banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 08:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 951 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 48  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Jul 2014, 13:09 
Pedikura ili tako nesto...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
A oni sto zavrse fakultet za izbacivaca i tjelohranitelja?

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 13:11 
Isto kao i oni sto zavrse fakultet za cuvanje ovaca...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 13:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Milan je napisao:
Pedikura ili tako nesto...

Noktarica?

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 13:24 
Noktolog...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Pedikura - sređivanje noktiju nogua, manikura - sređivanje noktiju rukua. :)

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 13:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Eto sanse za dva magisterija :-)

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 13:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
A onda doktorati, mali prst, srednji, palac...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 13:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Dva smjera, gornji i donji. :D

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 13:52 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Milan je napisao:
Isto kao i oni sto zavrse fakultet za cuvanje ovaca...

:lol: :lol:

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 13:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Dva smjera, gornji i donji. :D

Vidi ove
A ja mislio sto stariji to kulturniji, ozbiljniji... A ono... :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Sto siromasnija zemlja to veca patnja i teznja za titulama.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 14:35 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
" Mi brašno uglavnom uvozimo iz Srbije, Hrvatske i Mađarske. " kaže za Press RS predsednik Udruženja mlinara RS Zoran Kos.

Još samo da i vazduh krenemo uvoziti i da konačno stavimo katanac na ovu državu. A mi se ovdje bodemo jel' nečiji sin zaposlen u Električno ili ne. :confused1: A takve gluposti odlično dođu i vlasti a još više i opoziciji da zamaskiraju svoj nerad i prave probleme nekakvim bezveznim prepucavanjima.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 14:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
richa je napisao:
@nepokoreni

Vidis druze o tome se i radi. Mozda ni ovaj od premijerke nije imao posao u realnom i otisao u drzavnu, naravno stelom.
Isto tako vjerujem da si i ti stelom u mtelu, jer tamo u poslednjih 10 god su zaposljavani preko stele u 99% slucajeva. (Izvinjavam se ako jije tako).

Mozda ova djeca ovo dvoje politicara stvarno budu radili svoj posao kako treba, otkud neko od nas zna.
Ali problem je u bahatosti tih istih govana od politicara, misle da su bogom dani i da ce njihova goriti do zore.

Do duse kakve smo ovce ne bi bilo cudno ni da duze gori.

Ovo prvo boldovano je gotovo nemoguće kod nas. Ajde nađi ijednog sina od guzonje ili političara da se zalaže i zapinje u poslu da uspije....I nije isto zapošljavanje kada ja tebe preporučim gazdi da te zaposli jer si dobar čovjek i radnik, pa de ubaci ga i pripazi malo i kad se neko uvali preko štele u firmu da prima platu i dolazi na posao kad mu je qrtzu ćeif i radi šta hoće. A ovo za djecu političara i sve kako treba....heh :) iz tvojih usta u Božije uši ali iver ne pada daleko od klade :-?

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
V@nja je napisao:
Citiraj:
Ja bi najvolio da mene a i ostatak plebsa s vrata pita za radno iskustvo i da mu demonstriram sposobnosti, a ne čij' si i ko te posl'o

A sta cemo sa onima svjeze sa fakulteta iz skole?
Treba negdje nauciti to sto bi demonstrirao / za sta bi bio sposoban
Bez obzira na ocjene, onaj koji izadje sa fakulteta, o poslu u struci zna ili malo ili nimalo (ali ima dobru podlogu da nauci - to mu se, da bi danas sutra bio strucnjak treba obezbjediti)

Ja sam radio za vrijeme studija. Honorarno, ali u struci. Tako da sam znao nešto nakon studija. Doduše, ima profesija gdje je nešto slično nemoguće, ali eto, ja im'o sreću.
Jeste da to mnogim poslodavcima ništa ne znači danas i da sam, kako ranije napisah, doživio da kažu da sam prekvalifikovan i da imam previše iskustva :lol: , ali neki poslodavci to znaju prepoznati ;)

V@nja je napisao:
Citiraj:
V@nja, zasto onda nezaposleni magistri isticu da su magistri?

Da bi djelovali konkurentnije
Kad trazis posao istices sve svoje prednosti nad onim drugim
Valjda
:D

To kod mnogih privatnika može biti i nedostatak, jer se mnogi koji konkurišu u startu precjenjuju i traže veću platu ili drugačije uslove rada jer, eto, imaju master.

The_new_Statesman je napisao:
Ali hajd. Nije on tema. Na politicare dodajem i ove moralne gromade poput lika sa ajkulinog linka. Super je on mozda. Ali po ovom napisanom sam sasvim siguran da bi mu ona prva udjelila nogu u dupe.

Momak je napisao da je išao na razgovor i da je 'ladno rekao kako je tužio drugo ministarstvo. Ne kontam šta je time htio postići? Da ih uplaši? Da namjerno ne prođe na konkursu?

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Choban je napisao:
To kod mnogih privatnika može biti i nedostatak, jer se mnogi koji konkurišu u startu precjenjuju i traže veću platu ili drugačije uslove rada jer, eto, imaju master.

Ugrhh, najezim se kad neko spominje master jer poznajem dovoljno nadobudnih osoba koje mastera izjednacavaju sa magistrom :x. Veze s vezom.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2014, 19:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Heh :) mislim da je taj što piše naš forumaš i jurišnik na vjetrenjače Vlaja1 :)

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 18:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
Otvoreno pismo radnika Ministarstva trgovine i turizma

Citiraj:
Povodom najnovijih zapošljavanja, nepotizma i korupcije obraćamo Vam se, jer Vas smatramo jedinim objektivnim i pravednim medijom u Republici Srpskoj, u nadi da ćete naše pismo objaviti u javnosti.

