banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2006, 23:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Maj 2006, 20:56
Ako imaš 5-10 k eur za poslić onda razmisli i o ulaganju u akcije.
Zanimljivo je, traži truda ali i relativno lako možeš tu cifru uduplati (ili čak i više) u godinu dana.

ovo naravno ovisi o snalažljivosti i drugim čimbenicima, da se odmah razumijemo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2006, 23:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Sep 2006, 12:07
brži je napisao:
Ako imaš 5-10 k eur za poslić onda razmisli i o ulaganju u akcije.
Zanimljivo je, traži truda ali i relativno lako možeš tu cifru uduplati (ili čak i više) u godinu dana.

ovo naravno ovisi o snalažljivosti i drugim čimbenicima, da se odmah razumijemo.

Pa to što ja planiram je sasvim druga priča.Kao prvo ogroman je rizik i kao drugo velike pare mogu da se mlate tek za godinu ili više da negovorim koliko je potrebno uložiti novca.

Ovo o čemu ovdje pričam je rezervni plan i nikako ne može da se poredi sa onim gore jer nisu u istoj kategoriji.Nisam rekao da MOGU nego ću vidjeti DA LI može.Hvala!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2006, 00:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jul 2005, 22:07
Otvori neku radnjicu za niklovanje pistolja i ne znam ni ja sta se jos nikluje (jel se tako kaze?) cuo sam da ima samo jedan lik na nasem podruciju i da se ubi od posla, a masno naplati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 14:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2001, 01:00
sto ljudi na ovim prostorima imaju toliki strah od berze,mnogi na zapadu su stekli ogroman novac trgujuci na berzi,samo da si pre neki mjesec ulozio 10 000 eura u akcie danas bi imao 50 000 60 000 70 000,a i danas jos ima prostora da se investira jer akcije mnogih preduzeca su podcjejene kao i cjello nase trziste kapitala,nije tacno da treba godinu dana .kapitalna dobit se moze ostvariti vrlo brzo sa veoma visokim prinosima

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 22:05 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 27 Jun 2005, 23:52
Sve je to fino, ali za uolaganje u berzu je potrebno solidno znanje, jer ako ga nemas lako mozes nasjesti na price raznih blebetala na forumu...
Gomila ljudi nasjeda na price o RITE i RTEU (Rudnik i termoelektrana gacko i ugljevik), one su stvarno preskupe, ali majmuni se zaljiecu. Prije par dana dok sam bio kod brokera dolazi prosjecan lik (po njemu ne vidim da ima pretjerano znanje iz ekonomije) i lupa 40 hiljada maraka u RITE po 1.41 i ljepo nakon par dana ta akcija pada na 1.16, a evo danas se malo oporavlja, ali cisto sumnjam da ce josh puno gore, jer stvarno ne vrijedi, a zasto ne vrijedi, ne da mi se pisati... Zato moj savjet je ako ulazes na berzi kupuj fondove, a i to nije tako lako, potrebne su analize!

Nego, sto se tice poslovnog plana, najbolje bi bilo da u na nekom boljoj lokaciji (prometnom naselju ili ulici) u nekom od navedenih gradova otvoris auto praonu i uz nju mali kafic. Tokom ljeta zaposli (i u kaficu i u praoni) mlade momke i djevojke, i posao ce ici. Nije neka velika zarada, ali sa 500 do 1000 KM mjesecno (cisto da ti ostane) se moze sasvim solidno zivjeti...

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2006, 10:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Idi po selima kupuj svinje i ostalu stoku pa preprodaj :D

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 15:46 
Početnik
Početnik

Adagio je napisao:
Sve je to fino, ali za uolaganje u berzu je potrebno solidno znanje, jer ako ga nemas lako mozes nasjesti na price raznih blebetala na forumu...
Gomila ljudi nasjeda na price o RITE i RTEU (Rudnik i termoelektrana gacko i ugljevik), one su stvarno preskupe, ali majmuni se zaljiecu. Prije par dana dok sam bio kod brokera dolazi prosjecan lik (po njemu ne vidim da ima pretjerano znanje iz ekonomije) i lupa 40 hiljada maraka u RITE po 1.41 i ljepo nakon par dana ta akcija pada na 1.16, a evo danas se malo oporavlja, ali cisto sumnjam da ce josh puno gore, jer stvarno ne vrijedi, a zasto ne vrijedi, ne da mi se pisati... Zato moj savjet je ako ulazes na berzi kupuj fondove, a i to nije tako lako, potrebne su analize!

Hahahahaha...
Već i vrapci pjevaju na granama da se u "Nove elektrane" ulaže 1,5 milijardi eura od strane CEZ.
Kasnije će se sadašnja RITE (nakon procjene kapitala) pripojiti navedenom sistemu.
Ne vredi brate, šta ti je...
Šta onda vredi u RS, željeznica valjda...to ćeš mi reći?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 23:23 
Pripravnik
Pripravnik

Nisi ekonomista (pretpostavljam) pa ni ne znas sta sa sobom nosi pomenuti joint venture!?
Prouci malo sta se desava sa rudnikom Stanari, sa rudnikom Ljubija, pa ces vidjeti koliko ta preduzeca dobijaju od takvih organizacije kao sto ce biti RITE (pogledaj malo njihove fin. izvjestaje i vidi u kolikim su dugovima)...

