Sargas je napisao:
spavac je napisao:
da nismo bili "neka" konkurencija ne bi nas ni pipali...kina je takodje postala kapitalisticka jer je vremenom dopustila politicku liberalizaciju na miran nacin, a onda je doslo i do ekonomske liberalizacije...mi smo tu politicku liberalizaciju odlucili uvesti kroz tenkove, puske, razaranje...jer poslije Tita su ostali kreteni koji nisu marili za pionire i omladince..
Jel to opet priča o četvrtoj vojnoj sili Evrope?
Ja nešto nisam ubijeđen da smo bili neka konkurencija ikome. Meni se više čini kao da je bila igranka "ako A neće, B će htjeti a to vam nije baš najbolje" i tako u krug...
Jeste se radilo i na more išlo, ali mislim da naše stvari nisu bile baš kvalitetne kao zapadne. Ne kažem da su loše, ni u najmanju ruku. Imali smo mi vrhunskih stvari, ali onako generalno, ruku na srce...
napisah "neka"...nikad "samo" jugu nisam gledao kao cetvrtu vojnu silu..niti sam "samo" jugu gledao kao 9 str na panini albumu koji ima npr 20 str...
The_new_Statesman je napisao:
Spavac, opet si spavao na casu

Zaduzivanje je krenulo za Tita, pocetkom sezdesetih. A ne nakon njegove smrti kada je vec bilo kasno.
Btw. veci posao je napravio Ante Markovic sa Rusima kada je prebijanjem dugova i sitnim ''svercom'' uspio smanjiti dug za dvije milijarde. Mada, ruku na srce, to je bila akcija vremenski ogranicenog dometa jer se bukvalno oslanjala na medjunarodnu dnevno-politicku situaciju.
nigdje nisam spomeno da zaduzivanje nije krenulo od tite il ti nakon 2 svj rata, pogotov ne u tom zadnjem postu pre ove tvoje replike...spomenuo sam transformaciju koju su kinezi sa socijalizma na kapitalizam presli na fin kulturan nacin...kod kineza je doslo do zagusljivosti u prostoriji, ljudi otvorili prozor da udje svjez zrak...mi smo taj "prozor" otvorili kako vec rekoh tenkovima....i onda ajmo danas pricati da je za "otvaranje prozora" kriv tito jer nas je prezaduzio, bla bla, pa nas je zadojio nacionalizmom bla bla"...i tako tito je kriv za krah juge...