banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 22:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Avg 2012, 06:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
The_new_Statesman je napisao:
Na fotkama se preplice pa otuda osjecaj gustine.

Hm, ne bih rekao da je osjaćaj u pitanju...
Pogledaj malo detaljnije onu sliku gdje je bijeli kombi pa (iako je iskosa) procijeni razmak između stubova ispred njega... Meni se čini da je samo nekih 20 m, odokativno... Ili pogledaj prethodnu sliku sa delta blokovima u krupnom planu pa prema njima ocijeni razmak stubova...
Poprilično gusto...

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2012, 07:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Isao sam autom, i nisam stekao utisak pretrpanosti. Generalno je mozda rasvjeta nepotrebna, ali sigurnosti nikad nije previse ;)

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2012, 07:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Pa nije bas nepotrebna, ne samo da imas petlju nego i lokalne puteve koji prolaze ispod i oko petlje, raskrsnice na raskrsnicama, bilo bi kucanja u zidove i stubove konstrukcije bez rasvjete :). Kada se prodje petljom zaista se ne stice utisak da je pregusto rasvjeta postavljena, a na slikama izgleda ko suma :).

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2012, 09:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma kucanja ce na nesrecu biti i sa rasvijetom i bez nje...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 14:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2012, 14:07
Аутопут је реално добар, а ни петља није лоша, мало се претјерује с киртикама и тражењем длаке у јајету.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pinkpanter je napisao:
Аутопут је реално добар, а ни петља није лоша, мало се претјерује с киртикама и тражењем длаке у јајету.

Autoput realno bas i nije dobar. Zavrsni asfalt sloj je tzv. SMA sloj (stone mastic asphalt), to je posebna vrsta asfalta koju mi nismo do sada primjenjivali na nasim putevima i naravno nemamo iskustvo u spravljanju istog, na dijelu iz pravca Gradiske, tik prije Mahovljanske petlje SMA nije bas najsrecnije uradjen. Dalje, dio prema Banja Luci poslije Mahovljanske petlje je sav dzombast, tako nakaradno nivelisani nam nisu na lokalni putevi, a pogotovo je kritican spoj sa M16 BL-Gradiska.

Uz duzno postovanje, ovdje se ne govori o friziranju pa da se dzeva digne sto je jedna dlaka ostala duza od drugih, vec o necemu sto lako moze da kosta ljudskog zivota. Tako da treba da se iskopaju sve ´dlake iz jaja´ (da prosti ovo dijete, astal i svijeca :D).

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 16:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zasto je sve to tako? Zasto je srednja ograda tik uz bijelu liniju? Cemu?

Pa razmisljaju li ti projektanti (ili ko vec odlucuje) o tome da ce sutra i njegovo dijete i dijete njegovog dijeteta voziti tim putem?!?

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 16:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2012, 14:07
A.J.V.A.R. je napisao:
pinkpanter je napisao:

Autoput realno bas i nije dobar. Zavrsni asfalt sloj je tzv. SMA sloj (stone mastic asphalt), to je posebna vrsta asfalta koju mi nismo do sada primjenjivali na nasim putevima i naravno nemamo iskustvo u spravljanju istog, na dijelu iz pravca Gradiske, tik prije Mahovljanske petlje SMA nije bas najsrecnije uradjen. Dalje, dio prema Banja Luci poslije Mahovljanske petlje je sav dzombast, tako nakaradno nivelisani nam nisu na lokalni putevi, a pogotovo je kritican spoj sa M16 BL-Gradiska.

Uz duzno postovanje, ovdje se ne govori o friziranju pa da se dzeva digne sto je jedna dlaka ostala duza od drugih, vec o necemu sto lako moze da kosta ljudskog zivota. Tako da treba da se iskopaju sve ´dlake iz jaja´ (da prosti ovo dijete, astal i svijeca :D).

Ја сам ово рекао више гледајући лајички на тај аутопут, возио сам ауто преко аутопута и мени се лично није нешто лош учинио, док за расправу на основу података које си ти горе написао ја стварно нисам компетентан јер се довољно не разумијем у то. :)

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zasto je sve to tako? Zasto je srednja ograda tik uz bijelu liniju? Cemu?

