banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Dec 2010, 18:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2004, 20:09
sta mislite o otvaranju solarija. u usa je to bio odlican posao, i dans nije los, samo sto ih bukvalno ima na svakom cosku. Koliko se meni cini kod nas ljudi ce uvjek trositi pare na izgled i slicno.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 20:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ako imaš tu lovu kupi apartmančić na Hrvatskom primorju i ubiraj pare od rente to je jedno, a drugo tamo cijene ne padaju sa krizom nego čak i rastu i potražnja je velika. A prosječna cijena rentanja apartmana na Hrvatskom primorju ti je od 30 pa do 100 eura zavisno od veličine i lokacije. Za jednu sezonu ubereš rente ko za dvje godine u BL.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 20:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

jeste al za $100000 dabogda da mozes ista kupiti na primorju

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 20:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Da se naći, npr kod Zadra imaš kuće od 150000 do 200000 KM, apartmani su za nijansu jeftiniji samo treba malo probrati. Jedino ne može za te pare ništa u Istri tamo je divljački skup kvadrat, dok u Dalmaciji već može da se bira.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 20:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

po nekoj mojoj racunici u najboljem slucaju mozes za sezonu da uzmes 3500 do 4000 eura sto je ok ali ne mozes od toga da zivis cjelu godinu

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
ulaganje u nekretnine ti je siguran put na vješala... Eno SM, prazan račun a 10 zgrada napravili i sve stanove prodali...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 20:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Ровињ (стари град) ти је 2000 до 2500 евра по м2. Али те гајбе су мале, обично на два нивоа и ту су око 40 до 50 м2. За 100 000 долара или ако додаш још нешто ситно могао би купити можда и два станчића ту.
А то се рента за 50 евра дневно у сезони.

Цијене на Макарској ривијери су мање. Велика је та хрватска обала Јадрана и, као што каже stefan_bl_92, куповином у правом тренутку квалитетне некретнине може се убости фин објекат.

Маниту је у праву, тешко ће ти 100 000 долара обезбједити да будеш хаџија и да ништа не радиш. Једино да муљаш. Али ако имаш гајбу на мору, највећи дио године немаш обавеза, то је предност, а лова је пристојна.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 21:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ma jebo ti i to na moru ako nemas prave ljude koji ce se vrzmati oko toga... Imam prijatelja koji je uzeo kucu u Ninu kod Zadra, i to kad je bilo puno jeftinije, donji dio uredio sebi, a na spratu napravio 2 apartmana....Kako god, jaro mora svake godine otici pred sezonu i na kraju sezone isto, s tim da i u medjuvremenu mora loviti ove sto mu paze i sredjuju pri smjeni gostiju...sve u svemu, ako nisi tu, mani se corava posla ako nemas prave ljude da se bakcu s tim.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 22:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

E pa ljudi moji nemožeš se je8ati da ti ne uđe! Izdajem i ja kuću u gradu pa stalno imaš nešto oko nje, uvijek neka zavrzlama. Samo na moru za sezonu digneš 4000 eura a u BL godišnje ni 4000 KM pa ti vidi računicu...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 22:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

niko nije komentarisao o solariju, salon za teniranje, dali se cini kao unosan posao?

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 23:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Vec ih ima milion u gradu, pa sad..

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 10:03 
Stara kuka
Stara kuka

A lopatice i kantice ?

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Osnuj neki doo trgovina, uvoz, izvoz, nakon toga klikni na alibaba com nađi neko kinesko smeće ili jeftine dupljake, uvezi kontejner toga što si odabrao i razdilaj to okolo da se proda pa ponovo isto i sve tako...

