banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2006, 12:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Digresija je napisao:
To sto se prica da ce da pojeftine, mozes objesiti macku o rep ;)
Sve, ali bas SVE cijene ce da porastu - neke manje, neke vise. Ali nista, ama APSOLUTNO NISTA nece pojeftiniti. Paz' sta sam rek'o :)
Evo da sam sebe citiram...
Koliko sam ovih dana dole mogao primijetiti, skoro sve cijene su porasle. Odem ja u apoteku da kupim neke lijekove, a zenska koja radi tamo dala mi racun sa starim cijenama, a na kutijama hemijskom olovkom napisala nove cijene sa PDV-om i po tim cijenama mi obracunala... Ali bilo je vise od 17%. Jedan lijek, koji je kostao 9.5 KM mi je naplatila 11.5 KM.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2006, 12:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2006, 09:36
Lokacija: zemlja piramida, oskara, medvjeda, olimpijade,nobelovaca
pdv je car! zbog pdv ce drzava biti jaca financijski 100x

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2006, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Slazem se sa krsoom.PDV povecava zaposlenost i izvoz,smanjuje uvoz sivu ekonomiju.To stoji.
Ali da li inspektori rade svoj posao.Cijene su skocile vise nego sto je trebalo a svi pricaju da je kontrola cijene hljeba protekla o.k. i da nema povecanja.
Da podsjetim prije PDV 0.80KM sad 1.00KM jel to 17%
Onda ovi iz poreske ne znaju racunati.Trebalo je da 0.94 ali eto i 0.95.
Ne uzimajuci u obzir da je trebalo doci do smanjenja zbog pada cijene goriva u svijetu.Oni su digli na 0.8KM kad je bila cijena nafte najveca u svijetu.Sad je palo sto ne snize.
Isto i za gorivo na pumpama.Nije pala cijena.Ako nista trebalo zbog PDV 3%.
Ali to je sve u durex izgleda.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2006, 19:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2005, 18:04
SARAJEVO, 26. januara (FENA) - Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu utvrdilo Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV), čiji je predlagač predsjedavajući Vijeća ministara BiH. Prijedlog zakona uputit će se u parlamentarnu proceduru na usvajanje po hitnom postupku.

Prijedlogom zakona knjige, brošure, časopisi i publikacije naučnog, umjetničkog, kulturnog i obrazovnog karaktera, službena glasila, dnevna i nedjeljna štampa na osnovu mišljenja Upravnog odbora, a na prijedlog nadležnog entitetskog organa, oslobađaju se od poreza na dodatu vrijednost u iznosu od 17 posto.

Šef Službe za informiranje Vijeća ministara BiH Mirjana Micevska je nakon sjednice kazala novinarima da je izmjena i dopuna Zakona predložena iznova zbog značaja djelatnosti izdavaštva u očuvanju kulturnih vrijednosti bosanskohercegovačkog društva.

Također, Vijeće ministara BiH rukovodilo se činjenicom da Programom za ublažavanje posljedica uvođenja PDV-a nije obuhvaćeno izdavaštvo, čime bi se moglo značajno ugroziti poslovanje firmi u ovoj privrednoj grani.

Micevska je pojasnila kako se radi o istom prijedlogu koji je ranije upućen Parlamentarnoj skupštini BiH, s tim što je sada naziv izmjena i dopuna zakona, umjesto ranijeg gdje je bilo samo dopuna zakona.

Iako je i ranije predloženi zakon o dopuni zakona o PDV-u bio upućen u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku, znači bez mogućnosti ulaganja amandamana, poslanici u Predstavničkom domu PSBiH su odlučili da ga razmatraju u redovojoj proceduri.

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2006, 07:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Nov 2002, 14:35
Šta se dešava sa raspodjelom para? Pominju se silni milioni... Ako neko ima link ili tekst na ovu temu neka postavi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2006, 20:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Neka mi neko kaze kada cemo osjetiti cari pdv! Ocekujem tu socijalnu pomoc , a nikako da mi stigne stvarno ne znam sta cu? Fodje mi da odem u Svicu i tamo zivim od socijalne pomoci, jer cujem da je tamo zbog pdv mnogo veca! #evil

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]