Pa razmisljaju li ti projektanti (ili ko vec odlucuje) o tome da ce sutra i njegovo dijete i dijete njegovog dijeteta voziti tim putem?!?

Srednja ograda i linija - nisam ovo upratila. Gdje, na autoputu, kod razdijelnog ostrva? Ako je tu, onda je to gadna greska, jer postoji izmedju zeleni prostor i moglo se sve uklopiti. Ograda mora biti odbojna za ovu kategoriju puta, a sam odbojnik je 0.5m i samim tim je toliko stub udaljen od ivicne linije.

Zasto je ono sto sam u prethodnom postu ove teme navela tako? Zato sto su se firme koje su pravile ovaj autoput vise-manje ucile na njemu (nikada ranije ni jedna nasa firma nije pravila autoput). Vidoni, OHL, KuK - nisu to nase firme, ali su uzele nase izvodjace, koji se prvi put srecu sa ovakvom vrstom posla. I naravno da nesto mora ispasti nakaradno.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 13:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
AJVAR je l' se meni cini ili ti studiras na gradjevini ili eventualno na arhitekturi? Ili si ranije studirao nesto od to dvoje?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tako nesto :).

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ajvar je Ajvarka ako sam ja dobro upratio :lol:

Slika

Vi'ish dje ovi ciko odi?

Odbojna ograda je skoro pa iznad bijele linije :evil:

Za koji klinac to?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tesko sa slike iz ove perspektive da mogu da potvrdim da je tako kao sto kazes. Kad budem prolazila tuda obraticu paznju. Nisam pretjerano strucna po pitanju saobracajne signalizacije ali cu pokusati pojasniti. Generalno je minimalna udaljenost odbojnika (sto je btw moj neki zargon i netacan naziv, kaze se samo greda ograde :)) 0.5m od ruba kolovoza za kategoriju autoputa (ta udaljenost se inace krece od 0.5m do 2m za AP i brze ceste). Za neki lokalni put ili eventualno za postavljanje ograde na trotoar, udaljenost moze biti i manja, sve zavisi kolikim prostorom raspolazes, da li je rizicno mjesto na putu i koja je max brzina. Iza grede ograde ide metalni odstojnik (u ovom slucaju na slici) i stub ograde. Odstojnik plus stub i greda izadje to na sirinu od oko 40-45 cm. Lakse ti je gledati prema mjestu gdje je stub zabijen, on bi prema prethodnom trebao biti cca 1m od ruba kolovoza, sto sa ove lijeve strane izgleda da je ispostovano. Sa ove desne strane ne vidim dobro sta se desava, izgleda kao da je bankina ojacana - betonirana ili je ovo rigol? I tu jeste malo cudna situacija :).

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 20:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Perspektiva je losa... I cemu odbojnik sa vanjske strane zaustavne trake? Cemu sva ta silna suzavanja?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 20:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Ajvar je Ajvarka ako sam ja dobro upratio :lol:
Ma ja sam nekako ubijedjen da je to neki (zenski) klon jednog banovanog tipa ...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 20:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nemam pojma.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 21:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@Digestija ne spamuj temu, ako imas sta da me pitas postoji pp, jos uvijek nisam nikoga ujela.

@TNS Za ogradu i zaustavnu traku, ovako na prvu jedino bih rekla da je stavljeno zbog ovog kanala, kanal je blizu, dubok je bar 1m sa visinom nasipa kraj kanala od nekih (lupam sa slike gledano) 1-2m to mu dodje do 3m visine koje bi auto letilo sa puta (bez obzira sto je unutrasnja strana krivine i sto je zaustavna traka). Bolje da je visak nego da fali :). A oko suzavanja te nisam upratila na sta tacno mislis.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 21:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cemu kanal i ograda citavom duzinom puta? Sve je uze i tjesnje nego na drugim autoputevima.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
I cemu odbojnik sa vanjske strane zaustavne trake?

Zar nisu svugdje po autoputevima?

Digestija LOL. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 21:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]