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 16:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
mangia je napisao:
ulaganje u nekretnine ti je siguran put na vješala... Eno SM, prazan račun a 10 zgrada napravili i sve stanove prodali...

ako mislis na Stefana Milutina, oni su mnogo stanova dali u kompenzaciju .... ali da su bili jedno vrijeme medju najjacim gradjevinskim firmama . jesu .... sad je sve stalo, potraznja opala, nema stambenih kredita....ljudi nisu sposobni da vracaju kredite .... oni su mislili da ce to godinama trajati, nisu izgleda ocekivali ovoliki slom.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
stefan_bl_92 je napisao:
Prvo ti bolje procitaj moj post...kao sto rekoh nema sigurnije investicije od nekretnine osim ako se ne preplati...dakle ako se ne PREPLATI.. a postoje strucnjaci koji prate kretanje trzista nekretnina i znaju sta je realna sta nerealna cijena nekretnine...ne kupuju se nekretnine u momentu..nego se razmotri situacija...ja nisam navodio uopste pojedinacne vrste nekretnina kao primjer...realno kuce su ispod cijene u Banja Luci i desavaju se situacije da se kuca moze kupiti za manje pare nego sto kosta da se napravi nova iz temelja...samo zbog seljacke politike hocu ja stan od 50-60 kvadrata a za te pare a moze kupiti kucu na sprat sa 3 puta vecom kvadraturom. A zemljiste ide iz krajnosti u krajnosti..neke lokacije poput Zaluzana i Trna su izuzetno precijenjene dok su ove gore prema Saracici tj 4 5km od centra povoljne i tu treba ulagati pare jer njima vrijednost moze samo rasti...a koliko znam kamata orocene stednje se vezuje uz svajcarski franak...koji nenormalno osciluje...i opet zakljucak:
KAD SE PARE ULOZE U NEKRETNINU,KOJA JE REALNO PLACENA,NIKAKO SE NE MOZE IZGUBITI VRIJEDNOST NOVCA DOK BANKE UOPSTE NISU POUZDANE..pa mislim opste je poznato gdje svi veliki tajkuni ulazu novac...samo NEKRETNINE..Banke su institucije za sisanje naivnih...( imas primjer za to u skorijoj proslosti kako su ljudi ostajali bez cijelog novcanog imetka samo zato sto su ga ulagali u banke tj problematika stare devizne stednje )

jes ti sega momak, ajmo pricati o dvije bjele boje i ti ces mene nauciti koja je vise bjela? :lol: generalno se slazemo ali ja sam u temi banjaluka i 100000usd- kako uloziti i zivjeti od ulaganja
Citiraj:
postoje strucnjaci koji prate kretanje trzista nekretnina i znaju sta je realna sta nerealna cijena nekretnine

evo ja sam strucnjak i vec sam objasnio bl, je l ima neki problem?
Citiraj:
samo zbog seljacke politike hocu ja stan od 50-60 kvadrata a za te pare a moze kupiti kucu na sprat sa 3 puta vecom kvadraturom

slazem se, ako si skontao temu onda ti je jasno da ne kupuje covjek kucu da bi zivio u njoj ili je izdavao za 250 maraka somwhere in trn, fuckin cesma or other satelits. on hoce da zivi od toga a to podrazumjeva neku skromnu rentu od 1500km/mjesec. koliko vidim i on je skontao da je nekretnina u banjaluci utopija u smislu rentanja.
Citiraj:
KAD SE PARE ULOZE U NEKRETNINU,KOJA JE REALNO PLACENA,NIKAKO SE NE MOZE IZGUBITI VRIJEDNOST NOVCA DOK BANKE UOPSTE NISU POUZDANE..pa mislim opste je poznato gdje svi veliki tajkuni ulazu novac...samo NEKRETNINE..Banke su institucije za sisanje naivnih...( imas primjer za to u skorijoj proslosti kako su ljudi ostajali bez cijelog novcanog imetka samo zato sto su ga ulagali u banke tj problematika stare devizne stednje )

