banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 20:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Avg 2011, 08:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hm, zbog bezbijednosti mi se ne svidja rjesenje u vezi betonske prepreke ali ok. Bolje je nego do sada. Prvi kilometri su odlicno asfaltirani. Nevjerovatno ravna podloga.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2011, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ono što mene opasno iritira je jako malen broj radnika...

Kada god prođem vidim cca 2 bagera i 2 kamiona... 2 radnika se naslonila na lopatu, šofer čačka nos dok bager tovari i to je to...

Kontam 500k nezaposlenih... Majku mu da svako po kamen donese i ostavi, eto podloge do Hrvatske...

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2011, 23:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2011, 21:09
Solidno oni izgurase auto put, nisam verovao.Ispadose bolji od mrkonjica i ekipe ovde u Srbiji.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2011, 16:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
DOBOJ, Predstavnici Javnog preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” i kineske kompanije “Čajna roud end bridž korporejšen” potpisali su danas u Doboju predugovor o izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj.

Potpisivanje ovog dokumenta uslijedilo je nakon tematske sjednice Vlade Srpske koja je održana u Doboju a na kojoj je jedina tačka dnevnog reda bilo razmatranje informacije o dosadašnjim aktivnostima na izgradnji autoputa.

Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić istakao je da je predugovor sa kineskom firmom temelj za pregovore sa kineskom izvoznom bankom koja bi trebalo da odobri kredit za izgradnju ovog autoputa.

“Ukoliko sve bude prema planu, izgradnja autoputa počeće u martu sljedeće godine, dok se završetak radova očekuje 2014. godine”, rekao je Džombić.

On je podsjetio da je riječ o projektu vrijednom 400 miliona evra kao i da je predsjednik RS Milorad Dodik još 2010. godine u funkciji predsjednika Vlade sa Kinezima započeo pregovore koji su danas doveli do potpisivanja ovog predugovora.

Ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović izjavio je da je 90 procenata imovinsko-pravnih odnosa u vezi sa izgradnjom autoputa već riješeno.

“Imamo čvrsto obećanje izvođača radova da će autoput biti završen do 1. jula 2014. godine odnosno da će autoput biti svečano otvoren na dan proslave godišnjice Komunističke partije Kine”, rekao je Čubrilović.

Kredit za izgradnju autoputa koji bi trebalo da odobri kineska izvozna banka predviđa finansiranje 85 procenata troškova izgradnje autoputa, dok će 15 procenata troškova finansirati Vlada Srpske.

Riječ je o kreditu sa grejs periodom od tri godine i rokom otplate od 15 godina, gdje će kamatna stopa biti između četiri i pet odsto

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 17:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
daj Boze da ovaj do Gradiske bude zavrsen do 2014 (znam znam, sve je vec poravnatno, izbuseno, spremno itd ali eto, nesto se ne vozimo po njemu). A sto se tice Doboja, sudeci po ovom do sada vidjenom trebace im jedno dvadesetak godina.
2014... Ne znam kako ga uopste nije sramota to izjaviti :angry4:

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 18:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jedna laz manje,vise.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 22:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Mинистар је иначе тотално некомпетентан да даје било какве изјаве везано за ову тематику. Мени се чини да су његове изјаве набријана верзија онога што чује од савјетника 5 минута прије интервјуа.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 22:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ne verujem da su ovi iz CMEC dosli iz Kine da se zezaju po Doboju.Bice autoputa sigurno, samo je pitanje kakvi su uslovi kredita.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 22:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Hm, pitanje: Zna li se kolike su kamate koje daje EBRD ili EIB? Ovih 4-5% koje spominju da su uslov Kineske banke, da li je to povoljno?

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 07:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A eво сада мало реалности:
Najveći dio autoputa Banjaluka-Doboj gradiće kineski građevinari od kineskog materijala

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 15:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

меди je napisao:

Pa nece valjda kinezi da uvoze pesak, kamen i asfalt iz Kine?Bitno je da krene izgradnja, a i 45% od kolaca je nesto.Do pre koju godinu, niko nije hteo da ulaze u Srpsku zbog politickih pritisaka sa zapada.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 16:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Feb 2009, 12:30
Zna li neko gdje ima kurs mandarinskog? Da na vrijeme pocnem uciti...braca Kinezi polako preuzimaju sve...:)

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 16:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Pričalo se da će na Filozofskom na Palama otvoriti odsjek za Kineski jezik... ne znam da l' je bilo šta od toga... ;)

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 17:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
Meni u ovom ugovoru jedino bode oci to za materijal i to sto nece biti koncesije. Dakle uopste im i nece biti u interesu da ga naprave kvalitetno. To sto domace kompanije nece biti previse ukljucene u posao i nije losa stvar, sa aspekta brzine i cijene gradnje. Posto su se sasvim dovoljno kriminalno dokazali na trenutnim "gradilistima" mozda na ovome to nece moci bas tako lako

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma kvalietet nije sporan ako se dobro precizira ugovor koji ce se postovati. Kao sto u tekstu price, tu valjda postoje drzavni kontrolni organi, nezavisne firme koje se bave kontrolom kvaliteta i sta znam...

Vjerovatno ce kljucna radna snaga biti uglavnom kineska jer cisto sumnjam da im se isplati dovoditi brdo Kineza prasinara ovamo. Ce da vidimo i ovaj put.

P.S. Ne vjerujem previse ni portalu Capital.ba. Ima tu brdo interesa ;)

Vrh

Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma kvalietet nije sporan ako se dobro precizira ugovor koji ce se postovati. Kao sto u tekstu price, tu valjda postoje drzavni kontrolni organi, nezavisne firme koje se bave kontrolom kvaliteta i sta znam...

Vjerovatno ce kljucna radna snaga biti uglavnom kineska jer cisto sumnjam da im se isplati dovoditi brdo Kineza prasinara ovamo. Ce da vidimo i ovaj put.

Vrh

Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Eво један кратки teaser са терена. :)

Аутопут. Трећи слој асфалта је прије неколико дана прошао петљу Берек на Лоту 2, и наставља према југу.
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/2011%2008%2021/CIMG2400.jpg

Маховљанска петља. Јасно видљиве рампе.
http://i821.photobucket.com/albums/zz138/BKBL/2011%2008%2015/CIMG2361-1.jpg

Брзи пут. Са Трнске петље према сјеверу.
http://img694.imageshack.us/img694/9271/dscn021489.jpg

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 18:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Jel se javljaju Kinezi?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 07:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2009, 21:48
Ma nije do Kineza vec do nasjeg president Dodika(vise razmislja za sebe sta fali nego autoput; kada je vec kupio sebi helikopter da moze stici na sve a da ode do Kine usrao bi) i Cubrilaaaaaaaaaa......

Solaris је оперативни систем кога је развила компанија Sun Microsystems. Сертификован је као верзија јуникса. Иако је у питању махом власнички софтвер, велики број основних компоненти је објављен под лиценцом отвореног кода, под називом OpenSolaris.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]