onda neka taj čovek bude primjer i neka dobrovoljno radi, a ne da otima radna mjesta omladini i starijima. Usput pitam šta je on to učinio? Po čemu je on kvalitetan?

Poslednji put menjao JHBX dana 25 Avg 2005, 18:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 18:46 
Pripravnik
Pripravnik

nikson je napisao:
Takođe znam da je i častan čovjek i da se nije dao kupiti za novce.

E pa kupio se sad za novce i minimum 5 plata

To sto je on odbijao ponude ministarske i ciljao to je njegova stvar ciljanja fotelje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 19:40 
Pripravnik
Pripravnik

Ne znam kako riješiti problem nezaposlenosti....ako imamo profesore koji redovno predaju i pritom su angažovani po plačenim projektima što je dodatni izvor zarade, imamo one koji predaju i više predmeta. Imamo sve njih instalirane u državni aparat, imamo dakle da sa izborima kompletnu jednu zaposlenu aparaturu, dodatno po izborima zapošljavamo dodatnim radnim mjestima, i sad izračunajmo koliki je to broj radnih mjesta. To u SFRJ koliko me sječanje služi nije bilo tako, rijetko je da se nalazio tko sa dva zaposlenja.
Mislim da se ljudi trebaju ulagati za dobrobit i raditi besplatno za dobro a imati jedan posao, a ovo danas je kataklizma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 22:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
uvijek je toga bilo i bice......a ti sad to sa politicke strane gledis...
evo odmah imas 3-4 replike koje ti kazuju da je covjek strucan za to sto radi i postavljen ......zasto ne ??

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 22:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 23:21
Nemam nista protiv..stavise.. :)
..jedan je od rijetkih..kome mozes prici uvijek i upitati ga za nesto ili traziti savjet..i nije kao vecina..do kojih ne mozes ni 'prismrditi' ;)
A o predavanjima da ne pricam..jedina predavanja u 8 ujutro na kojima nisam spavala:):)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2005, 08:25 
Pripravnik
Pripravnik

Da je on neki čovjek rekao bi: Ne meni je dovoljno jedno zaposlenje u ovom grotlu nezaposlenih.

I na taj način da daje primjer časnosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2005, 09:01 
Koma se u potpunosti posvetio rješavanju problema u gradu. S obzirom da je poznato koliko jeposvećen svakom poslu kojim se bavi bojim se da će se to odraziti na kvalitet predavanja a ako ne na kvalitet onda sigurno na vrijeme koje treba da provede na faksu i da bude dostupan studentima.

Po meni je bolje da je on na toj funkciji kao ekstremno kvalitetan kadar nego da se postavi neki levat samo zato što nema posla. Sjetite se poslije rata kada je gradonačelnik bio Savo Ćuk, pa to je bila smijurija i najveća sramota u istoriji naše banjaluke.

Još nešto interesantno, Davidović je egoista koji ne podnosi suprotno mišljenje a koma je trenutno jedini koji gradonačelnika izbije iz cipela govoreći mu u lice šta ne valja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2005, 17:20 
Pripravnik
Pripravnik

To je to imam vise poslova, a nijedan u potpunosti ne ispunjavam, ali punim dzepove
On je znanstvenik, I cudno je da se posvecuje drustvenim problemima.

Prijatelju niko nije extremno kvalitetan, ni on, ja bih volio da mi navedes njegovo djelo...i garantujem ti da obicni levati nisu ucinili degradaciju institucija RS vec upravo tvoji visokoobrazovani profesori fakulteta koji su stavili svoje pandze gdje god ima novca, tko od njih se suprotstavio degradaciji?

Nek onda kaze Davidu i za sebe da ne valja.

Još što se tiče Davidovića – meni se čini da on za sve u upravi smatra sebe odgovornim i tatom – matom, mislim da je baš nasuprot svako za sebe odgovoran i treba odgovarati, ali imati i slobode.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2005, 08:39 
Što se tiče uticaja profesora ekonomskog fakulteta na sunovrat ekonomije u potpunosti sam saglasan sa tobom.

Ivanić je uništio sve ono što je poslije rata ostalo ne uništeno.

Mrvice iza ivanića je rasuo Mikerević. Radić je poslije Vrbasa iz 80-tih uništio pivaru.

Špirić je politička kurva koja nema svoje mišljenje i umjesto javnim finansijama koje je predavao (ruku na srce veoma loše) bavi se prostitucijom.

