filozof sa vrbasa je napisao:
A zašto na našem tržištu nema American Express i ostalih ?
AmEx kartice imas i kod nas, ja sam je uzeo prije 3 godine i povremeno je koristim. Nemaju neki odredjen limit. Ja sam prilikom duzih putovanja najavljivao malo vece troskove i odobravali su bez problema. U dosta prodavnica se dobija kredit na 6 12 mjeseci a to se odnosi i na prodavnice u hrvatskoj.
http://www.cfu.ba/default.aspx?pageID=18Sto se viza elektron kartice tice imam je u bivsoj Zepter banci, naprave je za dan dva, to znam jer clan porodice koji ima dodatnu karticu na mene svako nekoliko je ili izgubi ili je pojede bankomat zbog pogresnog pin-a, tako da me vec znaju i svi u banci i u FedEX-u kada mu je saljem.
Kartica je koristena bez problema u aziji (izmedju ostalih i u vijetnamu, kambodzi, tajlandu), americi, skandinaviji.
Jedini problem sam imao kad mi je u Kopenhagenu dva puta bankomat poslije svih radnji po ps-u nije isplatio novac, a provjerom na sajtu banke sam vidio da mi je taj iznos skinut, tj rezervisan na racunu. Tri dana poslije usaglasavanja stanja (tako su mi objasnili u banci), sve je vraceno u normalno stanje. Dobra stvar je da se preko sajta moze vidjeti stanje racuna.
U slucaju gubitka kartice AmeEx garantuje novu u roku od 24h u najblizoj poslovnici gdje se nalazite, a pokrivaju citav svijet. ne znam sta bi se desilo da se izgubi Viza kartica tamo negdje bogu iza ledja?