Ne vrijedi se raspravljati o necemu sto vi ne kontate... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 21:59 
Početnik
Početnik

Imaš već dosta toga u medijima što će dobiti, ali... pa ti si ipak ekonomista pa znaš, jel... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2006, 20:14 
Pripravnik
Pripravnik

Nego, mozda ce izgledati smijesno, sto se tice prijedloga, ali mislim da je jako dobar.
Prije svega bilo bi dobro da se vratimo na temu.

Evo ovako, ovo je trenutno jedan od najisplativijih poslova, a ulaganja nisu velika (nesto opreme i dozvola).
Prijedlog je da otvoris lanac WC-a na granicnim prijelazima. Za pomenuti posao najbolji su kontejneri (mislim na one brodske, a njih mozes kupiti svagdje, samo se malo raspitaj) i ganjanje dozvole, a zarada je zasigurna. Evo na srbijanskoj granici koristenje WC-a je 35 din (1KM). Jest da je posao malo prljav, ali neces ga ti raditi, vec drugi. Para je sigurna i postena.

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2006, 09:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2001, 01:00
cjene na berzi pre par mjeseci su bile toliko podcjenjene da nije trebalo biti ekonomista i toliko pametan da bi se dobro zaradilo a prostora ima jos,narocito za dogorocna ulaganja,primr TLKM siguran sam da ce u narednom periodu cjena biti udvostrucena ili utrostrucena

a ako nezelis da se petljas sa berzom a zelis brzo da se obogatis prporucujem trgovinu na veliko ili diskont pica,mada to para je zaista malo da se krene u posao ,u pocetku zakupi stand na pijaci i za par godina ces imati dovoljno da krenes u veci biznis,mogi nasi uspjesni ljudi poceli su svoj biznisi karijeru poslovnih ljudi na pijaci sto stocnoj sto ovoj drugoj

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2006, 00:36 
Pripravnik
Pripravnik

NACIONALNI STROJ je napisao:
primr TLKM siguran sam da ce u narednom periodu cjena biti udvostrucena ili utrostrucena

Udvostruciti! Da!, ali utreostruciti, u ovoj situaciji, vec teze. Kad se telekom Srbije bude prodavao mozda onda, ili godinu, dve poslije toga...

Ali vidjecemo! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2006, 14:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2006, 11:20
Vidi neki kafic...
Neka rostiljnica...(npr leskovacki rostilj,to lijepo odradis,nadjes super lokaciju i ako budes imao srece sa konobarima,tj. da nadjes nekog ko valja,to je to na konju si...
Platis malo jacem stolaru,da ti odradi lokal(stolice,stolovi,police,sank)u drvetu,i napravis pravu ponudu(bogata ponuda,sa umjerenim cijenama)to je to,na konju si...
Ajd ako uradis nesto javi da dodjem,komsije smo(Derventa).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2006, 20:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2006, 16:44
Prvo, odes na cevap i vopi.... i psihicki se pripremis da zaboravis ostatak love, pojela maca.... a onda:

Idi na http://www.made-in-china.com i nadji neku robu koja bi se mogla prodavati i pokusaj...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 12:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
To ti nije lose sa auto placem. Uz to bi mogao otvoriti i auto praonu, jos ako je dobra lokacija podao bi fino isao.... A uz to mozes i ti preprodati nesto usput...

Za botulina: Jel se moze na ovom sajtu made-in-china vidjeti cijene proizvoda???????

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 12:51 
nadji nekog ekonoma koji je tek zavrsio fax, i regulisi reviziju i papirologiju drugim firmama.. i postepeno pripremaj preduzece za EU..

kakvo je trziste sa materijalom za kancelarije?

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 23:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
nadrealac je napisao:
nadji nekog ekonoma koji je tek zavrsio fax, i regulisi reviziju i papirologiju drugim firmama.. i postepeno pripremaj preduzece za EU..

kakve ti gluposti lupaš?????????????????????

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2008, 08:45 
bd2308 je napisao:
nadrealac je napisao:

kakve ti gluposti lupaš?????????????????????

Zasto glupostì?

Ja imam firmu i znam koliko su inace potrebne racunovodje i revizori... jedan takav ured u svakoj drzavi na svijetu prosperira, jos sad uz pomoc interneta sve to ide puno lakse, mejlas fakture, oni se dalje brinu za sve ostalo... mozda to kod vas jos nije zazivjelo...

materijal za kancelarije svakom ko ima firmu treba... a ulaganja za takav biznis su mala... sta je sad pa tu nejasno...

nego ako si tako bistar da ne kontas sta govorim, idi negdje kod seljaka kupi vrecu krompira, prepakuj u manje pa se idi nauzivati Crkvene i probaj zaraditi svoj "obrt" od 20 %... SRETNO!

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2008, 15:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
nadrealac je napisao:
regulisi reviziju i papirologiju drugim firmama.. i postepeno pripremaj preduzece za EU...

zanima me šta ovo znači?

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 12:01 
bd2308 je napisao:
nadrealac je napisao:
regulisi reviziju i papirologiju drugim firmama.. i postepeno pripremaj preduzece za EU...

zanima me šta ovo znači?

a sta te konkretno zanima?

ne znas sta je revizija ili neznas sta je EU?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]