da se vratim na tvoje insistiranje na realnom: trenutni investirori u bl su toliko u qurcu da ni realno ni nerealno ne ide a kome bas zapne i spusti mnogo cjenu ide "sjajno". takvih je premalo i treba imati spekulativni kapital za npr otkup stana od kooperanta na nacin na koji sam rekao ili kupnju jeftine kuce na srednje zalosnoj i prezalosnoj lokaciji pa da cekas bolja vremena. jer nas ce covjek radije biti gladan nego dati npr kucu u novoj varosi il na staroj autobuskoj za 250000 maraka vec ce traziti 600000 i 700000 ili stan u boriku koji na 11 spratu "iste" za 80 kvm po 1400 a realna cjena je 900 (ako je) itd. sve sto zelim da ti kazem a i njemu je da je kupovina nekih kvdrata, zemlje u bl radi skore preprodaje i zarade utopija, radi rentanja jos veca a kupovina zemlje radi proizvodnje/usluge i rada jedina prava investicija trenutno. npr sela iza celinca prema doboju su jedan dulum (1000kvm) od 250 do 500 eura i ta se cjena nece mjenjati za nasih zivota. ali npr. bezvezna ideja: kupis 40 duluma , posadis 5.000 hiljada stabala kruske viljamovke i lagano. potrosis samo pola tih para, plus se boris za poticaj od ministarstva, budes oslobodjen nameta odredjeni period itd mislim, ne mora biti kruska, ovo usput pisem: cetvrtu ili petu godinu na 5000 stabala imas oko 140- 150 tona kruskica pa x jedan kilogram (trenutno je od 0,70 -1,30 po klasi na veliko) i ti sve to sto si zaradio u usa dobijes nazad te godine. naravno, usput se krvavo naradis i nahodas al recimo da se isplati :)
salim se, najbolje je lezati i zajebavati se a da lova "kapa"

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 22:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

hvala svima na odgovorima. znaci da bi imao dohodak od recimo neki 1000 KM ili vise mjesecno, koliko je novca potrebno da se ulozi u nekretnine ili neki drugi mali biznis?

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 22:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

i za nekoga sa fakultetom zavrsenim na zapadu i radnim iskustvom u financijskom sektoru kakve su sanse da se nadje solidno placen posao u banjaluci, dali bi kostalo da se dobije dobar posao i odprilike koliko?

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 23:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Na gubitku su samo oni koji nista ne poduzimaju i opravdavaju svoju inerciju tudjim neuspjesima. Ako je ista sigurno, to je da ce pare papirne izduvati, k'o prdez na vjetru, za 5 godina najvise. Ko ih ima, nek uzme sta bilo opipljivo i sto se u grunt/katastar moze upisati, ko nema, nema razloga ni da brine po tom pitanju...

A zelja da se vrati ovdje, granici sa maloumnoscu. Ajmo biti blagi, pa reci da katastrofalno stanje naglo postaje jos gore:
http://www.banjalukalive.com/aktuelnost ... inosi.html

I jebem li ga, 'ajte malo elementarne logike: ako su na gubitku ovi sad sto prodaju (a to je prilicno blizu istini), onda nema druge nego da su na dobitku ovi sto kupuju.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 23:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
nepokoreni je napisao:
E pa ljudi moji nemožeš se je8ati da ti ne uđe! Izdajem i ja kuću u gradu pa stalno imaš nešto oko nje, uvijek neka zavrzlama. Samo na moru za sezonu digneš 4000 eura a u BL godišnje ni 4000 KM pa ti vidi računicu...

Све зависи гдје ти је кућа. БЛ је широк појам.
Знам друга који издаје двособан стан у Борику за 500 КМ+режије(3 студента). Дакле чистих 6 000 КМ годишње.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2010, 00:44 
Stara kuka
Stara kuka

aleksej je napisao:
ako mislis na Stefana Milutina, oni su mnogo stanova dali u kompenzaciju .... ali da su bili jedno vrijeme medju najjacim gradjevinskim firmama . jesu .... sad je sve stalo, potraznja opala, nema stambenih kredita....ljudi nisu sposobni da vracaju kredite .... oni su mislili da ce to godinama trajati, nisu izgleda ocekivali ovoliki slom.

Pa valjda kompenzacija znači i da su nešto dobili nazad (ciglu, cement, daske,...). Javna je tajna da u gradu postoje mešetari koji dave male izvođače radova i održavaju vještački visoku cijenu nekretnina ali kod SM-a mi sve miriše na neku lakomislenost i donekle pohlepu.

Mislim 5 većih zgrada u najpopularnijem dijelu grada... To je trebalo uspjeti...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]