Onaj što je predavao Istraživanje tržišta inače direktor KOSIGA je pronevjerio milione i milione i umjesto na robiju on postaje veliki gradski menadžer.

Đurasović je od Saveza knjigovođs i revizora napravio privatnu firmu koja je uvučena u zakonske procedure pa čak i stavljena u budžet.

Vukmirović je totalna suprotnost onoga što jedan profesor treba da predstavlja. Sada je i direktor republičke agencije za razvoj SME. Katastrofa.

Lazo tezgari ko pjevaljke sa Pinka.

Međutim njihova eksponiranost u javnom životu je obrnuto proporcionalna sa njihovim stručnim vještinama.

Drago mi je da se Stanić povukao i da se fokusirao samo na struku. Pored njega tamo još cjenim Tomaša, Macuru i asistenta Sašu Petkovića kao i legende Šefkiju, Danicu i Kravarušića.

Što se kome tiče on je u bih vodeći ekspert po pitanju statistike i sva njegova djela u toj oblasti su teško nabrojiva.

Kod Davidovića je problem što je on umislio da je za gradonačelnika izabran zato što je dobar kadar a ne zato što je bio kandidat stranke za koju je narod glasao da bi se rješio SDS-a i PDP-a. Odnosno narod je između dva zla glasao za ono manje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2005, 20:39 
Pripravnik
Pripravnik

Још ово да ти кажем Никсон, из искуства говорим и своје грешке, - колико год да је човјек способан толико је његова грешка пропорционална његовој способности, дакле способнији човјек ће учинити већу грешку него ли неки мали човјек који уопште неће, односно учинити ће малу пропорционалну својим способностима, е то ти је на примјер Иванић кога цитираш, продана душа.

Ја Комића могу цијенити као човјека истинског вјерника и9 муслимана зналца Курана, али се не могу сложити са његовом савршеношћу јер знам шта је пропорционалност,....можда Кома не лаже самог себе и призна своју грешку – ту је спас, али ја сам му у овим пословима нашао ману, јер човјек кад има много, не види суштину и неопходност и стварну потребу, - а да би знао имати, треба не имати.Не зна сит, али зна гладан. Сит расипа, а гладан сабира. Е питанје је да ли сит зна правилно и расипати.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2005, 11:43 
Možda je moja greška što Komića nikada nisam gledao u svjetlu njegovog imena i prezimena odnosno njegove nacionalne pripadnosti već isključivo kao čovjeka i kao stručnjaka.

Saglasan sam da niko nije savršen i da svi pravimo greške i samim tim nečije greške su veće a nečije manje.

Cijenim ljude lopove jer i za lopovluk treba znanje i umjeće a što bi narod rekao i muda ali mrzim otimače.

Sve ovo što spominjem radim iz razloga što me Komić kao i mnogi drugi ljudi iz svjeta politike može razočarati (treba mu dati vremena) ali sa sigurnošću mogu da tvrdim da lik nije otimač i lopov. Prije ili kasnije će napraviti grešku a možda ju je već napravio zbog činjenice da se u sve ovo upustio ali sam siguran da neće počiniti namjernu grešku sa ciljem da napravi problem ljudima oko sebe t.j. banjalučanima.

Stvar je u tome što ja vjerujem da se prihvatio pozicije i posla iz najčistijih pobuda t.j. da poboljša situaciju oko sebe u skladu sa svojim mogućnostima.

P.S. Za direktora toplane je izabran Goran Mandić član SNSD-a za koga je poznato da je apsolutno nesposoban. S obzirom da je toplana pod kontrolom SDS-a morao se napraviti kompromis između stranaka oko imenovanje mandare što upućuje da je i koma prešao preko činjenice da je levat postavljen na jednu od najosjetljivijih funkcija u gradu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2005, 14:44 
Pripravnik
Pripravnik

Наравно да није грешка гледати др. Комића као човјека, наиме ја вршим подјелу људи на вјернике и атеисте, а сматрам да је Кома добар вјерник.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2005, 08:39 
Gledaš na ljude sa jednim strahovitim ograničenjem što te onemogućava da o bilo kome dobiješ pravu sliku ali isto tako nemožeš biti u stanju ni da sam sebe posmatraš kao kompletnu ličnost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 15:23 
Pripravnik
Pripravnik

Сматрао сам да не треба да одговорим, али ипак ћу то учинити не наводећи разлог

МОЖЕШ ЛИ ПРИЈАТЕЉУ БИТИ МАЛО ОПШИРНИЈИ И ПРЕЦИЗНИЈИ?

