banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 13:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Unicredit banka
PostPoslato: 19 Maj 2009, 06:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
frenki nemas pojma...pa o tome ja govorim cijelo vrijeme :evil3:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2009, 07:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
ajd ti to provjeri, kojoj banci pripada taj bankomat. Postoji zagrebacka banka ZaBa koja ima sjediste u HR i ostao joj je naziv ZaBa, a ovo kod nas sto je to je UniCredit Group (bar u Mostaru) na cije poslovanje ne da se zali vecina stanovnistva, nego doslovice kukamo. otkako ju je preuzela UniCredit Group (i presli su na novi sistem na kojem rade) bankomati lazu o stanju na racunu, stvoreni su redovi i moras da cekas po pola sata da dodjes na red da podignes pare, poslovnost im je postala katastrofa, a u Mostaru (desna obala) skoro pa sve ide preko ove banke. da, uvode oni mobilno bankarstvo, nisam probao, i nemam namjeru u skorije vrijeme.
Ajd i lijepo provjeri kojoj banci pripada taj bankomat- Zabi ili Unicredit group.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2009, 07:38 
Pripravnik
Pripravnik

aaaaa....majko budala....provizija se ne PLACA sa karticama UniCredit Grupacije ali Grupacije kojoj pripadaju banke iz bivše Jugoslavije t.j. sa sjedištem u republikama bivše Jugoslavije...i sve radi perfektno i bez provizije...ali kad dodjes imas karticu UniCredit Italije ili Austrije imaš proviziju na bankomatu i obrnuto ja kad idem tamo sa karticom isto imam proviziju....inace sistem u UniCredit funkcioniše extra znam kad idem na more podignem kune po srednjem kursu na bankomatu UniCredit Zagrebačke banke t.j. dobijem čak i povoljniji kurs!

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2009, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
nema provizije u Italiji, ja dižem svake sedmice.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2009, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
U tome i jeste problem :) Sto balkanske filijale mogu u Eu dizati bez provizije ali mi iz Evrope ne mozemo na Balkanu :roll: Sto su otimali, otimali su. Meni nece vise :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2009, 20:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa jesi otvorila račun u nekoj BiH banci?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2009, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Mamu im jebem, pa sto onda reklamiraju ovo: "Posebna pogodnost - Banka ne naplaćuje naknadu za podizanje gotovine na 12.000 bankomata članica UniCredit Grupe u više od 20 zemalja."
Evo ovde
Kod:
http://www.unicreditbank.ba/home/stranice/stanovnistvo/racuni_tekuci_visaelectron.htm

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2009, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

NEMA PROVIZIJE!!!! Ja dižem non stop na njihovom bankomatu i nema provizije...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2009, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pripadam Unicredit grupi sa filijalom u Njemackoj!!!

Niko ne cita sta pisem :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2009, 23:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:oops: :oops: :oops:
Ja sam odg blaffu jer imam bl račun u banjalučkoj, a dižem na unicredit bankomatu i nema provizije...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 07:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2007, 22:18
zna li neko kakve oni sve usluge pruzaju i kolike su naknade?
na sajtu slabe neke informacije.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 08:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
ajkula je napisao:
U tome i jeste problem :) Sto balkanske filijale mogu u Eu dizati bez provizije ali mi iz Evrope ne mozemo na Balkanu :roll: Sto su otimali, otimali su. Meni nece vise :)

tako je nazalost, ja imam karticu od Bank Austria koja je Unicredit banka....u evropi i at naravno ne placam nikakvu provoziju na nasim prostorima bi placala :roll: bezveze
ali zato imamo karticu i kuci , preko Nove BL.. a i rodjak mi tamo radi pa imam pogodnosti tj. nikada ne cekam,, nije taj balkan nekad ni tako los :D :D

tako da ti predlazem da i kod nas otvoris konto

mi cemo kod nas ubudce urocavati novce (ako se nadje viska sta ne vjerujem :wink: ) npr na 1 godinu, jer u AT se placa 25% KEST (kapital steuer) a kod nas toga nema reko mi rodjak

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 09:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Draga RF banka.................

