Bahamut je napisao:
In other news - ovo se siri kao kuga, u Banjaluci konkretno rostiljnica Mira, Talija, CM, Techno Market, Nestro, Eurobenz...
Kad je otisla ova gospodja u Sloveniju da siri sektu, da malo ozbiljnije pogledamo na ovu kugu koja se svaki dan siri.
Ne znam kad ste zadnji put otisli u Taliju, ali tamo je pakao, sve vrvi od lavljih guz'ca.
Mene zanima, da li je ovo toliko brainwashing, da su ljudi koje znam uveliko zagrizli, a neki se i najeli pomenutog kolaca, da li ce se golemo opeci ili sta vec...?
Realno gledajuci, sekta se prosiruje svaki dan, konkretno znam lika koji nije imao love da odma' postane premium (5000km, od toga 1000 na bonove, znaci 4000km uloga), pa je ulozio 1800km (400km na bonove) i za manje od godinu dana vratio ulog i zaradio za jos jedan ulog kojim je postao premium clan.
Inace, lik radi dva posla (kao vecina ovdje koja radi ispod prosjecne plate, nuzda) a ovo mu pokriva oba, pa razmislja da napusti ova dva posla i posveti se samo Lyoness-u, gdje (po njegovoj prici) zaradjuje.
Samo da napomenem da me nije on vrbovao, vec deseti lik, takodje poznanik koji je skoro poceo a ima vec neku zaradu (kad kazem zaradu, mislim da je vracen ulozen novac + zarada).
Prvo sam mislio da se šališ ali kad sam pročitao ostatak našao sam se u čudu. Da li ćeš stvarno tako lako da poveruješ u tuđe izmišljotine ? Evo ja ti garantujem da sve što si čuo da je čista izmišljotina. Niko od njih nije povratio svoj uložen novac. Ni jednom MLMovcu ti danas ne možeš da veruješ. Ni jedan od njih nije iskren u svom izlaganju. Najbolji primer ti je
https://mlmprevara.wordpress.com/2014/0 ... ife-nacin/ Pročitaj takođe i
https://mlmprevara.wordpress.com/mlm-istine-i-zablude/Herbalife ne ostvaruje zaradu kroz prodaju svojih proizvoda već kroz pranje para meksičke narkomafije. Od svih zemalja na svetu samo u Meksiku Herbalife ima preko 30000 centara, sam zaključi koja im je svrha.

Citiraj:
Druga stvar, brine me malo, ako se radi o prevari.
Takodje, ti ljudi su postali DiCaprio iz Vuka sa WallStreeta, druze se samo sa "radnim kolegama", samo o tome pricaju, izgledaju kao da se pucaju adrenalinom svaki dan, k'o oni kur#$evi svedoci...
Interesuje me da li oni slijepo vjeruju tome, ili stvarno tu ima nesto?
Znam da ce neko i slagati da je zaradio, samo da vrbuje ljude jer misli da ce tako zaraditi.
Neko je već okačio Austrijsku reportažu koju sam preveo. Ako ti to nije dovoljno da te ubedi da nisu čista posla ja stvarno ne znam šta je.
Podvukao sam ti ono što si sam naveo. SVI do jednog su spremni da slažu u vezi svog "uspeha". I ono malo što su "zaradili" im nije dovoljno da pokriju svoje uloženo vreme i novac.
Citiraj:
Konkretno me interesuje Lyoness, upoznat sam sa prethodnim MLM-ovima koji su relativno brzo pali, ali ovo traje i svakim danom je sve sire.
Ovdje vecina govori iz iskustva sa prethodnim MLM-ovima, koji su zavrsili samo na razgovoru i sl. niko se konkretno nije opekao od njih.
Mogu reci da ozbiljno razmisljam, ali ne zelim da se opecem za tudje novce u toj kolicini.
Zelim da cujem da se neko konkretno opekao od Lyoness-a kako bih batalio ovo.
Kontaktirali su me već nekoliko njih i tražili savete kako da povrate svoj novac, jer tvrde da su ih zavrnuli. Besplatne kartice su samo paravan za uplatu Premium članstva.
Citiraj:
Kad vidim da obezbjedjuju popust na Apple uredjaje i ostale silne kompanije, covjek se zapita.
Znam da su ti popusti samo paravan da se udje u biznis, ono "evo ti mrva, daj nam svoj kolac pa sta bude".
Znam da je sav posao ljigav, svo to cimanje i nagovaranje, uvlacenje u sektu, ali budimo realni, Wall Street zivi od ljigavosti...
Napisah se ja posteno, molim vas, odgovorite me, ali argumentima.
Cak i da izgubim tih milju ipo koju planiram za pocetak i nije neka velika stvar, ali me vise brine brainwashing, ako ljudi koje poznajem govore o nekoj zaradi a misle na potencijalnu zaradu i sl.
Popusti su šarena laža, od njih firma ne dobija ni jedan 1% zarade. Sve pare dolaze kroz piramidalnu kupovinu pozicija.
Citiraj:
I sajentolozi rade slične fore i fazone. Sad, da li bi se ti učlanio u sajentološku sektu samo zato što mogu da napune jednu poveću halu ?
Nemoj tako olako da padaš na reklamu i brojnost. 2012 u Americi su ugasili MLM piramidu Zeek Rewards koja je brojala preko 2 miliona članova. Od tih 2 miliona samo par hiljada je uzelo sav novac. Ostali su izgubili sve. Mišliš da ćeš moći tako lako da upadneš među tih par hiljada "pobednika" ?
Citiraj:
Da se na zajebavamo, treba mi savjet, ne hejt, niti bilo sta, ako je scam da objasnim nekim poznanicima (i sebi) da je scam.
Ali moram objasniti.
Zna li neko nekoga, ko zna nekoga, a ovaj nekoga, ko zna jos nekoga, i taj neko zna onoga koji zna nekoga da zna nekoga ko zna nekoga iz Lyonessa?
Ali na taj nacin da mu vjeruje k'o bratu, da mu ovaj kaze kako stvari jesu, ako je i zaradio nesto da to dokaze.
Znam da u Banjaluci ima ljudi koji rade godinu-dvije, koji su morali vrbovati ljude i osjetiti novac ako postoji, takodje znam da ih ima k'o mrava.
Govorim iskljucivo za banjalucane, da li su toliko isprani da vjeruju u nesto sto ne postuju ili je kapnulo nesto?
Pomagajte sto prije

Kancelarija za konkurenciju i zaštitu potrošača u Poljskoj saopštila je da smatra Lyoness piramidalnom prevarom i zatražila od svih zainteresovanih da dostave informacije naročito one koje se odnose na investiranje/kupovinu pozicija unutar Lyoness binarne matrice.
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/7 ... zukac.htmlNorveška je izdala saopštenje da pokreće istragu takođe u vezi Lyoness pozicija.
https://lottstift.no/blog/2013/12/09/lo ... e-lyoness/Nemačka unija za zaštitu potrošača upozorila je da se obrati pažnja kod Lyoness poslovanja jer nije transparetno i da su uplate za premium neobjašnjive.
http://www.nordkurier.de/mecklenburg-vo ... 88708.html