Ја против Комића немам ништа што немам против свих који имају најмање два новчана примања. Прво бих тебе пријатељу кад бих могао најурио са посла и ставио у 4 зида и кад проведеш у досади одређено вријеме дошао бих да те питам је ли лијепо радити, ти би дотада увидио суштину друштвености и довољност једног посла, јер би све учинио да нико не буде незапослен зато што би то искусио на својој кожи – ти очито као и многи то ниси искусио, али гле пази да ти се не догоди.
Одговори су веома добродошли.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2005, 08:32 
Stanje ne zaposlenosti ima dosta negativnih implikacija. Pored nedostatka materijalnih sredstava to stanje strahovito negativno djeluje na samopouzdanje. Jedan od najgorih osjećaja za pojedinca je osjećaj bezvrijednosti i nesposobnosti da se doprinese ličnom i blagostanju svojih bližnjih.

Smatram da se trebaju stvoriti uslovi za sve ljude da mogu raditi i samim tim privređivati ali sam protiv toga da to treba raditi na uštrb onih koji su sposobni.

Nema više svakome prema potrebama već svakome prema sposobnostima.

Ovdje nije konkretno riječ o Komiću ili bilo kome drugom već uopšte. Ukoliko imaš mogućnosti i sposobnosti da kvalitetno radiš 5 poslova ja ću to podržati jer riječ je o tržištu.

Svojevremeno sam se ljutio na Damira Miljevića (Predsjednik saveza poslodavaca RS kao i mnogo čega još) jer je bio član svega i svačega i u sve je bio upetljan. Kada smo počeli da malo bliže sarađujemo uvidio sam da je čovjek ekstremno sposoban i da koristi svoje prednosti na tržištu. Pa zar ga treba onemogućiti da radi to što radi samo zato da bi se nekome drugome manje sposobnom otvorila prilika.

Nije isključeno da ja sutra dobijem otkaz i da odem na tržište rada ali je sigurno da ću se svim silama boriti da zauzmem mjesto koje zaslužujem.

Često se vodi polemika zbog malih plata ali se zaboravlja da su te plate odraz naših sposobnosti i kvaliteta. Niko me ne drži da radim to što radim i ako nisam zadovoljan imam slobodu da odem na drugo radno mjesto ili u drugu firmu i da zarađujem više. Naravno to ću moći da uradim jedino ako imam kvalitet.

U jednom od prethodnih postova sam rekao da mrzim otimače a isto vrijedi i za situacije kada se na pozicije dovode politički podobni kandidati bez obzira na njihove kvalitete.

Pametni ljudi su dosta davno uveli metodu MBO (Management by objectives) koja podrazumjeva da se svi vrijednuju u skladu sa svojim sposobnostima i vještinama. U zemljama gdje se ovo primjenjuje država se kvalitetno brine za one ne sposobne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 19:04 
Pripravnik
Pripravnik

Novac nije najvažniji u životu.
Sveokretan čovjek pridonosi društvu, pre svega dobrovoljno. Ne zanemarujem lični interes, ali smatram da ne smje biti izričit, treba postojati ravnoteža između ličnog i društvenog.
Dakako da sposobnoga treba nagraditi, ali šta je nagrada, nagrada je materijalna i duhovna. Sposoban čovjek treba da ima osječaj i za okolinu.

28.9.2005
Neču ponovo postovati ovu već možda izlizanu temu, ali ču ovako nadodati.
Ja sam povjerovao da je Nikson u pravu govoreči o sposobnostima, da bi danas čitao u Glasu kako štrajkuju u rafinieriji Modriča nemaju godinu dana platu, nemaju za kruh, za školovanje djece ...itd i koliko je samo ovakvih ljudi u RS.
Jednom davno ja sam shvatio da bez Božje pomoči niko nizašta nije sposoban, tako da vrlo rado govorim o društvenim štetočinama našta ubrajam i mislim govoreči o povlaštenom sloju društva, profesorima, doktorima, funkcionerima...itd, dakle to je gomila ličnointeresnih nesposobnjakovića.
Čak sam sad doveo i sebe u pitanje pa zašto da razmišljam za društveno, a ne za lično, nije li me društveno upropastilo, i šta lično to ja imam – ništa, niko ne brine ni za mene pa šta ću sad nego sam sebi.

Međutim organizacija postoji i država zbog društva i udruživanja dakle ne individualno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]