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2009, 11:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
lubax je napisao:
Frenki je napisao:
cink je napisao:
pripadaju grupi ali provizija je provizija...na kraju krajeva da nema provizije ne bi bilo ni bankomata...heheheheheh

pogresno, provizija se ne bi trebala naplacivati ukoliko dizes pare sa kartice te banke.

ajkula, na zalost proviziju ne placaju samo oni kojima je kartica izdana od Unicredit banke iz bivse juge. Znaci BG, ZG, BL itd..dok cak mislim da i ukoliko ti je kartica iz Austrijske Unicredit banke, koja je zapravo matica, opet ces placati proviziju...

zar je austrijska u.b. matica??? ......italija??

Mislio sam na nase unicredit banke, kojim je Austrija matrica t.j.

Citiraj:
UniCredit Bank Banja Luka je banka kćerka UniCredit Bank Austria AG, članice UniCredit Group.

a i mislio sam da je Austrija matica, ali ako ti kazes Italija, ne znam, samo znam da su na tv-u govorili da je austrijska UniCredit banka kupila banjalucku.

cink je napisao:
frenki nemas pojma...pa o tome ja govorim cijelo vrijeme :evil3:

ljubi tebe frenki :)))

nego blaf nama ne placaju, mi njima skidamo i to je to.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2009, 11:37 
Pripravnik
Pripravnik

UniCredit Banka Italija kupila je prvo Zagrebačku Banku pa je UniCredit Zagrebačka Banka kupila Union Banku pa HVB banku pa sada je kupljena Nova Banjalučka Banka s kojom se još uvijek vrši spajanje.....eto cijeli redosljed ....

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2009, 14:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2008, 20:02
@cink, koju vrstu kartice imaš od Hypover. bank ? Verovatno je problem što tvoja matična banka nije prijavila tu vrstu kartice koju ti imaš, u sistem grupe unutar koga se ne naplaćuje provizija. Tako, se npr. na VISA CLASSIC od UniCredit Banja Luka naplaćuje provizija i na bakomatima banaka članice UniCredit grupe, pošto ta kartica nije oslobođena provizije (kartica kreditnog tipa) niti se nalazi u grupnom sistemu.
I mala ispravka navoda, u ovom redosledu kupovine banaka po pitanju Nove Banjalučke banke, nju je kupila Bank Austria koja je na našem prostoru već posedovala HVB-CPB banku. Na globalnom nivou UniCredit S.p.a je kupila Bank Austria i sa tim postala vlasnik i HVB-CPB i Nove Banjalučke, pri čemu su već imali UniCredit Zagrebačku (UniZaba). HVB-CPB i UniZaba su se intergrisale u jednu banku UniCredit dd Mostar, dok je Nova Banjalučka banka postala UniCredit bank Banja Luka sa orjentacijom na tržište Republike Srpske i za sada koliko je meni poznato nema ni govora o integraciji sa UniCredit Mostar (tj posluju po principu na kome Hypo već posluje, jedna centrala Mostar i druga centrala Banja Luka).
Malo jeste offtopic, ali moram reći da se nadam da će biti što manje spajanja sa bankama iz Federacije, mislim da ljudi nisu ni svesni šta bi značilo za Republiku Srpsku da u potpunosti izgubi bankarski sektor, na taj način što bi se sve centrale (nakon spajanja) preselile u Federaciju.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2009, 14:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije cink nego ajkula :D

Kao sto rekoh.. dizala sam pare sto u maticnoj banci sto u pripadnicama grupe.. i NIKO ne uzima proviziju sem u Banja Luci :-? I jos nesto.. Kurs, koji se racuna kada placas karticom je smijesno nizak :D

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2009, 14:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Nije cink nego ajkula :D

Kao sto rekoh.. dizala sam pare sto u maticnoj banci sto u pripadnicama grupe.. i NIKO ne uzima proviziju sem u Banja Luci :-? I jos nesto.. Kurs, koji se racuna kada placas karticom je smijesno nizak :D

izvini ajkulo :D a ne odgovori koju vrstu kartice koristiš ?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2009, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

EC

Sa njom dizem lovu. Master peglam :D

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2009, 15:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
EC

Sa njom dizem lovu. Master peglam :D

mislis na EuroCheque card ? ako je reč o toj kartici, onda je malo jasnije zašto ti banka uzima proviziju :) UniCredit Banja Luka na svojim bankomatima ne prihvata te kartice, dok UniCredit Mostar verovatno kroz svoj sistem nije uključio te kartice da su bez provizije već samo VISA.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]