Posljednjih dana se govori o zapošljavanju djece ministra i premijera, a ustranu se guraju drugi radnici Vlade nepoznati javnosti, koji predstavljaju rak ranu Vlade i mnogo veće zlo od gore pomenutih.

Milena Kecman, koja je zaposlena u Ministarstvu trgovine, takođe je zaposlila svoju ćerku u“Elektroprenosu” mimo svih pravila i procedura, teško kršeći zakon prije mjesec dana i to preko poslanika SNSD-a Mazalice.

Ova žena se, od kako radi u ministarstvu, služi spletkama, kriminalom, ucjenama i korupcijom i niko joj ne može stati na put. Dotična, kao i mnogi drugi, ima člansku kartu i jedne veće stranke, tako da ko god dođe na vlast je iz njene partije i to već traje preko 10 godina.

Privatizovala je svoj posao, pa ucjenjuje ljude kojima izdaje rješenja u zamjenu za neku materijalnu korist; tako je jednog poznatog naftaša teško ucjenjivala (nije mu htjela dati dozvolu koju je zakonom bila dužna da mu da) dok nije platio njenoj ćerki i ćerki sekretarice ministra Božane Damjanić ljetovanje u Crnoj Gori.

Navedena sekretarica inače je falsifikovala diplomu o završenoj srednjoj školi (donijela je papir na kome piše da je završila srednju školu, a ne diplomu, jer je završila samo osnovnu školu). Na takav način bi mi svi mogli da budemo šta hoćemo, samo napišemo na papir, a diploma nam i ne treba.

Inače, sekretrica već više od desetak godina određuje ko smije da ide kod ministra, a ko ne, pa tako, ko god joj se ne sviđa od radnika, ne može nikada službeno otići kod ministra, kako bi ona mogla da podmeće dokumente koje hoće. Naravno, sina je zaposlila u Ministarstvo za izbjegla lica u Vladi, na izmišljeno radno mjesto.

Njihova koleginica po spletkama Mira Čekić je, dok je radila, završila neki fakultet i mimo svih zakonskih propisa dobila posao sa visokom stručnom spremom, što znači da nije ni raspisan konkurs, niti je prošla pripravnički staž, što je morala po zakonu.

Da li to znači da su svi koji završe fakultete glupi zato što moraju da obave pripravnički staž, a ona ne mora, već odmah dobije novi posao i veću platu?!

Njihova koleginca po spletkama Zdravka Jovanović ima zaposlenih petoro iz svoje bliže porodice u ministarstvu i upravama pri ministarstvu, a muž i njegova firma godinama dobija tendere za nabavku ugostiteljske opreme za naše ministarsvo.

Nema nepotizma, zar ne?

Šlag na tortu predstavlja nedavni slučaj kada je kćerka vozača Milorada Macure (poznat po tome što mu je službeni automobil marke “reno klio”, dok je ministar bio Boris Gašpar, trošilo 22 l goriva, što je utvrdila i revizija i nikom ništa), koja je zaposlena u Ministarstvu zdravlja otišla na trudničko bolovanje.

Na njeno mjesto je došla, za ne povjerovati, njegova druga ćerka, tako da to izgleda kao privatno preduzeće, a ne državna institucija i da niko drugi ne može da radi osim njih.Ovakvih i drugih slučajeva ima još mnogo, ali su ovo primeri koji paraju uši i uništavaju našu državu, za koju su se mnogi krvlju borili i izborili.

Molimo vas da objavite ove informacije, da bi javnost bila upoznata čime se pojedini službenici služe i za šta im posao u Vladi, a na uštrb velikog broja poštenih i čestitih službenika koji profesionalno i zakonski obavljaju svoj posao, a ne mogu da dođu do izražaja od ovih korumpiranih ljudi, zbog kojih je Vlada izložena ruglu i ismijavanju, s pravom!

Sve informacije koje smo vam naveli su tačne i nažalost sto odsto istinite.

S poštovanjem!

radnici Ministarstva trgovine i turizma – Vlada Republike Srpske

Извор: http://www.rtvbn.com/312237/Otvoreno-pi ... ike-Srpske

Oву тему можда треба преименовати, бар док не дођу нека боља и љепша времена.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 18:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
E kad si ti prestala kačiti ono malo oglasa za posao što ima i okačila ovo protestno pismo, onda bi svima trebalo biti jasno da je stanje katastrofa.

A što se tiče tog pisma, a kako su autori pisma dobili zaposlenje u tom ministarstvu, kad tvrde da u istom postoji korupcija i nepotizam? Isto vezom? :P

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2014, 20:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
Не знам, вјероватно везом како другачије? Можда је мобинг у питању, немам представу шта је у питању. Само знам да је некако било нормално кад ови што раде код приватника прозивају ове из државних фирми. Е али ово ми је стварно нејасно, своје се месо не једе.

Покушавам замислити да добијем посао тако негдје преко неког, "везом". Мислим да бих се убијала од посла да то оправдам и да се не осрамотим, поготово тог неког ко ми је помогао. Не разумијем како их није срамота да не раде ништа него још и зајебавају около народ који ради.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 951 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 48  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]