banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 14:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 951 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 48  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Dec 2013, 15:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Dok probiju otvor kroz koji kamioni mogu proci ;-)

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ima li neko da dobro zna engleski ( citanje i pisanje ) a da mu treba stalni posao?

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 18:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Šta se tačno traži i kakav je posao može i preko pp :oops:

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 18:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Remax agenciji treba administrator, koji zna engleski jer ce dosta raditi sa centralom u Becu i stranim klijentima... Pozeljno je da pisanje bude odlicno, a samim tim i govor, a poznavanje jos nekog jezika je prednost, naravno rad na racunaru se podrazumeva... Bice prijavljen, a platu to je neumesno da ja pricam jer samo prenosim oglas za druga :)

@REMAXBanjaLuka: Agencija @REMAXBanjaLuka zaposljava poslovnog sekretara #banjaluka #posao.. Vas CV mozete poslati na mail direkt@remax-bh.ba

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 19:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ajoj, već vidim uslove i zahtjeve...bio sam na nečemu sličnom. Teško da će tako ići.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovo gore sam ja napisao iz svoje glave, tj na osnovu onoga sto je on rekao :lol:
Nista ne kosta poslati CV i otici na razgovor ako te pozovu :)

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 19:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne kažem da nije tako, nego ako stranci traže ljude i vode interviju ko ima fin portfolio ima prolaz, a ako naši lakeji vode razgovor...teško :-? Prijatelj koji odlično zna dva jezika (godinama radio pri međunarodnim snagama) bio stacioniran u Holandiji jedno vrijeme, a po struci je serviser informatičar sa velikim iskustvom kad god je išao na interviju sa našim ljudima koji rade za strance nije prošao jer su nerealni i apsurdni zahtjevi...kod direktnog kontakta sa strancima glat je prošao i sad radi u Čemerici.
Naše barabe se trude biti veći Englezi od Engleza tako da izmišljaju gluposti...što se govorilo noga Lička, cipela Bečka.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 19:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovaj nije takav, bitno mu je da ne zabusava na poslu, jedina razlika je sto zbog kontakta sa centralom treba jezik, inace se radi sa nasim ljudima u BL gde je i sediste Remaxa... Nisu neki zahtevi niti su oni nesto naduvani i zahtevni... Ko zeli neka pokusa, ko ne zeli ne mora :)

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 19:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A sa čim se bavi firma? Tj koja joj je djelatnost? Pitam zbog jezika i terminologije....

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Remax, agencija za nekretnine... Fransiza americkog remaxa

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
oooo pa de progooglaj, imaš sve odrednice
http://remax-bh.ba/OfficeProfile.aspx?O ... rentPage=1

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 19:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Aaaaaa....znam šta je to. Jedna vrsta telemarketinga, prozivanje korisnika, skupljanje i ažuriranje podataka. Mislim da je zarada na procenat ali ne mora značiti....na nešto slično sam davno išao na razgovor.
PS: Ružo znam za guglanje, ali nije na odmet da upitam čovjeka za detalje :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 19:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa nije bas telemarketing, bar ja to nisam tako povezao :)

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2014, 13:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2013, 12:06
Ovi još nisu našli "majstora" http://posao.banjaluka.com/poslovi/elek ... zavanje-2/

Bio na razgovoru, jedno 2 sata izdeverao sa sa čovjekom i ništa... teška neka firma.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2014, 11:33 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Treba mi stranica sa prosječnim platama medicinskih tehničara i njegovatelja u Dojčland... danke. :D

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2014, 18:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Zapošljavanje medicinara iz BiH u Njemačkoj nastavlja se i u ovoj godini, a na rad u tu zemlju uskoro bi trebalo da ode još 300 njegovatelja.
Portparol Agencije za rad i zapošljavanje BiH Boris Pupić je istakao da se na program za zapošljavanje kod poznatog poslodavca, kojeg kandidati sami traže, krajem februara prijavilo njih 341.
- Od ovog broja zaključeno je 247 ugovora, 72 kandidata su u proceduri, dok su za 22 kandidata došle odbijenice - kazao je Pupić i dodao da čitava procedura, odnosno zaključivanje ugovora, dobijanje radne dozvole i neophodne dokumentacije za odlazak traje dva do tri mjeseca.
Osim ovog, sprovodi se i drugi program zapošljavanja u Njemačkoj, koji se odvija uz učešće njemačke organizacije za međunarodnu saradnji GIZ, a putem javnih poziva.
Putem ovog programa do sada je nešto više od 50 ljudi zaključilo ugovore. Oba programa nastavljaju se i u ovoj godini.
Pupić je rekao da najniža bruto plata njegovatelja u Njemačkoj iznosi 1.900 evra.
- Oni će se u početku voditi samo kao asistenti njegovatelja, a kasnije su obavezni da polože stručni ispit, poslije kojeg će im i zarada biti povećana - kazao je Pupić.
Savjet ministara BiH dao je saglasnost Agenciji da inicira razgovore o posredovanju u zapošljavanju državljana BiH i za druga zanimanja sa bijele liste deficitarnih stručnih zanimanja u Njemačkoj, a radi se o 54 zanimanja i to uglavnom iz oblasti mašinstva, elektrotehnike, elektronike i medicine.
(Glas Srpske)

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2014, 22:52 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Filozofe, kralju ! :)

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2014, 23:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:) To sam naglasio onako usput, novo je taj novi konkurs.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2014, 14:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Filozofe jes ti to vrbovan od strane BND kao spoljni saradnik?

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2014, 11:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
Za novog radnika poslodavac u RS će dobijati 3.500 KM - Vlada usvojila Akcioni plan zapošljavanja

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Petar Đokić, izjavio je da će Vlada za podršku zapošljavanju ove godine uložiti 21 mil KM, od čega je 12 mil KM preneseno iz 2013.

Đokić je istakao da će podrška poslodavcu da primi novog radnika biti 3.500 KM, dok će samozapošljavanje imati veću vrijednost, i to 8.000 KM, što podrazumijeva zapošljavanje još jednog radnika, koji mora biti zaposlen najmanje 18 mjeseci.

- U ovoj godini imaćemo nekoliko segmenata podsticaja, a odnose se na osposobljavanje i stručno usavršavanje kod obavljanja pripravničkog staža, direktno zapošljavanje u privredi, samozapošljavanje, podršku zapošljavanja porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca - rekao je Đokić novinarima u Banjoj Luci nakon sjednice Vlade.

Predstavljajući Akcioni plan zapošljavanja u ovoj godini, koji je Vlada danas usvojila, Đokić je dodao da će posebna pažnja biti usmjerena na podršku zapošljavanja djece iz porodica poginulih boraca, za šta je obezbijeđen milion KM.

- U planu imamo zapošljavanje kroz obavljanje javnih radova u opštinama, zapošljavanje lica koja su godinama na zavodima za zapošljavanje, te projekat zapošljavanja u poljoprivredi - naveo je Đokić.

Podsticajne mjere, tvrdi Đokić, biće obezbijeđene i za zapošljavanje invalidnih lica u RS, u što će biti uključen Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalidnih lica, posredsvom kojeg je do sada zaposleno 1.400 lica.

- Prošlogodišnjim planom zapošljavanja otvoreno je 4.500 radnih mjesta, od čega 3.500 u privredi Republike Srpske, 427 u poljoprivredi, jedan dio u uslužnim djelatnostima, dok je u javnom sektoru bilo samo oko 40 pripravnika u oblasti pravosuđa - napomenuo je Đokić.

Prema Đokićevim riječima, u 2013. godini Srpska bila je jedina republika u regionu koja je uspjela da smanji broj nezaposlenih lica za 2,7%, odnosno da poveća ukupan broj zaposlenih za 1,7%.

- Očekujemo da će u RS biti nastavljan trend ukupnog rasta koji je bio vidljiv prošle godine, kada je vrijednost domaćeg bruto proizvoda porasla za oko dva odsto, a realno je procjenjivati da će taj nivo rasta u najmanju ruku biti sačuvan - naglasio je ministar rada.

On je dodao da je u prva tri mjeseca ove godine evidentan veći broj zaposlenih lica nego u prva tri mjeseca prošle godine, što je dobar pokazatelj.

Đokić je istakao da Akcioni plan zapošljavanja donosi optimalne mjere, koje se mogu provesti i za koje postoji interes velikog broja poslodavaca, ali i građana koji žele da se uključe u projekte samozapošljavanja, te da će javni poziv poslodavcima biti otvoren tokom cijele godine.

Važan partner Vlade Republike Srpske u provođenju Akcionog plana je Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, na kojem je po posljednjoj evidenciji 150.247 nezaposlenih.

Izvor: EKapija

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 951 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 48  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]